Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

yeni aldığım bisikletin tekerleri yalpalıyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
selam arkadaşlar. insomnia 300 sahibi olarak aranıza katıldım.acemi olduğum için birçok sorunlar karşılaştım.birkısmını bu forumdan bir kısmını arkadaşlar vasıtası ile hallettim.şöyle bir sorunum var. benim ön ve arka tekerde hafif akort eğriliğ var birde yolda giderken bisikletim yalpalanma yapıyor.hafif miktarda aşağı yukarı yalpa yapıyor. bir arkadaş tekerler çok kalın olduğu için böyle yaptığını söyledi.sıfır bisikletin böyle sorunlar yapması normal midir?

Scudo
Dediğiniz gibi akort bozuk. Aldığınızda, servisin bakımını yapması gerekirdi. Yaptıysa da üstüne biraz yük binince, jant doğal halini almıştır.
1 2 kere doğaldır yani.

benim bisikletinde arka tekerinde var aynı durum. ben zaten arka tekerin akordu düzgün bir mtb görmedim hiç. bende sedona var aynı,üniversitenin cannondale trail sl4 var aynı,diğer görüp incelediğim mtb lerde aynı. arka tekerin sol ve sağdaki jant teli uzunlukları farklı olduğu için ayar çekmek baya zor,ince iş

Ne yapmalı?bu şekil kullanırsak sorun olur mu? Tamirciye gosterdiğimde jantın değil lastiğin yamuk olduğunu söylemişti.lastğin havasını alıp tekrar şişirdim suzelmedi

biisikleti yeni alinca servise götür meniz gerekirdi bakim ve garanti belgesi imza için bir kaç gun binip tekrar servise gelip akort ayari yaptırın kendiniz bilmiyorsaniz.normalda yeni bisiklette akort bozuk olmamasi gerekir

@selami atay

tamirciye götürdüğümde jantın değil lastiğin yamuk olduğunu söylemişti.lastiğin havasını alıp tekrar şişirdim ama düzelmedi

ibu bazen benimde başıma gelir lastigin düzgün takilmamasindan kaynaklanir lastikciler yapar buradaki lastikci lastigin janta girecek yerine detarjan sürüyor kayganladiyor janta rahat oturuyor havasini indirip bunu uygulayin derim tam hava basmadan lastigin yerine oturdugundan emin olun sonra tam havayi basın

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tekeri döndürürken janta yakin ve sabit sekilde bir keceli kalem filan tutun. Yalpalama janttan mi lastikten mi kaynaklaniyor, anlayabilirsiniz. Ona göre bir cözüm bulunur.

Bende bir rubena lastik var bisikletin orjinal lastiklerini çıkarıp onları taktığımda acayip yalpalanma oluyordu bende eski lastiklere geçtim direk düzeldi.

@Murat Bulut
dediğini yaptım. jantta eğrilik var. burada doğru düzgün tamirci yok. bildiğin kasap.götürdüğümde göz ile bakarak lastik yamuk dedi.şimdi tekrar götürüceğim. umarım işçiliğini yaparken jantı felan çizmez. birde teker mandalını defalarca çözüp kapadım. deforme olur mu?

@hüseyin muhammed odabaş

Bir sorun olacagini sanmiyorum. Muhakkak ki kullanim ömürleri vardir ama bir ay boyunca sürekli ac kapa yapilsa da mu ömrünü dolduracak hali yok.

Yeni bisiklette akort, tel uzunlugu gibi fabrika cikisi ayarlarin ilk birkac kullanimla bozulmasi olagan. Ilk bir ay servisi bu gibi durumlar icin veriliyor zaten. Eger servislere güvenemiyorsan (ki ilk bakimin ehil biri tarafindan yapilmasi gerekir) ve akort bozuklugu pek ciddi degilse, nasil yapildigi ile ilgili bir cok anlatim var. Kendin de yapmayi deneyebilirsin. Fakat ince iscilik gerektirir. Kendim yaparim diyemiyorsan ehil biri bulmak gerek.

@Murat Alaaddinoğlu

hocam lastikde değil jantta eğrilik var. sıfır aldığım bisiklette bu sorunun olması beni biraz üzdü. arkadaş başka model aldı şansa onunki iplik gibi dümdüz.şimdi bu şekilde kullanmamı ve duruma göre tamirciye göndememimi tavsiye ediyorsun?

Pardon o kısmı atlamışım bence servisin ile görüş değişmeleri lazım bu durumda ama kullanıcı hatası deyip işten sıyrılmaya çalışabilirlerde o tamamen servisinizin iyi niyetine kalıyor.

bisikletinizi yeni almışsanız tıpkı bir arabada olduğu gibi rodaj süresi vardır. parçaların birbirine yatması, fabrikasyon aşamasında oluşabilecek sorunların daha belirgin hale gelmesi gibi. ilk ay sonunda oluşan sorunlar ilk ay bakımıyla giderilir kimi bisikletçiler bunu umursamaz siz de onları umursamayın gerekirse parasını verip hakettiği bakımı yaptırın. her türlü akord sorunu olabilir lastiğe alışmanız lastiğin janta alışması, göbekte bir takım sorunlar vesaire ki büyük bir ihtimalle akorduna fabrikada dikkat edilmemiştir. Adam gibi bir yere akord yaptırsanız hiç bi sıkıntınız kalmaz benim de öyle sorunlarım vardı astro ile bir kez doğru dürüst bakıma soktum bilindik kaliteli bir bisikletçide 1 yıldır üstünden inmiyorum hala sağlamlar tekerler :)

Bendede var 20 günlük insomnia 292'mde..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@clubber

Nasıl olmaz ? 5 tane bisikletim oldu hepsinde de durum böyleydi neden olmadığınıda açıklarsanız sevinirim? Lastikler şeklini zamanla aldığı için yalpalama oluyor genellikle ve zaman geçtikçe oturuyor

@clubber

Nasıl şey olur peki açıklayında öğrensin herkes. Bir önceki mesajda da aynı cevap geldi!!!

Geri