Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

yeni açtığım ofisi kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum

@Zekeriya Çab Şahıs şirketi de olsa iş adresi olarak bir yeri kaydettirmek gerekir. Vergi denetmenleri geldiği zaman sizi veya yetkili birisini o adreste bulamazsa daha büyük sıkıntılar başlar. Tek oda + wc minicik bir dükkan yeterlidir...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Kolay gelsin abi. Her şey gönlünce olsun :)

@Halil EROĞLU evinin bir kısmını da home office şeklinde gösterebiliyor ev babanın üzerindeyse bir kira sözleşmesi ve ev sahibinin beyanı ile daha düşük stopaj ödeyebilir. Başka biriyle ofis paylaşabilir. Yani 1400 tl ye tek başına girmek yerine bir şürü şey olur.

@erkantuc merhaba erkan bey ne tarafta açtınız ofisi

8 sene önce kendi işini kurmuş biri olarak ve 2. ayda aynı senin gibi düşüncelerle uykusuz geceler geçirerek bugünlere kadar gelebildim çok şükür.Öncelikle kira gideri haliyle stopaj giderinden kurtulmalısın ben ilk iş kurduğumda Perpa da 500 TL kira ile başladım ama sıfırdan başladığım için 500 TL bana 5000 TL gibi geliyordu. Arkadaşların önerdiği gibi sahaya atılıp müşteri portföyümü oluşturdukça 5000 TL 500 TL gibi gelmeye başladı ama hala giderler için çalışıyordum. 1. sene bittiğinde işimi müşterilerimden birinin içine taşıdım adres olarakta önce babamın evini kira sözleşmesi yaparak iş adresim gösterdim 6 sene kira stopaj elektrik su vs. vs. giderler ödemeden işimi oturttum son 1 senedir de 3 sene önce aldığım 2 sene önce evlenince oturmaya başladığım kendi evimi iş adresim gösterdim. Ticarette asıl olay alırken kazanmaktır yani giderleri ne kadar düşürürsen o kadar kazanırsın arkadaşım. Şuan 2 işim var biri 8 senelik bilgi işlem işi diğeride 3 senedir sürdürdüğüm etiket ve matbaa işi. Çok şükür diyorum her gün kendi işimi kurduğum için. Sana en büyük tavsiyem kalbini ferah tut çık gerekirse kapı kapı dolaş ( zamanında ben öyle yaptım ) birkaç kişinin seni eşine dostuna önermesini sağla bunun içinde iyi hizmet ver gerisi çorap söküğü gibi gelecektir buna emin ol. Bu arada firma bilgilerini paylaşırsan ben dahil forumdan birçok arkadaş seninle çalışmak isteyecektir ;)

Bir arkadaşım bundan yaklaşık bir ay önce kendi sigorta acentesini açtı. Daha önce kurumsal bir sigorta firmasında çalışıyordu. Çalıştığı firma, açtığı acente için arkadaşıma 1 sene boyunca aylık 1000 TL kadar kira, gider vs. yardımı yapacak. Bazı firmalar eski çalışanlarını bağımsız ofis açmaya cesaretlendirmek için bu tür uygulamalar yapıyorlar.

Sanırım siz de kurumsal bir sigorta firmasında bir süre çalıştınız. Eski firmanızla irtibata geçin ve yukarıda anlattığıma benzer bir uygulamaları olup olmadığını sorun isterseniz. Belki size de buna benzer bir destek çıkabilirler.

İş yaptığınız sektörün dinamikleri hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim; işin müşteri tarafındayım ne de olsa. Ama şunu söyleyebilirim; karşılıklı muhabbet ve güven çok önemli. Sahibi olduğum otomobil, gayrimenkul gibi şeylerin her türlü sigortasını, hayat ve bireysel emeklilik sigortası gibi ürünleri yanıbaşımda onlarca sigorta acentesi bulunmasına ve çoğu zaman çok daha cazip tekliflerle gelmelerine rağmen, kişisel hukukumuz gereği belirli bir acenteye yaptırıyorum. Tabii ki acentem de gereken her türlü kolaylığı bana gösteriyor ve güven konusunda aklımda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde işini çok iyi yapıyor. Kişisel deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim; sigorta müşterisinin firma seçerken yaşadığı en büyük tereddüt "acaba beni yarı yolda bırakırlar mı?". Müşterilerinize karşı şeffaf ve açıklayıcı olursanız, misal poliçe kapsamına dair en ince detayı bile "müşteri sormasa ve merak etmese bile" müşterinize izah ederseniz, müşterinizin gözünde sağlam bir yer eder ve uzun vadede kazançlı çıkarsınız.

Sahaya inip işe başlarsan bir kaç müşteri çekersen müşterin başkalarıyla konuşmasında " şu kadar paraya sigortamı yaptırdım baya da ilgililer çok memnunum sana da tavsiye ederim" demeye başlıyacaktır.. Hatta bununla kalmayıp arkadaşlarını senin ayağına kadar getircektir.. Müşteri,müşteriyi çeker ;) Dirayetli olup sağlam adımlar atılabilir.. Yeni iş hayatında başarılar dilerim.

Giderlerini kalem kalem yazıp o giderleri karşılamak için ne kadarlık satış yapman gerektiğini açıkça hesapla. Kısacası bir bütçe yapmalısın. Ve o bütçeye bağlı bakmalısın.

Selamun Aleykum kardeşim öncelikle sigortadan hiç anlamam ama bildiğim bi konu var ki sigorta işine halkımız mecburi olanlar hariç pek yanaşmıyorlar . Mecburi olanlarada kırk dereden su vakumlayarak alıyorlar. Senin burda dikkat etmen gereken konu önünü görene kadar yatırımını minimumda tutmaktı çunku kenarda bi ton paran olsa yada ek gelirlerin olsa gittiği yere kadar gitsin der çıkardın işin içinden ama öyle bir durum yok ise de diğerlerinin yaptığını yapacaksın geç kalmış değilsin bence sektor bile değişşsen olur .sevgiler

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
ne olursa olsun ayda 1400lira kira ile başlamak yanlış olmuş. hani ne bileyim veteriner ofisi açarsın fotoğraf stüdyosu açarsın, müşterilerin gelip gideceği bir yer şart olur o zaman anlarım da.. sigorta acentası için oldukça fazla bi rakam. çoğu kişi ofisini görmeyecek bile.

Kardeş hayırlı olsun. Hemen panik yapma sana tavsiyem motosiklet forumlarına üye ol ve zorunlu trafik ve kasko sattığını yaz.ama kârının gerekirse %50 sinden vazgeç.kolay gelsin.Allah yardımcın olsun

@erkantuc
Sevgili dostum,
Bilirsin hiç görmediğim halde efendiliğinden ve adamlığından dolayı seni çok severim.
Sana bir kaç önerim var.
Kiran yüksek olabilir, müşterin olmayabilir, bunlar çok önemli unsurlar değil.
Yerinde olsam sürekli sahada olurdum. Kartvizit bastır, presentabl giyin ve Çay Ocağı'ndan lüks oteline kadar. Her yeri dolaş, herkesle tanış, kartını bırak. Ve ne iş yaptığını söyle. Müşteri bulamasan bile konuştuğun kişilerden seni birine yönlendirmesini iste, Açıkça ihtiyacın olduğunu söyle. Seni elbet birilerine yönlendirecekler. Kovaladıkça iş yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Bir anda olmaz. Sana referans veren insanların ve referans olduklarının bilgilerini al ve sürekli excel'de Yaptığın bir tabloya veritabanı olarak kaydet. Yaptığın Görüşmeleri ve günlük harcamaları bir yere kaydet.
Düşünürüz, bakarız diyen insanları telefonla taciz et. Bunda ayıp birşey yok. Karşı tarafa samimi ve istekli olduğunu Açıkça yansıt. Bunlar seni küçültmez, aksine yüreklendirir. Insanlarla konuşmaktan çekinme korkma. Üzerlerine gittikçe sonuç almaya başladığını göreceksin.
Önce maliyetlerinin dökümünü yap ve kafa kafaya noktasına gelebilmek için ne kadar satış yapman gerektiğini hesapla ve bu rakamın %50 fazlasını kendine hedef olarak koy.
Zor dönemden geçiyorsun, ben de yaşadım o Dönemleri ama sonu hayırlı, emin olabilirsin.
Dükkan sahibinde de Konuş Açıkça de ki, "abi acemiliğime geldi, biraz yüksek lirada anlaşmışız senle, bak abi heyecan Yaptım bir an, hata Yaptım. Eğer kirayı 1000 liraya düşünebilirsen kalmaya devam edeceğim, ama düşüremeyeceksen ben başka bir Dükkan bakmak zorundayım de. En kötü ihtimalle 1200 tlye bile düşürebilirsin bence. Eğer Dükkan sahibinde konuşmaktan çekinirsen bi akrabasıymış falan gibi ver numarasını ben konuşayım.
Neyse, bu işte sahada olmak çok önemli. Hareket olan yerde bereket vardır bunu unutma.
Bunları sana satış hayatında 20 yıllık bir tecrübesi olan bir abin olarak yazıyorum. Bir fikre ihtiyacın olursa ise çekinme, her zaman buradayım.
Başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve erkantuc
@Kuzey Ege
Abi çok teşekkür ederim[emoji4] vallahi kendimi yalnız hissettiğimde aklıma forumdaki dostlarım geliyor hemen paylaşıyorum. Bizimkisi bisiklet sevdasını bile geçti. Samimiyet yardım severlik bunların hepsini hissettiğim için çok mutluyum. Herkesten Allah razı olsun yazdıklarınızı okuduktan sonra içim açılıyor daha bir kararlı oluyorum.
Hepiniz iyiki varsınız eksik olmayın :)

@spe07
Gebze

@erkantuc
erkan mesajı yazdığım gibi beğeni geldi, ne işin var sevgili kardeşim forumda? hemen sahaya, hemen hemen !!!

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
işi kurduktan sonra değilde kurmadan önce fikir alışverişi yapaydın belki biraz daha faydalı olabilirdi.
fikrime gelecek olursak...
motosiklet grupları ile gezdiğim zamanlardaki buluşmalarımızda grup içerisinde sigorta işi yapan arkadaşımız olduğunda hepimiz ona yönelirdik o da bize uygun fiyata poliçe düzenlerdi... sosyal gruplar bu gibi konularda faydasını gösterir
zaten bir kere gelen sürekli müşteri demek çünkü birimizin poliçe süresi bitmeye yaklaştığında kimse bunu takip etmez ama o arkadaş bize telefonla yada sms atarak hatırlatırdı. bu da onu daha bir özel yapardı gözümüzde

Geri