Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bisikletim ve Yağlama

@Tamer KAMIŞLI

Würth iş görür ancak, bir de Hollanda malı olan MOTIP'e bakmanızı öneririm. Balata temizleyicisi piyasada 5-7,5 TL arasında değişiyor. Herhangi bir oto sanayide yağ vs. satan yerlerden birinde bulursunuz kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: ilker ates
Scudo
@Tamer KAMIŞLI
Bildiğim kadarıyla WD-40'ın, Würth'le bir alakası yok. İkisi farklı markalar. Yine yanlış bilmiyorsam WD-40 solvent içeriyor. Yani boyalı yüzeylere temas ederse, boyaya zarar verebilir. Bir önceki cevabımda belirttiğim ürüne göz atın diyeceğim yine.

• Beğen
Teşekkürler Murat Bey. Würth Balata Temizleyicisi ve MOTIP üzerinde durucam. Bu arada dün zincir yağlarken arka janta bir miktar yağ dökülmüştü ben onu mazotlu bezle biraz sildim ama tam anlamıyla temizlik sağlayamadım sanırım. Arka freni sıktığımda ötme yapıyor, daha önceden böyle birşey yoktu yağlamadan sonra başladı. Acaba bu dediğim sebepten ötürü müdür?

Edit: jantı asetonla silmeyi düşünüyorum, doğru bir uygulama mı?

Mazotlu bez temizliği ve sürülen yağ ile kaynaklanan bir ötme olduğunu düşünüyorum. Aseton jantın boyasına zarar verebilir. İlk önce bulaşık deterjanı ile(genelde yeşil renkli olan sıvı) jantı ve pabuçları bir temizleyin. Bu işlemin sorunu tamamen çözmesini umuyorum, olmazsa eğer alkolle temizleyin.

Teşekkürler İlker, en kısa zamanda uygulayacağım. Bugün artık fırsat bulamam diye düşünüyorum ama yarın denedikten sonra çözüp çözemediğimi de buraya eklerim. Bu arada zincir harika oldu, tek sorun dediğim gibi arka frenin ötmesi :)

• Beğen
Arkadaşlar fotoda görüldüğü gibi bu kısımda ( tam olarak adı nedir bilmiyorum) yağ çıkışı olmuş durumda. Bunun sebebini merak ediyorum normal bir durum mudur? Çözüm yada yapmam gereken bir durum var mı? Merak ediyorum.

IMG_20220701_213121.jpg

Arkadaşlar fotoda görüldüğü gibi bu kısımda ( tam olarak adı nedir bilmiyorum) yağ çıkışı olmuş durumda. Bunun sebebini merak ediyorum normal bir durum mudur? Çözüm yada yapmam gereken bir durum var mı? Merak ediyorum.
Genelde yataktaki yağ zamanla (sıcaktan, yıkamadan dolayı vb.) aşağı akar. Sürüşteki tozlar da oraya yapışır. Silin geçin, eğer başka bir sıkıntısı yoksa (uzun süre bakımsız kalması, rahat dönmeme gibi durum varsa sökülüp yeniden yağlanması gerekir)

Genelde yataktaki yağ zamanla (sıcaktan, yıkamadan dolayı vb.) aşağı akar. Sürüşteki tozlar da oraya yapışır. Silin geçin, eğer başka bir sıkıntısı yoksa (uzun süre bakımsız kalması, rahat dönmeme gibi durum varsa sökülüp yeniden yağlanması gerekir)
Teşekkürler 👍 Peki bu tür bakımları ne kadar sürede veya kaç kmlerde yaptırmak lazım.

Yeni bir başlık açmamak için buraya yazıyorum. Gördüğünüz yere somunu takınca somun takılarak dönüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bunun dışında aynı somundan nerede bulabilirim? Buradaki hırdavatçılara sordum ama onlarda yoktu.
Somun:
IMG20220704143459_01.jpg
IMG20220704143507.jpg
Somunu taktığım yer:
IMG20220704143515_01.jpg
IMG20220704143525.jpg

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@Eray BAYĞAR İçine vida dişi açılmış dişi bağlantı elemanına "somun", erkek olana "civata" deniyor. Yani ilk fotoğraftaki bir somun.

Metrik diş olmadığı için o somunu ancak bisikletçilerde bulabilirsin. Yeni somun alsan bile takılmadan döneceğini sanmıyorum. Mildeki dişler yamulmuş, ezilmiş. Bu arada, somunun köşeleri epey yuvarlanmış, sanırım açık ağız anahtar kullanıyosun. Bu somunları sıkarken kurbağacık kullanırsan bu şekilde deforme olmaz.

290742 dosyayı görüntüle

Fotoğraf çekiminden mi kaynaklı anlayamadım ama ön jant ve lastiğin sola yatmış gibi duruyor. Ortalı değil. Gres yağ incelmiş ve sızıntı yapmış.

İrfan hocam gereken cevabı vermiş. Dönüşlerde sıkıntı yoksa, metal gıcırdaması sesi falan yoksa bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

@Eray BAYĞAR İçine vida dişi açılmış dişi bağlantı elemanına "somun", erkek olana "civata" deniyor. Yani ilk fotoğraftaki bir somun.

Metrik diş olmadığı için o somunu ancak bisikletçilerde bulabilirsin. Yeni somun alsan bile takılmadan döneceğini sanmıyorum. Mildeki dişler yamulmuş, ezilmiş. Bu arada, somunun köşeleri epey yuvarlanmış, sanırım açık ağız anahtar kullanıyosun. Bu somunları sıkarken kurbağacık kullanırsan bu şekilde deforme olmaz.
Bilgilendirme için sağolun ☺️. Hep isimlerini karıştırıyorum.

Fotoğraf çekiminden mi kaynaklı anlayamadım ama ön jant ve lastiğin sola yatmış gibi duruyor. Ortalı değil. Gres yağ incelmiş ve sızıntı yapmış.
Lastiği takmadan önce çektiğim içinde öyle gözüküyor olabilir. Sürerken sorun olmadığı için pek fazla önemsemedim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yeni bir başlık açmamak için buraya yazıyorum. Gördüğünüz yere somunu takınca somun takılarak dönüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bunun dışında aynı somundan nerede bulabilirim? Buradaki hırdavatçılara sordum ama onlarda yoktu.
Somun:
290878 dosyayı görüntüle
290879 dosyayı görüntüle
Somunu taktığım yer:
290881 dosyayı görüntüle
290882 dosyayı görüntüle
Merhabalar Tornacıda milin dişine uygun pafta ve somun dişine uygun kılavuz ile dişlerini tazelettir. Olmazsa arka göbek milinden alınacak mecburen. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Merhabalar Tornacıda milin dişine uygun pafta ve somun dişine uygun kılavuz ile dişlerini tazelettir. Olmazsa arka göbek milinden alınacak mecburen. Geçmiş olsun.
Tornacılarda o kılavuz ve paftadan bulmak imkansız. Anahtar gerekmeden elle sıkılacak kelebek somun yapmayı düşünmüştüm geçen sene. 3/8" x 26 TPI imiş ölçüsü. Kılavuz ithalatçısı bu ölçüyü hiç getirmediklerini söylemişti. Tekli sipariş verirsek de 800 tl'den aşağı olmaz dediler, dedim yok kalsın.

• Beğen
Tepkiler: Cnr2596
Tornacılarda o kılavuz ve paftadan bulmak imkansız. Anahtar gerekmeden elle sıkılacak kelebek somun yapmayı düşünmüştüm geçen sene. 3/8" x 26 TPI imiş ölçüsü. Kılavuz ithalatçısı bu ölçüyü hiç getirmediklerini söylemişti. Tekli sipariş verirsek de 800 tl'den aşağı olmaz dediler, dedim yok kalsın.
Doğrudur hocam kılavuz vardır ama paftadan olmayabilir. Son çare mille somun almak.

Geri