Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni Bisiklet Alacağım Ama Hiç Bir Bilgim Yok

Mustafa Güldal

Aktif Üye
Tepki
44
Önceden 250-300 tllik bir bisikletim vardı.
https://lh4.googleusercontent.com/-FjK9Wq6kLnE/Uhjsu-vmK_I/AAAAAAAAACI/RWfDpPAA8hU/w702-h527-no/Start.JPG
Ancak artık daha uzun ve sert yollardan gitmek istiyorum.Yani dayanıklı olmalı alacağım MTB bisiklet.Sedona 751,Kron xc500 gibi modellere iyi diyorlar ancak bilgim sıfır olduğu için net fikrim oluşamıyor.
Boyum 165-170 cm arası ve boyuma göre de en iyisi olması gerekiyor.Fiyat ise 1500 ü geçmemeli.Yardımlarınızı bekliyorum.
Ocak sonu gibi Almanya'ya gitme ihtimalim de var acaba bekleyip oradan mı alayım ?

Scudo
Burda bir iki kisinin (tabi onlarinda bildigi muamma ) bilgisiyle bisiklet alicagina git arastir bisiklet modellerini buranin boyle surasinin soyle olmasinin ne onemi var onu ogren sonra kendin karar ver senin icin hangisi daha cok isini gorucek.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal
@Mustafa GüldalAlmanya ya gidecekseniz alın gelin çünki Almanya da daha ucuz bisiklet fiyatları Türkiye ye dönüşte bir bisikleti yanınız da vergisiz getirebiliyorsunuz.

mustafa bey,
boyunuz kısa sayılır benim boyum 1.74 ve altımda 18.76 inç mtb var ,5 yıl 5 ayda hiç bir sakatlanma olmadı bende ne bilek ağrısı ne de bel ağırısı,doğru kadro önemli, bacak uzunluğum 83 cm dir..
benden tam olarak kaç cm kısasınız onu bilmiyorum tam olarak ölçmeniz lazım boyunuzu ,1.65 iseniz oldukça kısa oluyorsunuz ,1.70 de kısa sayılır benden 4 cm kısasınız bu 4 cm kısalık önemlidir,uzun yollara gittiğinizde yalnış kadro alırsanız açısını çekersiniz benim durumum ile karşılaştırırsak ,4 cm kısa olduğunuzu farz ediyorum 18 altı kadrolara yani 17 kadrolara bakacaksiniz önce deneme yapın
ve sele ayarı yapın ,sele ayarı için önce seleye oturun sağ pedalı aşağı alın sağ ayağınızı koyun sağ diz kırık olmayacak ,ve 17 inç bisikleti arazide deneme amaçlı sürün ,,sonuçları bize yazın,,

Şuana kadarki tüm yorumlar için teşekkürler.
Sedona 751 ie Kron xc 500 arasında fiyat farkına değecel kalite farkı var mı bunu net olarak öğrenmek istiyorum.Sedona Sram kron ise shimano kullanıyor.

xc500 ile 751 kıyaslancak modeller değil kadro,vites,maşa vb her yönden daha üst fiyat farkindanda belli olduğu gibi.

Cannondale Sl 5 aldım ben 1590 tl ye tavsiye ederim bulabilirsen.

Scott,trek gibi markalara bakmanızı öneririm.

Kesinlikle katılıyorum Cannondalle de olablir Coratecle birlikte
@Ali Ceylan

Bütçeniz gayet iyi trek markasının modellerine bakabilirsiniz ya da yurt dışından almanızda mantıklı

Geri