Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni Bir Fransız Devrimi: O Zaman Bisiklet Sürsünler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Paris’te Vélib olarak adlandırılan yeni bir uygulama sayesinde, bisikletlerin makul fiyatlara kiralandığı, çok sayıda bisiklet istasyonu açıldı.
Kiralanan bisikletlerin serbest park edildiği, 8 farklı dilde hizmet veren 750 bisiklet istasyonunda sayıları 10.600’ü aşan, ağır, gri renkli bisikletler uygun fiyatlarla kiralanabiliyor. Sene sonunda da bu sayının 20.600’e ulaşması bekleniyor.
Vélib programı (bisiklet anlamına gelen “vélo” ve özgürlük anlamındaki “liberté” kelimelerinin birleşiminden oluşan bir isim) Avrupa’nın kent merkezlerindeki araba sayılarını azaltmak ve insanların daha ekonomik ulaşım olanaklarını kullanmalarını teşvik etmek için geliştirilen yöntemlerden biri.
http://img108.imageshack.us/img108/1989/bisiklet1fm5.jpg
Shot at 2007-08-15----22 17 12 20 6 21
Bisikletler, kredi kartıyla veya abonman kartlarıyla, internetten veya herhangi bir istasyondan kiralanıp, başka bir istasyona teslim edilebiliyor.Kiralama ücreti günlük 1 Euro, haftalık 5 Euro ve yıllık 29 Euro olarak belirlenmiş. 30 dakikayı geçmeyen bisiklet sürüşleri ise ücretsiz. Bununla birlikte istasyonlarda belii sayıda bisikletin hazır bulunmasına da dikkat ediliyor.
Vélib, uzun süre çevre kampanyaları düzenleyen ve şehirdeki trafiği 2020 yılında %40 azaltmayı hedefleyen sosyalist Belediye Başkanı Bertrand Delanoë’nin fikri. Delanoë’nin 2001’de başladığı görevi boyunca bisiklet yolları 200 km arttı.
Ne diyelim darisi bizim basimiza :)
atlinti
-----

Scudo
güzel bi uygulama.... bizde isteriz bundan.... ama ağır ve gri olmasın ...:):):) fiyatlada ucuz olsun... öğle yemeği ve kolada içinde olsun ...:)
geyik bi yana türkiyede zor galiba emanet bisikletya diğer noktaya kadar haşatı çıkar o bisikletlerin.... aynı noktaya teslim etmicenden abi ben ordan böle kırık dökük aldım dı ne yapayım der kaçardı...:)

Bu uygulama 3-4 yıldır Almanya'da da var.
Almanya'nın, bizdeki karşılığı Devlet Demir Yolları olan kurumu Deutsche Bahn bisiklet kiralama hizmeti veriyor. Üstelik bu bisikletler hem yüksek kalitede, hem de yanınızda çanta vs taşımak için özel olarak tasarlanmış.
Bisikleti bir istasyondan teslim alıyorsunuz, üzerinde bir kilidi var. İstediğiniz yere kilitleyip, daha sonra tekrar alma şansınız var.
Bir diğer özelliği ise bu bisikletlerin birer verici taşıması. Bu sayede bisikletin üstündeki kilidi, 2. bir seçenek olan kısımdan kilitlediğinizde (ki bu bisikletle işiniz bitti demek oluyor) bisiklet merkeze haber veriyor ve bir yetkili gelip bisikleti bıraktığınız yerden teslim alıyor.
Bisikletin bir resmi de burada;
http://www.gmcc.org.uk/main/wp-content/uploads/A_DCP_6013.jpg

Edit: Sistemin nasıl çalıştığına buradan göz atabilirsiniz, Türkçe'ye çevirmek zor geldi, mazur görün :).
It’s so simple to rent a Call a Bike
Registration: Call the service hotline once 07000 522 5522 or go to www.callabike.de
Cost: from 5 cents per minute; no minimum charge, no basic fee
How To Rent: green light = this Call a Bike is free; red light = this Call a Bike is taken. Call the telephone number on the lock, ask for the code to open the lock, then enter code into the display unit, pull the lever and secure it, and off you go !
Having A Break: lock Call a Bike and press the button to secure; to continue your journey, enter the code.
Return Bike: leave Call a Bike at any junction within the designated area; lock, press secure button; press “return - yes” in the display unit; call the telephone number on the back of the lock and advise location and your payment code

Edit 2: Resmini koyduğum bisikletin sele borusunun altında nazar boncuğu var :D Türkler olarak her yerdeyiz!

Arkadaşlar süper bir uygulama, keşke ülkemizde de böyle bir uygulamalara sahiplik yapsa. İstanbul'da da bisiklet kullanıcılarının artmasını, bisikleti bırakabileceğim bikepark'lar olsa, bir yere bisikleti bıraktığımız zaman hemen çalacaklar korkusu olmasa ne iyi olurdu.

Hiç heveslenmeyin. Ülkemizde yıllardır petrol tüketimini arttırıcı, toplum sağlığını geriye götürecek ve rant getirecek politikalar uygulanır / rağbet görür.

İstanbul 'da bir çok yerde yaya yolu yoktur / çok dardır / arabalar parketmiştir.

Bisiklet kullanabildiğiniz trafiği şimdilik az olan yolların tadını çıkarın.

(Unutmadan: Yalova belediyesinde böyle bir uygulama yapılıyor. Pazara giden kadınlar falan görüyordum. Çok hoşuma gitmişti. Ağır ve sarı bisikletler, ama yokuş olmadığı için yetiyor. Yine de genel trend yukarıdaki gibi. İstanbul un etkisi Yalova'ya da geldiğinde, bence bu uygulama da bir hatıra olarak kalacak)

istanbula da aynısının yapılması çok güzel olurdu ama ilk önce şöförlerimize bisikletin trafikteki yerlerini ve önemini anlatmak gerekir. güzel bir haber paylaşım için tşkler. daha öncede buna benzer bir haber okumuştum

Rüyalarımızda görmeye devam edelim...

viyanada da wardı bu uygulama...
zaten avrupadaki çoğu şehir dümdüz oldugu için orda bisikletn yaygın ulasım aracı olarak kullanılması çok normal..
paris hayatmda en fazla bisiklet we patenli gördüğüm yerlerden biriydi..

bence ümitsiz olmamak lazım.!.bu kadar.:).geçde olsa bi gün bunların benim cennet vatanımda olacağına inanıyorum
:):):)

ben ümidimi çoktan kesmiş durumdayım... en azından gözüm arkada kalmadan bisikletimi herhangibir yere kilitleyebilmeyi isterdim...
bu tarz biskletler epey pahalı olacağından, böyle bir sistemin olması zaten mümkün değil:eek: değişebilecek tek şey, bisikletlerimizi gönül rahatlığıyla koyacağımaz park yeri tarzı yerlerin oluşturulması... bu bile bence büyük bi atılım sayılabilir;)

bize xlarge bir uygulama gibi görünüyor bunu Türklerle dalga geçin gibi algılayanlar olmasına karşın, maalesef bize şuan için uyarlanmış olsa kaş yaparken göz çıkarmanın nedemek olduğunu daha ii anlarız.Özet olarak Eğitim şart özlü sözümüzle beraber eğitimli insanların yaşayabileceği koşullar diyorum şahsım adına...

• Beğen
Tepkiler: sniper
Şoförler bisikletleri tanıyacak,

Bisiklet yolu yapılacak,

soforler önlerine araba park etmeyecek - yayalar bu yola girmeycek,

Böyle bir uygulama başlayacak- çalınan bisikletlerin vericisini söken şebeke çökertilecek,

Belki forumdaki diğer bie konudaki yokuşu rahat çıkma konusundaki sistem kurulacak......

Yıl 2250. yi bulmuş olur.

Arkadaşlar lütfen milletimizi bu kadar küçümsemeyelim. Evet haklısınız şuan bulunduğumuz koşullar gerçekten çok ilkel gibi geliyor. Ama dediğiniz gibi "eğitim" pardon "doğru eğitim" şart. Örnek verdiğiniz Fransa tuvaletle tanışalı birkaç yüzyılken (dışkılarını tasa yapıp pencereden sokağa dökerlerdi. O iğrenç kokulardan kurtulmak için Fransa'da parfüm sektörü çok gelişmiştir)bizim atalarımız binlerce yıl önce Anadolu'da kanalizasyon sistemini çözmüştü. Günümüzde bile o kanalizasyon sisteminde 2 kişi elele yürüyebilir. O nedenle diyorum ki ha gayret istersek biz yaparız!:)

• Beğen
Tepkiler: M.Ergun GÖZET
'' soforler önlerine araba park etmeyecek - yayalar bu yola girmeycek ''

bu sebepten ne zaman bursa da fatih bulvara girsem kavga etme seviyesine geliyorum insanlar hem yanlıs yerde hemde bana laf atıyorlar ve bu bulvarda bursanın en guzel yerlerinden birinde ...

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
@pythia

Bu örnek de bizim geriye onların ileriye gittiğini gösteriyor. (Aslında o örnek gösterdiğiniz yapılar da genellikle ya Roma döneminden kalmış, veya Ermeni asıllılar tarafından yapılmış oluyor ya...)

iyimser olmak güzel bir şey. Fakat onlar rönesans yaptılar. Biz de yaptık da, ısmarlama oldu biraz, sahip çıkamıyoruz.

Yani geriye gidiyoruz. Bu durumda 2250 yılına geldiğimizde çok daha kötü olabilir.
Karanlığa sarılmaya devam edelim.

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
@sniper

abi onu bırak türkiyede oluvecek bundan hurdacılar bayram eder bizde adam alır satar hatta bu yarım saat geyiği varya eskişehirde tranvayda yapıyolar aktarma diye bi olay yani kısacası pek usulünde işler olmaz :D

he bisikleti bırakıcan,yetkili bıraktığn yerden alıcak ölemi.yetkili gelene kadar hurdacılar parçalrını paylaşmış olur.orası ALMANYA burasıda ne yazıkki hırsızlığın çok üst seviyede olduğu TÜRKİYE.biraz düşünüyorumda neden böyle insanlar.
vatanımız bir cennet ama insanlarımız bu cenetin değerini bilmiyor!!!

@pythia

Burada küçümsemekle ilgili yorumlar göremiyorum ben sadece yetersizliklerin dile getirilmesi sözkonusu.Hepimiz yaşadığımız ülkenin avantaj ve dezavantajlarının farkındayız:Fransa sadece bir örnekleme başka bir ülkede olabilirdi asıl sorun sadece neden bisiklet kiralanamıyor? değil; asıl sorun neden bizim ülkemizdede mümkün olması olağanüstü gibi algılanıyor?
Klişe cümlelerle dünyaya bedel olmak yeterli gelmiyor maalesef birşeyler yapmak için eğitimden kastımız olan bilinç bireylere verilmeli ve bilinçli insanlara göre koşullarda yaşanmalı...

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
Geri