@bambam84
Bu durumda fakir sevmeyen deniz degil, denizi parselleyip fakiri sevmeyen isletmeciler
Motorunuz bozulursa kureginiz var. Kureginiz yoksa basit bir latin yelkende olur!
Benim dedem kangava sungercisiydi. Yuk tasima teknelerinde calisirdi. Yuk dediysem silep falan degil! Simdinin kamyonculari gibi dusunun. 14-15 metre tekneler en buyukleriymis o zaman. Karpuz, hayvan, kum vb. akliniza ne gelirse! Canakkaleden Mersin'e her yere gitmisler. Oyle suzuki motor, volvo marine vs. de yok
Ruzgar kolayinaysa yelkenle, saatte 4-5 mili gecmeyen kizma kafa denilen calistirmasi yarım saat suren motorlarla, mazot gitmesin diye avlanirken veya tehlike varsa motor isinip calisana kadar tehlikeden uzaklasmak icin koca koca kureklerle!
Ben cocukken "ahtapotcu esref" denilen aynaci sandali ile ahtapot yakalayip gecinen bir amca vardi. Jig takimi falan yoktu o zaman
Gunde 6-8 saat kurek cekerek gezer avlanirdi, çin malı motoru olmadigi ve bozulmadigi icin kufrederek suzuki-yamaha lari dusunmezdi
Deniz ve toprak emegini becerisini ortaya koyup calisan herkesi sever!
Fakiri sevmeyenler, denizleri ve topraklari parselleyip fakiri sevmeyen, konfor ve guvenlik duskunu hirsli zenginler...
Ister katilin ister katilmayin bu gorusume!
Basit bir ornekte bisiklet dunyasindan. Brooks selesi, vault cantasi, schwalbe lastikleri, kalli pedal ve ayakkabilari olmadan terlikle Agustos sicaginda İzmir'den Ordu'ya asker torununu gormeye giden zengin!?! amcayı hatirlayin
Ama forumda bisiklet alacak bunu hobi-ulasim-spor anlaminda yapacaklara hepimiz (ben dahil) ahkam kesiyoruz;
"onu alma, bu fiyatin altindaki bisikletlere bakma, mumkunse bunu tercih et"
Fakir sevmeyen kapitalizm, tuketim cilginligi, marka imajlari ve bunlarla kusatilip dejenere olan bizleriz