Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni Bisikletim Sedona 920 Ve Beraberinde Problemler...

İ.Deniz

Daimi Üye
Tepki
47
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar bugün sedona 920 yi almış bulunuyorum. Bisikleti aldıktan sonra eve kadar 6 km bir tur yaptım. Bu tur ile beraberinde 4 problem yaşadım sizce bu problemler neden olmuştur çözümleri nelerdir ?

1- Bel ağrısı çok şiddetli bir biçimde bel ağrısı oluştu daha önceki bisikletlerde yoktu.Sizce bunu gidon yüksekliği yaratabilir mi?
2- Vites bazen yükselmiyordu kolu biraz daha ittirmem gerekiyordu sebebi nedir sizce ?
3- Disk fren çok performanslı derler ve arkadaşımda kullandığım disk frene gore performansı çok dusuktu frenin sizce nedir bu sorunun cozumu ne yaparsam performansını yukseltebilirim?
4- Disk frenden ara sıra cok az bir surtme sesı gelıyordu?
Biliyorum arkadaşlar daha ilk gun belki gun gectıkce cogu problem kalkacak ama ben yındede paylaşmak istedim. Cevabını bıldıgınız sorular varsa lutfen esırgemeyın ıyı pedallar...

Scudo
seleniz one dogru fazla egik olabilir. sele uzerinde ellerinizle yardim almadan dogrulabileceginiz sekilde ayarlayin. siak fren ve vitesinde ufak birer ayara ihtiyaci oldugu belli. yeni bisilletlerde bazen bu tarz sorunlar normal.

Bisikleti aldığınız yere götürüp bunları söylediğiniz mi ? ve bisiklet kutu içerisinde geldi sizmi topladınız ?

Bisiklet alındığında bisikletçiler yaklaşık 100 kilometre yap, jantlar seni bir tartsın ondan sonra gel ilk bakımını yapalım derler. Böyle sorunlar doğaldır. Lakin çok rahatsız edici bir durum var ise derhal bisikletçiye gidilmeli herhangi bir parçaya zarar vermemek için. Kazasız belasız günlerde kullanın.

Büyük gelen bir bisiklet almış olma ihtimali olası.

@celalettin aktas

Çok teşekkürler ederim öncelikle hepinize değerli yorumlarınız için. Bu sele ayarını nasıl yapabilirim, nasıl olmalıdır. Fren ayarını arastiracagim internette ama siz biliyorsaniz 1-2 taktik yardimci olursanız sevinirim

@Tuncer I.

Hayır Tuncer abi tam bana göre aldık

@Tunakan Önen

Bisikletciden aldım gözümün önünde kurdu her herseyi doğru yaptı.

@EgemenOzan

Yani daha önce kullandığım 26 jant bisiklette bu kadar olmuyordu ağrı.Belki de boynum da tutulma var o sırtıma vurmuştur ağrısı. Bir de bu gidonun ayarı nasıl olmalıdır yüksek mi alçak mı?

gidon değil de sele ile ilgili olduğunu düşünüyorum. yanlış sele ayarları dizleri bile bitirir.

@EgemenOzan

Peki tam olarak ne yapmalıyım nasıl ayarlayabilirim

Bu sele ayarını gösteriyor. Topuktan ölçü almak.

Bir de burada bir şeyler var belki yardımcı olur.
(link)

öncelikle hayırlı olsun yeni bisikletin iyi günlerde pedalla :) Şu konuyu bi oku derim, ben ayarlarımı buradan faydalandığım bilgilerle yaptım fazlasıyla yararını gördüm. ayrıca ilk sürüşlerde bu gibi sorunlar olur diye düşünüyorum.
Bisiklette Ergonomik ayarlar: SELE

Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun.
Çok iyi anladığım söylenemez ama aynı sorunları yaşadığım için elimde geldiği kadar yardım edeyim.

1. Sele ayarınızı arkadaşlar anlatmışlar.
2. Vites kollarının olduğu yerde alyan anahtarı ile sıkıp gevşetebileceğiniz bir yer var. Vida çok sıkı ise vites geçişlerinde kolu çok çekmeniz veya itmeniz gerekebilir. Bir diğer ihtimal de kabloların ezilmiş olma ihtimali ancak bisikletiniz çok yeni olduğu için bu ihtimali es geçebiliriz.
3. Tekerleri her çıkarıp taktığımda disk frenlerin ayarını yapıyorum. Bunun için bir kişiden yardım almanız gerekebilir. Öncelikle freni sonuna kadar sıkın sonra fren balatalarının olduğu yerdeki vidayı alyan anahtarı ile en sıkı konumuna getirin. Sonra frenleri bırakın. Bundan sonra frenlerin daha iyi tuttuğunu göreceksiniz.
4. Disk frenler 3. maddedeki nedenle ses yapabilir ancak bunun dışında rotor eğri olabilir. Bunun da özel bir aparatı var ve onunla yapmak lazım. Pense gibi bir şeyle yaparsanız çizilebilir. Bu ayarı bisikletçinin yapmasında fayda var.

Öncelikle hepinize tekrardan teşekkür ederim.
Seleyi 10cm yukarı oynattim ve hiç beklemediğim bir sonuç aldım bütün ağrı kesilmişti. Fren surtmesi de internetten arastirdiktan sonra hallettim. Vites te anlamadığım bir şekilde fazla problem çıkarmadı. Her şey gün geçtikçe düzeliyor gibi ama tek bir problem kaldı oda fren de performans düşüklüğü. Fren kolunu ilk 1cm sekerken boşa çekiyorum sanki hiç bir durma çabası görmüyorum. Sizce fren kolundaki bu boşluk neden olmakta sistem de hava mı var? Çözüm olarak sizin uyguladığınız bir taktik var mı? Teşekkür ederim iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: EgemenOzan
@ İ. Deniz merhaba , bisikletinizden memnun musunuz ben de kısmet olursa sedona 920 almak üzereyim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

@Luccini Merhaba ağır olması disinda gercekten cok iyi bir bisiklet. Lastikler muthis. Sert kullanmama, araziye girmeme ragmen 1 kez bile patlamadi. Frenler bana arazide biraz yetersiz geldigi icin ust modellerle degistirdim. Tabi düz yolda yeteli seviyede. Sele normal rahatlikta 4-5 saat sonrası agri oluyor az bisey. Benim bisiklette aynakolda sıkıntı vardı hafif bir bosluk. Sedonaya 1 mail cektim ertesi gun aradılar beni ve 2 gün sonra servise gidip komple ucretsiz degistirdim. Gercekten bisikletinin arkasinda duran bir firma. Önceki bisikletim salcanoydu ve bulasmamanizi oneririm ona :) Var mi ozellikle sormak istediginiz ?

Ama bu bisikleti alıp havalı amortisor takarsanız gercekten canavara cevirmis olursunuz bu aleti. Amortisor bisikleti cok agirlastiriyor ve cok az da olsa yetersiz. Tabi bu sizin kullaniminiza bagli ben cok memnunum ama biri degistirelim dese su amortisoru hayır demem açıkçası. Sizin kullanım alanı neresi olacak ?

Yanlislik olmasin 2014 model su bisikletten bahsediyoruz degil mi ? (link) Ben 1300 liraya almistim taksitli 1450 liraydı 1 lira bile deger kaybetmemis dolardan dolayı olsa. Cunku fiyat 590 dolara dusmus ben alirken 700 dolardı. 110 dolarlık bir dusus var ama onuda sag olsun dolar kuru kapatiyor :)

Hocam ben de Sedona 940 bakıyorum ancak 21 inç yok siz nerden almıştınız bisikleti ?

Temiz iş bisiklet diye anadolu yakasındaki bir bisikletçi ama şu anki aklım olsa bisiklet evim bostancı ya da bike and outdoor'dan alırdım fiyat olarak aynı oluyor en azından disk frenin ne olduğunu biliyorlar :) Temiz iş biraz mahalle bisikletçisi gibi. Hatta ilk aldığımda şu sözü soyleyerek beni cok guldurmustu "Bunun freni disktir sürter bu kafaya takmicin" Gercekten bu isten anlamadigi burdan belli oluyor. O kadar araba,motosiklet hepsinde disk fren var onlar sürtmüyorda bu mu sürtecek. Gerekli ayarlamayı bildikten sonra her şey yolunda.

@ismail_32 2014 model 940 mı ? Hocam o bisikleti bulursan kacırma derim benim bütcem yetmediği için alamamıştım. Kadro aynı 920'nin kadrosu ama fren sistemi, vites sistemi, dt swiss çember ve havalı maşa. Alınabilecek en iyi bisiklerden biri bence bu fiyat aralıklarında

@İ.Deniz merhaba, cevabın için teşekkür ederim öncelikle...
Almak istediğim model şu: (link)

PerformansBisiklet diye bir siteden 2015 modelini 1500 liraya 9 taksit kargo bedava ile alacaktım perşembe günü ama biraz daha araştırmak istediğim için erteledim, o arada dolar 3 lirayı aştı ve aldı başını gidiyor:) ama sanırım kur sabit kalacaktır...

Şuan için çok arazide kullanacağımı sanmıyorum daha çok okula gidip gelirken kullanacağım ama yaşadığım yerde yollar felaket arazi yolundan arta kalır yanı yok o yüzden Mtb almaya karar verdim hem bir iki yıla batıya tayinim çıkarsa arazi orman bayır tepede de kullanabilir diye düşündüm.

Sedona'nın bisikletinin arkasında durduğunu daha önce duymuştum bu çok önemli, satış sonrası ve servis çoğu markada sıkıntılı hattta Carraro'dan bu yüzden vazgeçtim diyebilirim.

@Luccini Evet ürünü inceledim fazla bir degisiklik yapmamis sedona. Renk farkı var sadece. O zaman tam senlik bir bisiklet. Biraz ağır dediğim gibi. Lastiklere istersen kırık camların üstünden geç yine de bir şey olmaz çok sağlam. Carraro'nun bu fiyata daha iyi modeli vardır elbet ama bence bir sedona olamaz :)

@İ.Deniz Saol hocam kafaya koydum ama 21 inç olan yok aslında var da ben kadroyu denemeden almak istemiyorum. Boyum 1.92 bacak boyu 89 , 19 inç küçük mü gelir diye düşünüyorum.

Benim boy 1.90 bacak 1metre tam geliyor hatta buyuk biraz 21. Eger 19 alirsan bence daha rahat edersin kontrol acisindan.

Bacak boyu kisaymis cunku senin

Geri