Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bisiklet almak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var

Kayıt
20 Nisan 2016
Mesaj
77
Tepki
69
Yaş
32
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhaba arkadaşlar. hafif ve seri yol veya şehir bisikleti düşünüyorum. maksimum 1100 liraya kadar çıkabilirim. şuanda kafamda sedona 300 sport var. 2. el yol bisikletleri de dikkatimi çekiyor ama güvenemiyorum 2. el almaya. siz neler önerirsiniz.
 
Scudo
Eğer peşin alıcaksan sedona 410 almanı öneririm.Ancak başka kişilere de danış.
 
  • Beğen
Tepkiler: poet
mosso legarda 1624 v bi bak aklında bulunsun 1000tl alırsın
 
(link) adresinde 1624V 1034tl ve pompa zil ön arka ışık ve kilit hediye. Firma ile alakam yok ben aldım. Öneriyorum. Bisiklet ise F/P ürünüdür.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
f/p mosso candır. bakarken 2014 2015 satılmamış elde kalmış modellere de bakabilirsin. bisikletçiler elden çıkarmak için sıfır ürünleri 200 300 tl daha uygun satıyor.
 
(link)
ya da
(link)

pardon mosso çok pahalıymış ilk yazdığımı gormezden gelebilirsiniz. sedona 410 u pazarlıkla o rakama alabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: erenbayrak52
arkadaşlar herbirinize teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. şu bisikletler arasında gidip gelmekteyim.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

bir de boyum 1.75 18'' kadro düşünüyorum uygun olur heralde. bisikleti deneme şansım yok internetten sipariş vereceğim
 
Herkese merhaba ve ilgi duyup yorumumu okuduğunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle kendimi biraz olsun anlatayım ki ne tarz bir bisikletin bana uyabileceği üstüne daha rahat tartışalım. İstanbul’un güzide yerlerinden olan ve yokuşlarıyla ünlü olan Çamlıca’da yaşamaktayım. Seneye Erasmus’a Litvanya’ya gideceğim. Asıl amacım Litvanya’da bisikletle ulaşımımı sağlayıp öğrenci bütçesini biraz da olsa düzene sokmak ancak bisiklet araştırmalarımdan sonra çocukluk hevesimin ne kadar büyüdüğünü fark ettim. 60-100 Euro arasında ikinci el bisiklet bulabildim Litvanya’da ama kendileri pek konforlu ve sürülebilesi durmuyorlardı. Litvanya’nın alışveriş sitesinde ise DHS (Romanya üretimiymiş) marka bisikletlerin 300 Euro’dan başladığını gördüm. Sitenin Litvanyaca olmasından dolayı donanım hakkında pek bir bilgi de edinemedim.

Yaptığım araştırmaların ışığında Decathlon’un sattığı B’twin marka bisikletler ilgimi çekmeye başladı.
Bu arada MTB düşünüyorum çünkü İstanbul’un eğimli, çukurlu yollarında aynı zamanda Litvanya’nın (düz olduğunu düşünüyorum) karlı yollarında sorun yaşamak istemiyorum. Henüz aklımda dağ tepe aşmak yok ama alacağım bisikletin MTB olması beni bu zevkten uzak tutmayacak olması sevindirici. Ayrıca MTB’lerin görünüşlerini de beğeniyorum. Çocuklugumdan beridir hep Castello (ne efsane ama) ve Bisan marka bisikletlere bindim (yazlık günleri, hey gidi çocukluk). Şimdi ise çocukluk hevesi olan bisiklet zevkimde bir kademe atlamak istiyorum.
Aklımda B’twin markanın 3 tane modeli var.

Rockrider 500, Rockrider 520 Rockrider 540. Bunlar 26 inch lastik ve Rockrider 520 27,5 inch olan.
(link)
(link)
(link)
(link)

170 boyundayım, agresif olarak bisiklet kullanabilirim, yani bisikletin dayanıklılığı ve ağırlığı benim için önemli. Bu markayı seçmemin bir sebebi de ömür boyu kadro garantisi olması. Ancak 27,5 ve 26 inch arasında büyük bir fark oluyor mu, bilmiyorum. Disk fren düşünüyorum çünkü Litvanya’nın karlı ve yağmurlu günlerinde V frene göre daha başarılı performans alacağımı araştırmalarımda öğrendim ki almışken disk fren olsun istiyorum. Ancak hidrolik olsun mu mekanik mi olsun bilemiyorum. Maşa konusuna gelince de, şu zamana kadar hep amortisör olanları kullandım ve açıkçası sahip olsam da kaç kere kitlerim bilemiyorum. Olursa neden olmasın ama olursa da aktif olarak sürekli ayarlayacağımı sanmıyorum.

Başka marka veya bisiklet öneriniz varsa çekinmeyin. Bu arada Salcano markası pek hoşuma gitmiyor, görüntüsü bana hitap etmiyor.
Bütçe ise ‘’ne kadar az o kadar iyi’’. Sonuçta öğrenciyiz ve Erasmus’ta da belli bir harcama yapacağız. Aklımda 1.000 gibi bir fiyat var ve Rockrider 500 görüntüsü ve fiyatıyla beni daha çok cezbediyor. Öteki yandan Rockrider 540, sonra yapmayı düşünebileceğim modifikasyonlara sahip (maşa ve hidrolik disk fren).

Son olarak da vites geçişlerinin olabildiğince sorunsuz olmasını istiyorum. Rockrider 500 SRAM X4 kullanıyor ve Sram olacaksa x4 veya yukarısı tercihim olacaktır.
Zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımcı olabilecek yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi sürüşler.
 
arkadaşlar bu hafta sonu sipariş vereceğim şu 3 bisiklet arasında kaldım
(link)
(link)
(link)
yaşadığım çevrede yokuşlar mevcut en performanslı olan hangisi olur acaba. birde bu bisikletlerin ağırlığını hiçbir yerde bulamadım kaç kilodur acaba bunlar bilen varsa yardımcı olabilir mi
 
@BadBadWhiskey Hiçbirini denemedim ama forumda Sedona 410 çok seviliyor ve tercih ediliyor, şayet carraro koymayacaksan karşısına kron ve salcanonun şansı yok.
 
@BadBadWhiskey Bir de Carraro ya bakın derim...Özellikle mat boyalı modelleri hoş duruyor:harika::harika:
Ama hiç kullanmadığım için kalitesini bilmemo_O
 
  • Beğen
Tepkiler: Sharp11
Kesinlikle 2 .el temiz bisiklet bakın sahibindene veya burdan felan kadro boyu ölçüsü tutarsa güzel bir bisiklet alabilirsiniz.
 
@BadBadWhiskey Bu üç secenek arasından Sedona'yı tercih ederdim (Sramlar hoşuma gidiyor). Hoş Kron kilitli maşaya sahip, o da düşündürmüyor değil. Salcano nedense benlik bir marka değil, ürünleri gözüme güzel gözükmüyor.

Umarım yardımcı olmuştur.
 
@BadBadWhiskey Ben Mosso legarda 1621 kullanıyorum fakat bu üç seçenek içerisinde kesinlikle sedona'yı öneririm. :harika:
Sorunsuz bir sürüş sağlar size. Ayrıca 11 kg diye biliyorum. Forum'da bir incelemesi mevcut hatta
İnceleme - Sedona 410
 
Geri