Scudo Sports

Yeni aldığım bisikletimle sorunlarım var? Tavsiye ve önerinize ihtiyacım var?

Tepki
31
Bisiklet
Kron
Merhaba BisikletForumun güzel insanları. Sizlere özendim bir hafta önce ikinci el bisiklet aldım.Bisikletim Salcano Hector 26 jant 21 vites dağ bisikleti. Ama bisikletimden bir konuda rahatsızım. Bisiklet selesi kalçamı açayip ağrıtıyor.Ne yapmalıyım ne öneriyorsunuz. İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
Orta yollu bir jel sele işini görür.35-50 tl arası.

• Beğen
Tepkiler: BisikletliSüvari
Bir de sele ayarına dikkat etmelisiniz öne yada geriye çok yatık mı?

• Beğen
Candan Biberci'nin dediği gibiyse işiniz zor. yine de kullanmıyorsanız pedli tayt biraz rahatlatır. bir de mümkün olduğunca ağırlığı popoya değil pedallara vermek lazım bisiklet sürerken.

• Beğen
@BisikletliSüvari
Oncelikle sele ayarları ve ergonomik ayarlar konularini biraz arastirin. Eger sele ayariniz dogru ise, boyunuza uygun kadro ve kadro boyu konularini arastirin. Herseytamamsa daha iyi bir sele arayisina gecin.
Bisikletli yasama ve bisiklet dunyasina hosgeldiniz :)

• Beğen
Hocam bisikletçiye sordum jel sele kılıfına 25 lira dedi. Hiç yoktan işimi görürmü yada son çare olarak seleyi değiştirmeye gerek var mı?

Foruma daha dün kayıt yaptırmışsın ve de bu senin ilk mesajın. Dolayısıyla bisiklete uzun bir aradan sonra ilk kez biniyor olabilirsin. Bu durumda sorun seleden çok senden kaynaklı olabilir. Ben bisiklete geç dönem tekrar başladığımda kuyruk sokumunun kırıldığını düşünmüştüm, oturamıyordum bile. Bir süre sonra acılar hafifledi. Bu acılar hep böyledir zaten bir süre sonra hafifler. a-acaip şiddetinde bir acı hissediyorsan durum bundan kelli olabilir.

• Beğen
bisklete binerken "I of the tiger" dinle içten içten acı yok diye haykır. :)

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
@BisikletliSüvari
Selenin durumu iyiyse sele kilifi dusunun derim. Yoksa biraz daha ekleme sansiniz varsa bastan seleyi degistirin ve bosu bosuna tekrar masraflara girmeyin. Iyi bir sele ileride bisikletinizi degistirdiginizde yine kullanabileceginiz bir malzeme olacaktir.
Yinede bisikletin kadro boyu ve ergonomik ayarlarinin size uygun oldugundan emin olmadan masraflara baslamayin derim ben!
Kaldi ki ben dogru bir bisikletin, dogru ayarlandiginda sele kilifi ve pedli tayt olmadan kullanilabilecegi gorusundeyim her zaman.
Pedli tayt her zaman heryerde kullanip, gunluk yasantiya tur yapmak disinda adapte edemeyeceginiz bir urun.
Sele kilifida zamanla esneyip surekli selede hareket ettigi icin bence uzun vadeli ve mantikli bir cozum degil...
Yinede bunlar kisisel gorus ve herkesin tercihi kendisine ait ;)

@mehmetsunu hocam dediğiniz gibi yeni kayıt oldum. Bir haftadırda sürüyorum. Tabi ki vücudumuz alışık değil ham. Belkide sorun bendedir. Yanlış biniyorumdur. :)

• Beğen
@BisikletliSüvari Jel sele kılıfını tavsiye etmem.Rahatını arttırır ama habirede sağa sola kayar kullanırken seni rahatsız eder.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@suat akman Sizinde dediğiniz gibi ben bisikletin ayarlarının zincir yağlamak tekerlere hava basmaktan olduğunu sanardım. Tabi dediğiniz gibi sele ayarı, kadro boyu ve ergonomik gibi ayarları bilmiyordum. Şimdi öğrendim. Forumda araştırıp bakayım. Bu arada yorumlaınız için teşekkür ederim. :)

Salçano Hector ve Biançhi Scorpion modellerinin selelerini tasarlayıp yapanları oturtup gezdirmek lazım ve sonunda "acı varmı acı" diye sormak lazım:D
İnsanın k.çı demirden olsa bile bu selelerde şekil değiştirir :D

Geri