Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bisikletim Commencal supreme fr 2013

Gümrük mevzuları için üzüldüm umarım bisikletinize tez vakitte kavuşursunuz. Pedal çevirmeye başladığınızda sizi saran mutluluğun şimdiki sıkıntılarınızı unutturması dileğimle...

Scudo
Arkadaşlar gümrük firmasına az evel 4800 tl ödedim.
ürün yarın öbürgün elimde olur. geçmiş olsun diliyorum kendime. sizede ibret olsun :))

Gerçekten büyük geçmiş olsun. Artık diyecek tek bir şey kaldı kazasız sürüşler.

Çok çok geçmiş olsun. Sağlığınıza bir şey olmasın.

toplam kaça geldi herşey dahil?

@berhandh sorma bunuuu :) 9800.

Bu tablo korkutmasin ama, basima gelebilecek en kotu tablo geldi. Butun felaketler oldu. Onceden herseyi dusunur onlemini alirsan skinti olmaz.

1500 euro ustu bisiklet bile alabilirsin, masraflari goze alirsan. Mesela normal sartlarda odeyecegin tutar sunlar gumruk ile cekersen.

noterden gumruk vekalatnamesi:100 tl
ordino:180 tl (gumruksuz gelmesede ozel kargo sirketlerine odeniyor)
damga vergisi:60.50 Tl
kdv: %18 urun bedeli giris yapilan tarihin euro kuruyla tl ye cevrilip yuzde 18i aliniyor.
Ardiye (depo):200 tl
gumrukcu hizmet:350 tl

Masraflar bu kadar. Aslinda 1500 euro altinda kdv odeyip almak disinda ekstra masrafi 750 lira civari. O kadarda korkulcak bir durum yok.

Benim patladigim mevzu ise.

Commencalda aldigim urun 3000 eurodan yuzde 51 indirime girmis 1499 euroydu. Firma sagolsun faturaya 3000 euro gercek fiyatini yazip iskontoyu belirtmisler, toplamada 1499 demisler. Onlar icin normal gozukebilir ama gumruk aldiginiz fiyati baz almiyor vergi hesaplarken orda gercek fiyati yaziyosa onun ustunden aliyor vergiyi. Fatura sadece 1499 olarak kesilse hicbir skinti cikmayacak. 3000 bin euro uzerinden tlye cevirilince urun bedeli 9000 kusur tl olarak cikti. Kdvside 2100 kusur falan tuttu. Birde A.tr denen bi belge var, onuda koymamislar. Bu belge olmayinca gumruk urun bedeli uzerinden %15 aliyor. 1400 tlde o tuttu. Bu belgeyi sonradan gumruge verip odediginiz tutari iade alabiliyorsunuz ama. Dikkat edilcek hususlar bunlar. Benim basima en kotu senaryo geldi. Gumruktn o kadar korkmaya gerek yok. Guzel bi bisiklet almayi goze almis kisinin odeyebilecegi masraflar.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Gümrük olayı için üzüldüm. Merak ettiğim gümrükte sadece ürün fiyatına mı bakıyorlar yoksa ağırlık ve boyutuna da bakıyorlar mı ?

@Hasan UZUN teşekkürler. vergi hesaplamayı soruyorsanız? sadece fiyatına bakarlar. onun dışında ağırlık ve boyutuyla pek işi yok gümrüğün.

bu arada bisiklet az evel geldi. fotoları paylaşırım

Toparlaniyoruz :)

Dosyalar

• 20150506_123315.jpg
    20150506_123315.jpg
    85,9 KB · Okunma: 185
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Uzun
@Burak Salgın bi üç beş daha atsan demo 8 parası cıkmıs nerdeyse büyük geçmiş olsun

@berhandh valla gumruge takılcak dıye canyonun torque dhx lere içim gidiyoduda almıyodum. zaten takılcakmış alsaydım bari canyona binerdik

@Burak Salgın haberim olsaydı gümrüğe sokmadan getirtirdim ben şimdi konayı satabilirsem canyona geçiş yapmayı planlıyorum bende

Geçmiş olsun artık olan olmuş keşke demenin anlamı yok.Güle güle binin.:)

hayırlı olsun abi fotoları paylaşırım dedin bekliyoruz dört gözle:uyku:

Sürprizlik bir şey yok hocam. Başta kendiniz demişsiniz ama bu konularda kesinlikle UPS, DHL ve benzeri özel firmalar ile çalışmayın. Size sormadan direk gümrük için gerekli mevzuatları ve ödemeniz gerekn ücretleri çıkarıp önünüze koyarlar. Normal posta ile talep edip PTT gümrüğe girmesini sağlasaydınız çok daha uygun olurdu ama artık geçmiş.
Bir de, ben böyle bir ürün alacağım zaman gider bizzat yerinden alırım, bir şekilde halledip yanımda uçakta getiririm.

@Burak Salgın merhaba göreceli olarak deneyim ve bilgi sahibi birine benziyorsunuz, bu saatten sonra yapacak bişi yok tabi elbet hayırlı olsun ama
firma size önceden sipariş doğrulama yada proforma fatura göndermedi mi? Orada herşey açık olarak gözükür, siz kargo çıkmadan müdahale etme şansınız olur... İndirim ve liste fiyat durumlarını önceden görebilmeniz gerekirdi şayet elinizde yoksa cidden firma büyük ayıp/kazık etmiş.

@infazure kargo ile ilgili bir durum değil firma liste fiyatını faturaya yansıtmış okuduğum kadarıyla 3000€... direk indirimli 1500€ altı fiyatını oraya eklese hiçbir sıkıntı çıkmazdı...PTT de aynı işlemi yapacaktı bu durumda

Hayırlı olsun kardeşim

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende commencal meta trail v4 almaya niyetlenmiştim ama kargo dahil fatura 1545 euro yaptığı için cesaret edemedim. Kargo faturasını ayrı kesin dedim yok kesemiyoruz dediler öyle olunca vazgeçtim.

Geri