Scudo Sports

yeni açtığım ofisi kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum

erkantuc

Daimi Üye
Tepki
1.063
İsim
Erkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,
Beni artık az buçuk tanıyorsunuz. Sizlerle de paylaştığım bisiklet turundan sonra Antalya' ya yerleşme kararı almıştım hatırlarsanız. Evdekilerin de desteklemesiyle 1 ay önce bu kararımdan vazgeçerek bir sigorta acenteliği açma kararı aldım. Cebimde kalan 12.000 TL ile gidip şubelik talebinde bulundum. Babam da sağolsun 13.000 TL kredi çekti fazlasını vermediler. Emekli adam sonuçta. Ama hata yaptım. Şehri merkezinde bir ofis tuttum 1400 TL' ye. ihtiyacımdan büyüktü ama aurası beni cezbetti. 1400TL emlakçıya para verdim. 1400TL ilk kira ve 1400 TL kapora. ofis malzemeleriydi ıvırı zıvırı derken cebimde 4.000 TL gibi bir param kaldı. Giderlerimi sadece 1 ay karşılıyor. Eee ya bir ay sonra ne olacak?
Aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor. Geceleri uyuyamıyorum ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Tecrübeli arkadaşlar yardım etsin lütfen. yoksa dükkanı kapatmak zorunda kalacağım. Çevremdekilerin yüzüne bakamam bana inanan insanları hayalkırıklığına uğratmak istemiyorum
yardım edin lütfen

Scudo
kira çok fazlaymış

Aslında şehir içinde1400 tl kira iyi babam emlakçı ordan biliyorum5 metrekarelik dükkanları (kuyumcu vs ) 1200 tl kira istiolar şişli civarlarında sizinkinin konumu nedir ?

Konum çok güzel aslında fakat seçilen iş kolu hatalı bence. Sonuçta sigortalar senelik yapılıyor. :(

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Yani yanlış bir iş kararı verdiğinizi mi düşünüyorsunuz sigorta işine atılarak ? Seçilen iş kolu hatalı derken bunumu kast ettiniz ?

Benim bildiğim ve gördüğüm sigorta acentaları genelde han ofisleri yada kirası düşük mahalle sokak arası gibi yerlerde oluyor biraz garanti müşterisi ve potansiyeli olanlar daha merkezi yerlerde yüksek dükkan kiraları ödüyor öncelikli olarak dükkan kiranı düşermeliisin en büyük kazanç düşük giderdir yakın çevreni mutlaka kendine yönlendirmelisin birde intenete büyük yatırıp yapmak gerekiyor keşke ucuz bir dükkkan tutup kiraya verecegin parayı internet reklamlarına yatırsaydın iş olmayınca giderler göze batar ama haraket olsa nakit akışı bi şekilde gidelerin yüksek bile olsa çevirirsin müşteri müşteriyi getirir seni az çok tanıyoruz turlarında vazgeçmeyen hırslı biriydin böyle devam etmelisin yılma kardeş allah büyük mutlaka bir kapı açar

Daha öncesinde de kurumsal bir yapıda sigorta işiyle uğraştığınızı hatırlıyorum. Bence artık çalışma zamanı. Siz yapmanız gerekenleri fazlasıyla yerine getirebilecek tecrübeli bir arkadaşsınız. ( Daha önceki yazınızda ki iş anlatımınızdan ötürü bu yorumu kullandım ). Elementer sigorta mı? Yoksa BES veya Hayat mı satıyorsunuz bilmiyorum... Kişi portföyünüzü hemen devreye sokup sahaya atılmalısınız diye düşünüyorum. Ya da geniş portföyü olan bir ortak alıp ikinizde sahada bunu değerlendirmeniz gerekli. Aynı zamanda bu sayede maliyet ve sorumluluklar ikiye bölüşülüp daha rahat hissedebilirsiniz. Ama hemen üretime geçin. Üretmek için bu işte "sahaya" atılın.

Antalya'dan selamlar bu arada :)
Yeni mezun olmuş sizin gibi bir pazar arayışı içerisinde bulunan bir kişinin görüşleri olarak değerlendirirseniz sevinirim.

Saygılar, sevgiler.

Eksik olma arkadaşım [emoji4]

Öncelikle hayırlı olsun , başta kira olmak üzere giderlerin fazla olduğu konusuna katılıyorum ancak nacizane düşüncem bir işte sabırlı ve saldırgan olmak başarının sırrıdır yani sonuç olarak sizin yaptığınız işi yapıp para kazanan hatta iyi para kazanan insanlar olduğuna göre siz de kazanabilirsiniz.Bir sürü yatırım yaptığınız işten hiç denemeden vazgeçmek maddi manevi büyük kayıplar açacaktır.

Önerime gelirsek , öncelikle 300,400lirayı geçmeyecek bir yere taşınmanızı tavsiye ederim zira yanlış bilmiyorsam 3 ayda bir 1400tl'de stopaj vergisi ödüyeceksiniz o yüzden kira çok önemli , ikincisi ve çok daha önemlisi yukarıda arkadaşların da yazdığı gibi sahaya çok kararlı şekilde inip insanların sizi terslemelerine aldırmadan ısrarla onlara yaptığınız işi satmaya çalışmanız gerekiyor ve bu iş dönemlik bir işse o önemli döneme kadar sabretmeniz (o sırada potansiyel müşteri kazanarak) faydalı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Bu işte size yardım edecek ve sigorta satışından anlayan son sınıf sigortacılık öğrencilerini bulun. Sizde staj yapıyor gibi onlara işi öğreteceğinizi ve bir süre aktif satışta bulunacaklarını anlatın. Kapı kapı dolaşıp cazip tekliflerle ürünlerinizi tanıtsınlar. Mutlaka geri dönüşler olacaktır. Sigortacılıkta en önemli tercih unsuru rakiplere kıyasla fiyat düşüklüğüdür. Acil satışa çıkmanız gerekiyor. İşiniz zor ama çaresiz değilsiniz. Morali yüksek tutarsanız kazanmaya başlayacaksınız. Yeter ki satış odaklı kısa vadede uygulanabilecek bir planınız olsun. Kolay gelsin...

Manevi olarak desteklediğiniz için teşekkürler

@Sener O.
2. Aydan sonra ofisi değiştirme Kararı aldım

Hayırlı olsun allah utandırmasın öncelikle. Dükkan ne tarafta kocaelinde. Öncelikle sahaya atılmanız şart sıcak referans olsun, vs. gerekirse kapı kapı eleman gezdirip prim vererek satışı arttırmanızda fayda var. Kocaeli zaten öğrencinin yoğun bulunduğu bir il, verimli bir prim sistemi ile saha elemanı kullanırsanız mutlaka olumlu dönüşler olacaktır.

@sezgindurmus
Haklısın Sezgin yılmak yok

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Allah bol ve bereketli kazançlar nasip etsin İnşallah.

Ancak her işte olduğu gibi sizin iş kolunuzda da bir anda hemen para kazanmaya başlamak mümkün değildir. Biraz sabır gerekir.

Kira gideriniz fazla imiş (yanılmıyorsam Kocaeli ya da Gebze'de idiniz). Kira gideri düşük olan bir lokasyona gideceğinizi de belirtmişsiniz.

Şimdi size düşen beklemek ama boşa beklemek değil. Çıkın esnafları dolaşın, böyle böyle şu işyerini açtık, bekleriz, işinizi makul fiyatlara çözeriz diyin.

Mesela motosikletlerin trafik sigortasının pahalılığından çoğu kişi şikayetçi son 1 senedir. Ve nasıl yaptığını bilmediğim bir hâlde İstanbul'da Şair Sigorta adında bir firma hep düşük poliçe çıkarıyor ve forumlardaki çoğu motor kullanıcısı oraya gidiyor.

Motor ve araç trafik sigortası işine yoğunlaşın ve forumlarda kendinizi tanıtın. Mutlaka 2 teker grubundan bir dönüş olacaktır size de eğer uygun fiyatlı poliçe yaparsanız. Adam Gebze'ye basar gelir İstanbul'dan ucuz diye.

Ama bununla birlikte sadece sigorta işini de yapın diyemem size. Trafik takip işine de başlayın. Aracının trafik tescil işlemini yaptıracak olan birisi zaten sigorta da yaptıracak. Çoğu takipçi zaten bir sigortanın acentesi ve hâliyle işini de aynı kişiye yaptırıyor.

Bir de sıfır araç satan bayiler ve galericileri de dolaşın mutaka. Her ne kadar Marmara Bölgesi'ndeki çoğu bayi zaten sigorta acenteliği de yapsa da mutlaka yapmayan çıkar.

Ben de avukatlık bürosu açtım kendi memleketimde ve tam 2 ay oldu. 2 ayda gelen iş sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama çıkıp dolaştım, insanlarla oturup muhabbet ettim, ve geri dönüşleri güzel oldu. Mesela burada yer alan İstanbullu bir benzin istasyonu işletmecisi dün aradı ve pazartesi günü benzinliğe gelmemi, elindeki senetleri bana vereceğini söyledi.

Bizim gibi hizmet sektöründe faaliyet gösterenler elbet sıkıntı çekecek ama umutsuz olmaya gerek yok. Herkesin bir rızkı vardır.

Ancak dediğim gibi de sizin yerinizde olsaydım;

1-) Esnaf dolaşma, bayii dolaşma gibi işleri hergün yaparım. Hatta öğlenleri farklı lokantalara gidilip hem ziyaret hem ticaret yapılabilir.

2-) Trafik takip işini yabana atmayın, araştırın hatta yoğunlaşın derim.

3-) Zorunlu trafik sigortası olayında da özellikle motosiklet kullanıcıları için çalışma yapın. Çoğu motor kullanıcısı motorunun değerine yakın sigorta primi yatırmaktan şikayetçi ve birçoğu da dediğim gibi tek bir yere gidiyor ucuz diye. Tabi bunun da duyurusu mutlaka yapılmalı sosyal medya ve forumlarda.

Nacizane tavsiyemdir.

@SerhatAtan
Dostum çok teşekkür ederim moral verdin[emoji4]

Bu konuyu takip edeceğim.. Çünkü ben de gelecek sene Çanakkale'ye taşınıp orada bir dükkan kiralayıp ticarete atılmayı ve hayatımı o şekilde sürdürmeyi planlıyorum. Aklımda 2-3 iş fikri var.. Dilerim kısa zamanda sorunu çözer ve işleri rayına oturtursunuz. Sizi her şeyden önce bu cesaretiniz için tebrik ederim. Ola ki battınız, ne çıkar? Kim ne derse desin. Siz en azından şansınızı denediniz, kendinize yeni bir hayat yaratmaya çalıştınız. Hâlâ da çalışıyorsunuz. İşlerinizi düzelteceğinize şüphem yok, sadece kısa bir korku evresi bu.. Geçecek. Farz edelim ki geçmedi, batırdınız parayı. Ee, kime ne? Biri bir şey derse "Ben en azından denedim, olmadı, başka çareler bulacağız" der geçersiniz. Hayatında hiçbir risk almayan insanların böyle cesur insanları çekiştirmeye hakları yok bence. Çevrenizi kafanıza takmayın, işinize bakın.

@Birhan K.
Ne iyi edipte yazmışım şuraya Allah razı olsun hepinizden [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Uzaktan bakarak diyebilirim ki sigorta acentalığı zaten pekte ofis istemez hiç olmadı 4-5 sene dışarıda eş dost tanıdık dolaşarak poliçe sayınızı artırıp yeterli kazanç sonunda ofis açmalıydınız. Poliçesine göre değişiyor ama sanırım 30-50 tl gibi rakamlar kalıyor poliçe başı kira için 46 poliçe gerekli.
Devletimiz sağ olsun daha para kazanmadan bir sürü para istiyor.
Kira stopaji algısı verdisi artık sistem küçük esnaf istemiyor. Küçük bir simit börek dükkanı zorla ayakta duruyor artık simit sarayı gibi yatırımlar para kazanoyor. 1400 kira+ 350 stopaj+480 sigorta+300 muhasebe+ 200 çay çorba= 2730 tl aylık gider. Günde 6 poliçe yaparsan iş yürür hadi bazıları primi yüksek 4 poliçe yani hiç hesap yapmadan girmişsin demek.
İstanbul'da her ay net karın 8000tl olmayan hiç bir esnaflık faaliyeti verimli değildir ama emekten ama hammadden yada sermayeden aşındırırsın 8000 tl nin altında.
Eğri oturup doğru konuşmak lazım
Günde 6 poliçe için koşturman lazım fabrikalar arabalar çok vakit ofiste oturacak vaktin bile olmaz bakma piyasada acentaların ofisleri var ama eski müşterilerin poliçelerini yenilemekten başka hiç bir iş yapmıyorlar günde 30-40 poliçe yeniliyorlar. Tabi sadece eski müşterileri poliçesi yenilemek için 15-20 seneni vermiş olman lazım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri