Scudo Sports

Yeni Bisiklet Alıyorum Yardım

yok2504

Üye
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar elimde bir dağ bisikleti var uzun vakittir onu kullanıyorum. fakat artık eskidi ve jantlarda hafiften yamuk hem spor olsun diye hemde gezmek için artık düzenli bisiklet sürmeye karar verdim. Ya elimdeki bisiklete yatırım yacağpım yada yenisini alacağım ben yenisini almaya karar verdim.

Bisikleti önüme toprak yol çıkmadıkça asfalta kullanacağım yani bir yol-şehir kullanımı olacak. Fakat şehir bisikleti diye geçen ve eğri seleli ..vs modelleri sevmiyorum. Çocukluğumdan beri
http://sinanisler.com/demo/musteri/uploads/Bianchi-Classic-26-Jant-Dag-Bisi_2902_1.jpg
Dağ bisikleti kullandım ve alıştım. Kendimi bu tarz modellerde daha rahat hissediyorum.

Bu nedenle "Bianchi Classic 26" almayı düşünüyorum. Hem kaliteli olur uzun süreli kullanabilirim diye hemde ucuz diye bu modeli beğendim.

Asıl merak ettiğim konu şu bu dağ bisikleti şehir bisikletine kıyasla beni çok yavaşlatır mı? Bunun etkisi ne kadar olur?

Çok ince teker bisiklet alma taraftarı da değilim çünkü burası Türkiye yolların hali malum nerede karşınıza çukur çıkabilir nerede kazı çalışması çıkabilir belli değil. Bisiklet yolu desek zaten nadiren var.

Bianchi Classic 26 hakkında ne düşünüyorsunuz alayım mı? Avantajı, dezavantajı ne olur?

Teşekkürler.

Scudo
eğri kadrolu demek istediniz heralde

resimde verdim ama bunun gibi http://turkbike.com/forum/2011-bisiklet-modelleri/carraro/sehir-bisikleti/CARRARO-503-METKEY-SIYAH.jpg
bu tarz bisikletleri kastettim.

carraro fotograftaki bayan(lady) modeli. erkek modelide elbet vardir.siz bayan mı yoksa erkek modelimi bakiyorsunuz?aksesuarlı olması agır fakat city tour tarzina prototipler cok masraflı oluyor.bence aksesuarlı cok iyi tercih derim.seleler genelde konforlu model.Bütçenizi minimum-maximum yazarsaniz.Forumda, özellikle performans akıcılık ve iyi donanımlı sele olsun -online guvenilir alisveris te bile bir cok bilgiye ulasirsiniz.yalnız cogu kisi bütçe araligina gore tercihte bulunacagini unutmayın.Kendimden örnek vermek gerekirse mtb bence cok ideal secenek cok saglamdır.26 inc istanbulda slim tekerte taktim.performans acısından cok iyi diyorum.28 inc de kullniyorum.performans acısından kıyasla abartı olacak bir fark goremedim.hic gormedim desem yeridir cunku 26 inc cok seri ve manevrası daha iyi.bana kalirsa bu sadece takıntılık 26 ve 28.fazla yol katetme diye bir soz konusu yok.hepsinde yapilir.26 inc mtb ye slim takıp dunya turuna cıkanlarda var.arazi yapilida kalın tekerleri takiyorlar.dual avantaj.yalnız aksesuar takmak biraz masraflı oluyor.Dedigin gibi istanbul başta olmak üzere bisiklet yolu yok.bayağ tehlikeli.cok dikkat etmek gerekiyor.Yollarımız berbat durumda yol bisikleti almak performansta 1 numarada olsa da malesef kullanım alani cok dar.bana kalirsa mtb daha mantikli.mtb de ise slim teker asfaltta kullanmak gerekiyor.ya da arazi+asfalt tarzı melez tekerlerde mevcut.deltabisiklette gormustum.

sadece birkere gazelle kullanmış olsaydınız ön yargılarınız paramparça olurdu :) dahon katlanır tavsiye etsem ön yargılarınıza takılırım endişesi yaşıyorum

bu nedenle elimizdeki bilgiler ve sizin önerdiğiniz model dahilinde benim tavsiyem salcano city sport modelidir, sahibi olduğum cannondale bad boy modeli ile bu model arasında ben ciddi bir fark göremedim üçte bir fiyatına almak da cabası

• Beğen
Tepkiler: gok
@gokhan.gursel ilk mesajımda almayı düşündüğüm model dediğim "Bianchi Classic 26" 370-400 TL senin söylediklerinden birisi 800 dolar diğeri 700 TL
neye göre üçte bir fiyat hesapladın anlamadım.

@gok bende öyle düşündüm Bianchi Classic 26 alayim diyorum teker konusunda dediğin gibi bir süre sonra performans ararsam lastik değiştirip devam ederim.

@yok2504

Cannondale bad boy modeline göre aynı komponentlerde 1/3 fiyat diyor :)

ben cannondale Bad Boy sahibiyim
sana önerdiğim model salcano City sport
sürüş özellikleri birbirine çok yakın ve bu iki model arasında 3 kat fiyat farkı var

diğer verdiğim örnekler
ülkemizde hollanda bisikleti olarak bilinen roasterlara ve katlanır bisikletlere bir övgüydü sadece :)

Arkadaşlar Siyah SPEED 4000 aldım
(link)
Yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.

http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2012/medium/DAG-26-SPEED-4000-PHOTOSHOP.jpg

http://image5.sahibinden.com/photos/86/10/41/big_86861041i2p.jpg

Geri