Arkadaşlar bisikletimi alalı üç ay civarında bir şey oldu. İlk aldığımda bütün yağlama işlemlerini evde kendim tekrar yapmıştım. Bir iki gün önce arka göbekten pedal çevirirken çok hızlı şekilde jır-cır, jır-cır, jır-cır gibi ses gelmeye başladı. Ben yağsız kaldı diye düşündüm ve tamirci arkadaşımın yanına gittim.
Hemen yağlayalım fakat bilyalar açılacak ve gres doldurulacak dedi. Açtık ne görelim, ustam; senin mil bozulmuş dedi....:boese157:
Neyse mili değiştireceğiz ama tabi ki bilyalar da değişti çünkü gözle farkedilmese bile onlarda bozulmuştur kabul edip hem bilyalar hem de mil değişti. Henüz üç aylık bisikletin......
Ben bisikletimi öyle kötü kullanmam ve bende bir alet yada makina eskimez aslında..... Fotoğrafta kırmızı daire içinde gösterilen kısım aşınmış.
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/8991.jpg
Allah'a şükür yola çıkmadan fark ettim çok iyi oldu. Şimdi bisiklette ister pedal çevirirken ister boşta giderken arka göbekten belli belirsiz tek ses geliyor.
Cirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gibi. (Başınıza gelirse anlaşılması bakımından...
)
İkinci olarak anlatmak istediğim; bu bisikletin selesi çok güzel ama bu bisiklet ile uzun yol yapacakların mutlaka yanlarına bir de rahat sele almalarını tavsiye ederim inanın 70-80 km sonra bozuk yolda rahat sele ihtiyacınız hat safhada oluyor.
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/9160.jpg
Diğer yandan her gün 10 km kadar yol yapmam ve arada bir iki kez uzun yol yapmama rağmen akort, orta göbek, vites aktarma sistemleri ve fren gibi konularda daha hiç bir sorun yaşamadım. Hatta hiç ayar bozulması bile olmadı...:in: İlk arızaları veya ayar bozulmaları olunca buraya rapor edeceğim. Böylece başka insanlarda test etmiş olur. Ayrıca bisikletin kullanımını ve kadro modelini çok beğendim. Bir de asfalt kenarlarına bazı ayılar bira şişelerini atıp kırmışlar. Trafikte ansızın çeşitli zamanlarda 2-3 kez ezilmiş cam yığınlarının üzerinden geçtim kaçamadım...
Çok şükür sonradan hiç bir sorun olmadı...
Lastiklerden de benden iyi not aldı...
Şimdilik raporlar bu kadar....