Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bir Mosso, Yine bir Mosso

Ahmet Faruk Eğit

Daimi Üye
Tepki
566
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar,

Bisiklete başladığımdan beri biraz maymun iştahlılıktan, biraz hevesten vs çok farklı modeller, çok farklı grupsetler ve değişik tarzda bisikletlerim oldu. Şu anda da 3x10 Sram setli bir 26 mtb ve 2x11 105 setli bir Cyclocross bisikletim mevcut.

Aldım sattım, nefsimi körlemeye çalıştım ama 22 Ekim 2013 te aldığım ve keyifle kullandıktan sonra iyi bir fiyat teklifi gelince dayanamayıp sattığım Mosso 771 SMV bisikletimden aldıgım hazzı unutamadım. Şehir içinde hızlı, hafif arazide yeterli, full acera 3x9 grupseti gayet başarılı, bagaj takılı, at ufak tefek bagajını, yap turunu. Bunları gerçekten çok özledim.

Bu sıralar tekrar bir şehir bisikleti bakınıyordum. Samimi olduğum, Accell bayisi bir bisikletci arkadaşım, git felan yere, kasadaki adam şu, selamımı söyle, Mosso var onda, begenirsen al diyince gittim. Hakkaten selam başarılı oldu. Çok çok uyguna, hatta 2013te sattıkları fiyata, 2015 model bisikleti aldım çıktım, 6 taksite üstelik. Neyse çok konuştum, bisiklete geçelim :)

Aldığım yerde,

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/d0ec2fcaabf87474d90a196d2aa6c161.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/22543c0608279234321003fd7fcc8b2e.jpg

Sürecek hale getirip pedalladım hemen, arkadaşın dükkaninda ince ayara geldik.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/2ff46645db97e3114d4ad78d92c5221b.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/947446733e3525acafbfa8d0c4d486c9.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/3c3a276c7c0a4002a23650ab6d100773.jpg

Ayarlama ve hoş beş muhabbet sonrası evin önünde,

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/526618d6bea4ce5dbb868f44743d48e0.jpg

Bisiklet tam olarak özlediğim keyfi ve seriliği sundu. Disk fren ve süspansiyon ne kadar gerekli tartışılır, elde kalan son model bu olduğundan 2 kere düşünmeden aldım :)

Vites geçişleri harika, süspansiyon başarılı çalışıyor. Akıcılık da başarılı.

Önceki Mosso 771 smv bisikletimde lastikler 700x40 Rubena idi ve pek matah degildi, kısa süre icinde de degistirmistim zaten. O yüzden bu lastiklerden pek ümitli değildim ama utandıracak sanki beni. Chaoyang 700x38 Kevlar katmanlı ( üstünde 1.5mm kevlar ibaresi var) lastik bana güven verdi. Et kalınlığı iyi gibi. Zaten desen olarak da Schwalbe Maraton Racer çakması, akıcı, ah bu çinliler :) Söküp elime almadığım için ağırlığını bilmiyorum. Ama son kanaatim, bitene kadar kullanmak yönünde.

Neyse, sonuç olarak, fiyatların uçtugu bu piyasa koşullarında, liste fiyatı üzerinden bile olsa uygun bir bisiklet bence. Benzer tipte bisiklet ihtiyacı olanlar degerlendirmeli.

Destan yazar gibi yazdım. Hakkınızı helal edin. Herkese keyifli, kazasız belasız pedallar :)

Scudo
Güle güle kullanın. Kendim kullandığım için söylemiyorum, tur bisikleti candır :D

Bu arada birşey daha ekleyim. Jantlar 36 telli. Mosso'nun sitesinde 32 yazıyor, pek de itimat etmemek lazım demekki...

@Anonim

Aynen öyle :) Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: caesar
@Ahmet Faruk Eğit hayırlı olsun. Dostum o kadar içten anlatmışsın gibi bisikleti kendiminmiş gibi sahiplendim :)

@Ahmet Faruk Eğit hayırlı olsun. Dostum o kadar içten anlatmışsın gibi bisikleti kendiminmiş gibi sahiplendim :)

Lastikleri araştırdım bu arada. Tam ismi Chaoyang Kestrel H481. 700x38 boyutunda 690 gram, çok ağır da değil, hafif de. 30 TPI ve 1.5 mm Kevlar floc breaker, Hippo skin korumalı. Sonuç olarak gittiği yere kadar kullanılabilir.

@QEXEC

Sağolasın hocam. Keyifli pedallamalar :)

vayyyy vayyyyyyy vaayy ciğerim dağlandı adeta...
ne çok aramıştım dmv smv 771 i ahhhh içimdedir hala sızısı..
gördüm hüzünlendim içim çoştu yine
güle güle bizim için de bas pedalına şunun :)

Ya 771 serisi benim de hoşuma gidiyor. Uzun süre incelemiştim. Yok böyle hafif bisiklet. Ben de unutamadım :)

@enes dökmen

Sağolasın, Allah razı olsun hocam.

@poet

771 dmv düz maşalı modeli ben de çok aradım ama nafile. Bununla turlayacaz artık nasipse. Sağolasın hocam :)

@Helen

Ağırlık bence de başarılı. Net bir rakam veremesem de dengi Carraro sportive ve Salcano city sport modellerine nazaran daha hafif. Sedonalara göre bilmiyorum, incelemedim onları.

@Ahmet Faruk Eğit Lastik ve Jantları çok eleştiriyorlar Mossoların ama ben hiç sıkıntı çekmedim üstat daha aldığımdan beri bir tane bile jant telim kırılmadı ve ben 95 kiloyum önceki bisikletimde her hafta 3 tane garanti değiştiriyordum, Lastiğime daha 2. gün cam saplantı ama delemedi geçen gün kırık bira şişesinin üstünde iki tekerimlede geçtim lastikler çok iyi dert etme tek uyaracağım nokta max PSI a yakın hava basarsan dönüşlerde dikkat et heleki ıslak zeminde!!! pedallarıda ya değiştir yada plastik kullan çünkü bir müddet sonra gevşeyip "çıt çıt" diye ses yapıyor çevirirken. Bisiklet sorunsuz bisiklet zevki için gerçekten ben gibi ufak tefek şeyleri bile sorun eden adama bile sorunsuz deneyim sundu 8 aydır :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Faruk Eğit
@QEXEC @enes dökmen

Önceki Mosso 771 smv bisikketimde jant 32 telliydi ve çember dandikti. Net olarak akort tutturamamıştık bir türlü. Şimdi ise 36 telli, dayanım bir tık daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. İlk 100 km dolunca akort sehpasına alıp tel gerginlikleri kontrol edilecek inşallah. Umarım sorunsuz kullanırız.

Lastikler ise max 73 psi basınca izin veriyor. Arkaya 60, öne 55 vurdum. Akış çok iyi oldu ama sert hamur yapısından ötürü ıslak zeminde çok güven vermeyeceği malum zaten.

Hayırlısı bakalım, hepimiz kazasız belasız kullanırız inşallah :)

ben dün az kalsın düşüyordum. hafif ıslandı lastik dönüşte hakimiyeti kaybettim

8 aydır 771 dmv kullanıyorum çok memnunum.sınıfındaki birçok bisiklete göre daha hafif.üstünde acera olması artı puan.ufak tefek eksikleri var tabii ki.bi arkadaş pedaldan çıtçıt ses geliyor demiş, doğru bende de var :) lastikler ıslak zeminde kolay kayıyor demiş, o da doğru, ben düştüm hatta.ama rahat bisiklet, dayanıklı da.mossonun genel olarak en büyük eksiğiyse makyajı, renk uyumsuzluğu.benim bisikletin önünde bir M harfi var ki evlere şenlik :D çocuk çizmiş sanki paintte. Renkler de beyaz kadro üzerine kırmızı mavi.abi sen trabzonlu musun diyen bile oldu :D tüm bu ufak şeyler bir kenara bisikletiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.bence güzel seçim.

• Beğen
Tepkiler: yihehe
ben mossonun renklendirmesini seviyorum

Mosso 771 kullaniyorum. Irili ufakli turlar yaptim. Kesinlikle harika bi bisiklet. Bazen gaflete dusup satsam mi diyorum. Sonra aklibasnda arkadaslar vazgeciriyor. Fiyat performans otesi bir makina :harika: hayirli olsun.

İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Aman dikkat, hepimize kazasız belasız sürüşler inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: çimtay
Arkadaşlar tekrar merhaba. Bisiklette epeyce değişiklik ve haliyle hafifleme oldu. Kısaca sıralayacak olursam,

-Lastikler Schwalbe Maraton Racer 700x35
-Düz Maşa RST RFM-7 (Alüminyum, 850 gr)
-Aynakol Deore M590 Hollowtech
-Amoeba Scud Sele borusu, Ameoba Vitra Gidon ve gidon boğazı
-Sele Royal Seta Sport sele

Bisiklet artık tam olarak isteklerime ve vücut geometrime uygun hale geldi. Ve asfalt sürüşlerde düz maşa ve lastikler sayesinde çok seri, 100 kmlik normal zorlukta turlarımda 22-25 km/s arası ortalama tutturabiliyorum.

uploadfromtaptalk1459626039341.jpg

Artık havalar güzelleşiyor diye kamplı turlara başlama planları yapıyorum. Haftaiçi çalıştığımdan Cumartesi şehirdışına sür, gece çadırda yat, Pazar da dön şeklinde olacak inşallah. Bu yüzden arka bagaj ve kelebek gidon olayına da girdim. Haftaya da çadır, mat ve uyku tulumunu da alırsam eksik kalmayacak inşallah.

uploadfromtaptalk1459626283349.jpguploadfromtaptalk1459626287410.jpg

Son halimiz bu şekilde. Umarım hoşunuza gitmiştir. Daha iyisi sizlere olsun, selamlar

Geri