Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

yeni bisiklet

sternstove

Üye
Kayıt
8 Aralık 2015
Mesaj
11
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Mosso
S.a
Menüsküsü halı sahada bırakınca çok uzun zaman sonra bisiklet kullanmaya mecbur kaldık. Araştırmalarımdan sonra ilk okul zamanlarımdan sonra bayağı şeyler değişmiş bisiklet hakkında. Araştırmalar sonucunda da kafa iyice karıştı. Bu konu başlığında konular açılmış fakat tatminkar olamadım. Dağ bisikletleri havalı gözüküyor ama yaşadığım yerde dağ yok :)
180cm ve 85kg ağırlığındayım. 1 kere alayım, uzun sürede sıkıntı çıkartmayacak bir bisiklet alacağım. Bütçem mak 700tl. Model önerecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Scudo
salcano nun şehir modellerine bak istersen bütçeyi biraz arttırırsan carraro veya sedona ya bak. Salcano city fun 60 bu modele bak istersen 600 tl
 
teşekkürler Süleyman. bu sabah gaza geldim ve yeter artık al bir tane dedim 550tl ye mosso wildfire v internetten satın aldım. hadi hayırlısı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
çok iyi fiyata almışsınız mosso başlangıç iyi bir seçim hayırlı olsun,
 
sağol Hamid, fiyatından dolayı hemen satın aldım zaten ama biraz daha bütçem olsaydı lapierre lere yönelecektim :) kısmet ileride belki
 
s.a
Ctesi günü kendi imkanlarımla bisikleti topladım. 5km yol yaptım, sele mahvetti beni sanırım alışmak gerekiyor. Yokuş çıkarken birinci vitese taktım zincir dişli ile jant arasına girdi. Ayar mı yapmak gerekli? Lastiklere iyi hava basmama rağmen sürüş esnasında lastik yanakları yayılıyor. Dağ lastiklerinin özelliği midir yoksa daha fazla hava basmam mı gerekli? Değerli yorumlarınızı rica ederim.
 
Sn @sternstove
Bisikletiniz hayırlı olsun (uzun yıllar sonra bisiklet sahibi olmanın verdiği mutluluğu biliyorum. sizin adınıza çok sevindim)
Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.
Esen kalın.
 
Sn @sternstove
Uzun yıllar sonra bisiklete binenlerde görülen (olağan) kalça ağrısı normaldir.
Zinciriniz ruble (arka dişli) ile Jant arasına düşüyorsa arka aktarıcıda ki ayar vidası ile zincirin max noktasını kısıtlayabilirsiniz.
İlgili videoda gerekli detay ve ayar bilgileri paylaşılmıştır.
Esen kalın.

 
  • Beğen
Tepkiler: sternstove
a.s. @sternstove
Hayırlı olsun yeni oyuncağınız. Seleye zamanla alışırsınız diye düşünüyorum. Şayet uzun süre sonra bisiklete biniyor iseniz selenin rahatsızlık vermesi başlarda normaldir. Seleyi değiştirebilir veya jelli kılıflarla destekleyebilirsiniz. Başlangıçta ben de sizin gibi sele konusunda rahatsızdım ama zamanla alıştım. Bence servise gösterseniz daha iyi olur vites ve lastik havası için.
Kazasız sürüşler diliyorum.
 
@sternstove
As uzun zamandır bisiklet sürmüyorsanız sele ağrısı normal. Zincirin ruble ve jant arasına düşmesi vites ayarının bozuk olduğunu gösteriyor, lastiğin de yayılmaması lazım biraz daha hava basın.
 
Sağolun arkadaşlar, sizlere de kazasız belasız sürüşler.
 
Geri