Eski çalıştığım iş yerinde (turizm acentesi) şunu farkettim suriyeli çocuklar edepsiz ve terbiye görmeden yetiştiriliyor bir ara kapıdan içeri giren 10-14 yaş arası 8-10 suriyeli erkek çocuk gurubu direk sebile yönelip bardakları dağıtıp su içmeye çalıştı ulan insan bi izin alır hiç mi aile terbiyesi görmediniz kızdım haliyle ayağa kalkıp dışarı çıkardım hiç birine su vermedim (vicdanım rahat) müşterilerde vardı kimse bir şey demedi bana yanlış yaptın diyen tek bir müşteri bile çıkmadı orada fark ettim açığı, kapalısı, türkü, kürtü, alevisi, sünnisi chplisi, akplisi bu suriyelilerden çok rahatsız aynı şey kızlar için geçerli değil sesiz sakin etrafta oyun oynuyorlar susadıklarında insan gibi içeri girip istiyorlar ileride aynı abd'de olduğu gibi ırkçı olaylar çıkar neo nazi forum siteleri kurulur, facebook ve twitter profilleri oluşturulur buda batı ülkelerinin çok çok çok işine yarayan bir durum provakatörlüğe çok açık bir şey alevi, sünni, kürt, türk meselesi gibi bu suriyeli meseleside kaşımaya çok müsait... Din ve etnik çatışmalarımız yabancı istihbarat kaynaklarıyla yapay olarak oluşturulmuş bir problem olmasına rağmen bu derece başarılı olmuşken toplumsal temelli olan türk-suriyeli çatışması bu zamana kadar görmediğimiz gibi bir savaş yaşatacak bize şuan batının uslu durması bu problemleri şuan kaşımaması suriyelilerin türkiyede üreyip demografik yeterli sayıya ulaşmasını bekliyorlar gibime geliyor 5-10 yıl içinde türk-suriyeli çatışması yaşandığında hükümet çıkıp "batı bizi gandırdı, bizi madikledi" derse şaşırmayın kaldı ki hükümet şuan bu işleri bilerek yapıyor yani olay sadece oy devşirme falan değil hadi oy için suriyelileri alırsın anlarım bu çakallıktır falan ama hukuki dokunulmazlığın arkasında art niyet yattığına eminim türklerin kendi hukukunun kendi sağlanması bekleniyor iç savaş isteniyor alevi-sünni, kürt-türk pek tutmadı bu sefer türk-suriyeli denenmek isteniyor.