Genelde yataktaki yağ zamanla (sıcaktan, yıkamadan dolayı vb.) aşağı akar. Sürüşteki tozlar da oraya yapışır. Silin geçin, eğer başka bir sıkıntısı yoksa (uzun süre bakımsız kalması, rahat dönmeme gibi durum varsa sökülüp yeniden yağlanması gerekir)Arkadaşlar fotoda görüldüğü gibi bu kısımda ( tam olarak adı nedir bilmiyorum) yağ çıkışı olmuş durumda. Bunun sebebini merak ediyorum normal bir durum mudur? Çözüm yada yapmam gereken bir durum var mı? Merak ediyorum.
Teşekkürler 👍 Peki bu tür bakımları ne kadar sürede veya kaç kmlerde yaptırmak lazım.Genelde yataktaki yağ zamanla (sıcaktan, yıkamadan dolayı vb.) aşağı akar. Sürüşteki tozlar da oraya yapışır. Silin geçin, eğer başka bir sıkıntısı yoksa (uzun süre bakımsız kalması, rahat dönmeme gibi durum varsa sökülüp yeniden yağlanması gerekir)
Arkadaşlar fotoda görüldüğü gibi bu kısımda ( tam olarak adı nedir bilmiyorum) yağ çıkışı olmuş durumda. Bunun sebebini merak ediyorum normal bir durum mudur? Çözüm yada yapmam gereken bir durum var mı? Merak ediyorum.
290742 dosyayı görüntüle
İrfan hocam gereken cevabı vermiş. Dönüşlerde sıkıntı yoksa, metal gıcırdaması sesi falan yoksa bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.Genelde yataktaki yağ zamanla (sıcaktan, yıkamadan dolayı vb.) aşağı akar. Sürüşteki tozlar da oraya yapışır. Silin geçin, eğer başka bir sıkıntısı yoksa (uzun süre bakımsız kalması, rahat dönmeme gibi durum varsa sökülüp yeniden yağlanması gerekir)
Bilgilendirme için sağolun ☺️. Hep isimlerini karıştırıyorum.@Eray BAYĞAR İçine vida dişi açılmış dişi bağlantı elemanına "somun", erkek olana "civata" deniyor. Yani ilk fotoğraftaki bir somun.
Metrik diş olmadığı için o somunu ancak bisikletçilerde bulabilirsin. Yeni somun alsan bile takılmadan döneceğini sanmıyorum. Mildeki dişler yamulmuş, ezilmiş. Bu arada, somunun köşeleri epey yuvarlanmış, sanırım açık ağız anahtar kullanıyosun. Bu somunları sıkarken kurbağacık kullanırsan bu şekilde deforme olmaz.
Lastiği takmadan önce çektiğim içinde öyle gözüküyor olabilir. Sürerken sorun olmadığı için pek fazla önemsemedim.Fotoğraf çekiminden mi kaynaklı anlayamadım ama ön jant ve lastiğin sola yatmış gibi duruyor. Ortalı değil. Gres yağ incelmiş ve sızıntı yapmış.
Merhabalar Tornacıda milin dişine uygun pafta ve somun dişine uygun kılavuz ile dişlerini tazelettir. Olmazsa arka göbek milinden alınacak mecburen. Geçmiş olsun.Yeni bir başlık açmamak için buraya yazıyorum. Gördüğünüz yere somunu takınca somun takılarak dönüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bunun dışında aynı somundan nerede bulabilirim? Buradaki hırdavatçılara sordum ama onlarda yoktu.
Somun:
290878 dosyayı görüntüle
290879 dosyayı görüntüle
Somunu taktığım yer:
290881 dosyayı görüntüle
290882 dosyayı görüntüle
Tornacılarda o kılavuz ve paftadan bulmak imkansız. Anahtar gerekmeden elle sıkılacak kelebek somun yapmayı düşünmüştüm geçen sene. 3/8" x 26 TPI imiş ölçüsü. Kılavuz ithalatçısı bu ölçüyü hiç getirmediklerini söylemişti. Tekli sipariş verirsek de 800 tl'den aşağı olmaz dediler, dedim yok kalsın.Merhabalar Tornacıda milin dişine uygun pafta ve somun dişine uygun kılavuz ile dişlerini tazelettir. Olmazsa arka göbek milinden alınacak mecburen. Geçmiş olsun.
Doğrudur hocam kılavuz vardır ama paftadan olmayabilir. Son çare mille somun almak.Tornacılarda o kılavuz ve paftadan bulmak imkansız. Anahtar gerekmeden elle sıkılacak kelebek somun yapmayı düşünmüştüm geçen sene. 3/8" x 26 TPI imiş ölçüsü. Kılavuz ithalatçısı bu ölçüyü hiç getirmediklerini söylemişti. Tekli sipariş verirsek de 800 tl'den aşağı olmaz dediler, dedim yok kalsın.