@erkantuc
Sevgili dostum,
Bilirsin hiç görmediğim halde efendiliğinden ve adamlığından dolayı seni çok severim.
Sana bir kaç önerim var.
Kiran yüksek olabilir, müşterin olmayabilir, bunlar çok önemli unsurlar değil.
Yerinde olsam sürekli sahada olurdum. Kartvizit bastır, presentabl giyin ve Çay Ocağı'ndan lüks oteline kadar. Her yeri dolaş, herkesle tanış, kartını bırak. Ve ne iş yaptığını söyle. Müşteri bulamasan bile konuştuğun kişilerden seni birine yönlendirmesini iste, Açıkça ihtiyacın olduğunu söyle. Seni elbet birilerine yönlendirecekler. Kovaladıkça iş yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Bir anda olmaz. Sana referans veren insanların ve referans olduklarının bilgilerini al ve sürekli excel'de Yaptığın bir tabloya veritabanı olarak kaydet. Yaptığın Görüşmeleri ve günlük harcamaları bir yere kaydet.
Düşünürüz, bakarız diyen insanları telefonla taciz et. Bunda ayıp birşey yok. Karşı tarafa samimi ve istekli olduğunu Açıkça yansıt. Bunlar seni küçültmez, aksine yüreklendirir. Insanlarla konuşmaktan çekinme korkma. Üzerlerine gittikçe sonuç almaya başladığını göreceksin.
Önce maliyetlerinin dökümünü yap ve kafa kafaya noktasına gelebilmek için ne kadar satış yapman gerektiğini hesapla ve bu rakamın %50 fazlasını kendine hedef olarak koy.
Zor dönemden geçiyorsun, ben de yaşadım o Dönemleri ama sonu hayırlı, emin olabilirsin.
Dükkan sahibinde de Konuş Açıkça de ki, "abi acemiliğime geldi, biraz yüksek lirada anlaşmışız senle, bak abi heyecan Yaptım bir an, hata Yaptım. Eğer kirayı 1000 liraya düşünebilirsen kalmaya devam edeceğim, ama düşüremeyeceksen ben başka bir Dükkan bakmak zorundayım de. En kötü ihtimalle 1200 tlye bile düşürebilirsin bence. Eğer Dükkan sahibinde konuşmaktan çekinirsen bi akrabasıymış falan gibi ver numarasını ben konuşayım.
Neyse, bu işte sahada olmak çok önemli. Hareket olan yerde bereket vardır bunu unutma.
Bunları sana satış hayatında 20 yıllık bir tecrübesi olan bir abin olarak yazıyorum. Bir fikre ihtiyacın olursa ise çekinme, her zaman buradayım.
Başarılar dilerim.