Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni gümrük kuralları neler getiriyor?

O bilgilerle alakası yok senin siparişin üst limiti aşıyor o nedenle takılacak sana haber gelicek vergi çıkıyor diye ödemeyi kabul edersen kapıda postacıya takdim edeceksin ama tabi bu süreç kargonun eline ulaşma zamanını bir kaç gün daha uzatıyor takılma diye bişey yok kargon gelecek ama vergi ödersin

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
Scudo
@Erkin Kalender Konuyu oralara çekmesek iyiydi, bahsettiğim şeyin espiriyle karışık olduğu belli, yoksa imkan var ilk ben gidip size ülke dışından yazardım.. Topraklar bizim topraklarımız, kişisel olarak gelişimi hayat gayelerinden biri haline getirmiş her ferdin yaşadığı toplumu, ister istemez ülkeyi daha ileriye götüreceği aşikardır.

Benim aliexpressten aldigim tablet takildi , sanirim vergi odemem gerekecek . bu vergi çok anlamsiz kutunun içinden çalışmayan bir ürün ciksa sanki tuketici hakem heyetini yada baska bir yolla hakkimi arayabilecegim. Vergi alip hicbir hizmet vermiyorlar.

Diyelimki urunu geri yolladim çine , vergi iadesi alabiliyor muyum ?
Not :cine daha once kargo yolladim 25 lira tuttu.

75 euro barajını artık 150 euroya çekerler diye beklerken adamlar işi daha da sıkılaştırıyor.. paypalı da gönderdiler zaten..

sanırım bunların derdi yurtdışı alımları tamamen sıfırlamak yada minimize etmek.. bu şekilde iç piyasaya hareket getirip vergi gelirini yükseltmeyi planlıyor da olabilirler..

yine de bu zamanda 75 euro sınırı çok komik :naslyany:

@furkan.zaman bazı arkadaşlar iyi niyetleriyle yardım amaçlı doğru bilgilendirme yapıyorlar ama bazı arkadaşlar ısrarla okumuyor yada anlamak istemiyorlar...

Gümrüğe takılma gibi bir durum yok yurtdışından alınan bütün ürünler gümrüğe girer 75€ altı ürünler için KDV bedeli çıkmaz 75 - 1500€ arasındaki ürünler için ise %18 KDV ödersiniz,

KDV gümrükte hesaplanır ilgili kurumun Ups, DHL yada PTT bunu sizden talep edip ya önceden banka transferi ile yada kapınızda ödeme koşulu ile KDV yi ödeyip malı kapınızda teslim alırsınız,
gümrüğe takılma kalma gibi bir durum yok, 1500€ üzeri olursa o zaman gümrükten çekmek çok daha masraflı ve uğraştırıcı,...

Yurt dışından alınan bir ürünü hangi mantıkla hakem heyeti ilgilensin... Türkiye sınırları içinde bile sadece faturalı alınan ürünler ile ilgili, fiili olarak TR sınırları içindeki bulunan üretici/satıcılar ile ilgili işlem yapılabilir,

yine hangi mantıkla yurtdışı ile ilgili bir ürün için vergi iadesini kimden isteyeceksiniz? Ülkeye yurtdışından bir ürün sokuyorsunuz bir kere devlet sizden vergisini çatır çatır alır..

Elma ile armutları karıştırıyorsunuz, aliexpress deki satıcıyı mı hakem heyetine şikayet edeceksiniz yoksa devleti mi :)

@alpyese olaylarin farkindayim , zaten urunu geri yollayacagim buyuk ihtimalle .fakat odenen vergilerin bir amaci var teorikte olsa , karsiliginda bir hizmet veriliyor. Yurt disindan aldigim urunde kullanamadigim haklarim var fakat bunlar icin yine ayni vergiyi veriyorum. Burada açıkça bir mantıksizlik ve haksizlik var . devlet tabiki vergi alacak çatır çatır diyorsunuz fakat bunu dememizin sebebi devlet karşısında hiçbir gücümüzün olmayışından. Kavramlari karistirdigim yada olan duzeni bilmedigim falan yok , yillardir yurt disi alışverişi yapiyorum ve bu konu hakkinda epey bir yazi okudum. Sevgiler saygilar

yurt dışında bir kanki bulup ürünleri onda biriktirip bize göndermesini sağlamak sanıırm en makul şey gibi... Aslında bu iş böyle giderse sırf bunu yapan akıllı tipler de türer neden olmasın?
Peki böyle bir durumda ürün yine kargoya girer mi? (yanında getirdiğinde bir sınıra kadar girmeyeceğini biliyorum ele kendisi kargolasa mesela )

Geçenlerde yaptığım yurtdışı alışverişte indirim kodum vardı ve toplamı 90 küsür € olan ürünleri 50€ gibi bi fiyata aldım. Forumdan okuduklarım doğrultusunda öğrendim ki iskontosuz fiyat 75€ üzeri olduğundan gümrüğe tabi tutulabilecekti. Bende adamlara mail attım. Paket Amerika'dan geldiği içinde %20 vergisi çıkıyordu. Dedim böyle böyle. Benim ülkemde bu şekilde uygulamalar var siz bana %40 indirim verdiniz ama gümrüklemede benim o %40 inecek %20ye, bu durumda maksimum 75€ gösterebilir miyim paketi dedim ses çıkmadı. Hatta arkadaşım kızdı, 'adamlar sana %40 indirim vermiş sen bi de vergi kaçırmama yardım et diyorsun' diye. Sonra bi kaç hafta içinde PTT den aradılar, kayıtsız bi kargonuz var nereye bırakalım, imza mimza lazım değil dediler. Mahalledeki bakkala bıraktılar akşam aldım paketi üzerinde sadece çıkış adresi benim adresim telefon numaram bir de 25$ yazıyordu. İçinden de faturaya dair hiç bi şey çıkmadı. Amerikalı ses etmedi ama yaptı güzelliğini.

Şimdi bu şekilde anlaştıktan sonra sıkıntı çıkmaz gibi bu yeni kanunda da. 75€ ve üzeri diyor çünkü. Satıcıyla iletişimde oluyoruz zaten sürekli tek yapması gereken formaliteden bi kağıt yerleştirmek. Yanlış mıyım?

Benim anlamadığım bizim 75-1500 euro arasındaki alışverişlerimiz gümrüğe tabi mi? Bildiğim kadarıyla gümrüğe tabi olması ayrı şey, %18-20 vergiye tabi olması ayrı şey.

@altughansinan Adaletsiz bir vergi sisteminin üstesinden gelmek veya arkasından dolanmak için yasal olmayan bir yöntemin doğru olup olmadığını mı soruyorsunuz ben mi yanlış anlıyorum? Eğer sorduğunuz şey buysa yanlışsınız, çünkü yasal olmayan bir yöntemle vergi kaçırıyor hatta suç işliyorsunuz. (Formaliteden kastınız yalan beyanla düzenlenmiş faturaysa şayet. Gelen ürünün sorunlu çıkması halinde elinizde bulunan sahte faturayla yaşayabileceğiniz sıkıntılardan bahsetmiyorum bile.)

Hükümetin gümrük mevzuatını bu şekilde düzenlemesi ne kadar adaletli tartışılır, "Ülkede zaten her şey yerli yerinde hukuk düzgün işliyor bir bu mu kaldı?" dersiniz tartışılır, "Dünyada tek dürüst insan sen mi kaldın?" diyebilirsiniz, tabii ki tartışılır, ancak; bizler için büyük haksızlık belki evet ama yurtdışı alışverişlerini hukuki çerçeve içerisinde yasal yollarla çözmek bence doğru olanı.

@Anonim başka bir konu başlığında bike-componentsden yaptığı son 4-5 alışverişinde kargo dahil 75 Euro'yu geçen faturalara vergi ödediğini söyledikten sonra Mayıs ayı sonunda yaptığım alışverişte adamlara buradaki mevzuatı anlattım (ki onlar en az bizim kadar hakimler buradaki gümrük mevzuatına) ve kargo faturasını ayrı kesip kesemeyeceklerini veya faturayı Almanca değil de İngilizce kesip kesemeyeceklerini sordum. (Gümrük çalışanlarının Almanca bilip bilmedikleri hakkında bir fikrim yok bu yüzden gördükleri toplam rakama vergi basıyor olabilirler düşüncesiyle İngilizce fatura istemiştim.) Onlarsa kendi yasalarına göre bunların pek mümkün olmayacağını belirtip kendi gümrük mevzuatımızı bana hatırlatıp sorunun maalesef bizde olduğunu ve haklı olarak yasal çerçevede hareket etmenin doğru olacağını hatırlatıp bana teşekkür ettiler sohbetin yasal olmayan bir konuşmaya evrilmemesi için. Gerçi benim ödemem 74,53 Euro artı kargo toplamda 88 Euro olmasına rağmen ben vergi ödemedim ve 1 Haziran'da verilen kargomu 10 Haziran'da sorunsuz aldım. Sorun yaşayıp vergi ödeyebilir miydim evet ancak büyük firmaların bahsettiğiniz yöntemi tercih edeceğini sanmıyorum, ve doğru da bulmuyorum, selamlar.

Rakamlara çok takılmayın. Devlet postaları ile gelen küçük ve hafif her ürün rakamına bakılmadan geçer.
Özellikle çin sitelerinden alıyorsanız herşey hem gift olarak işaretlenir hem de üzerine düşük rakam yazılır.
Diyelim ki pompa aldınız. Gümrük memuru eline aldı ve ne olduğunu anlamadı. Bu nedenle açıp bakabilir ve fiyatı ile ilgili soru işareti kalırsa kafasında ancak o zaman rakamlar devreye girer. Sizden fatura isteyebilir, vs. İşiniz 3 gün daha uzar.
Diyelim ki kıyafet aldınız, tartılır. 400 gr dan fazla ise 1-2 lira damga vergisi çıkar. Bu kadar.
Telefon alırsanız ve farkedilirse rakamına bakılmadan iade olur, evinize yazı gelir.
Bir bisiklet aldınız. Memur açar bakar ve fiyatını kestiremeyeceği için kesin olarak fatura görmek ister. Vergi o zaman gündeme gelir.
2000 dolara elmas aldınız ve üzerine gift + 10 dolar yazdırdınız. Ptt evinize kadar getirir. Farkedilme olasılığı düşüktür.
Örnekler çoğaltılabilir, istisnalar olabilir. 3. Dünya ülkesi olmamız nedeniyle devlet kargosu ile aldığınız ürünlerde uygulama aşağı yukarı böyledir.

Herhangi bir sorgulamada bulunmuyorum sadece bu şekilde bir alışveriş yaptığımı söylüyorum. Doğrusu yanlışı bilemem ama ben bu şekilde bir alışverişte bulundum, satıcıyla iletişim halinde olarak bu şekilde alışveriş yapılabilir diye söyledim sadece. Zaten benim vergisini ödeyerek sahip olduğum bir maaşla kendi ülkesinde vergisini ödeyerek satış yapan bir satıcıdan aldığım üründe bi vergi kaçakçılığı muamelesi olması mantıklı gelmiyor bana. Bunun dışında Yaptığım alışverişin Amerikadaki şirketten kesilmiş faturası mailime yollanıyor zaten, herhangi bi sıkıntıyla karşılaşsam onlara sunacak delilim var diye düşünüyorum. Yapılan yurtdışı alışverişlerin hiçbirinde devlet satıcıyla alıcı arasında arabulucu olmuyor, gümrükte ne aldım ona bakarım deyip çekiliyor kenara. Sıkıntılı ürünlerde yine biz iletişimde olup işi hallediyoruz. Formaliteden kastıma gelirsem de bana gelen pakette yazanlar; adım, soyadım, adresim, telefon numaram, onların adresleri, paket bedeli ki o da 25$ olarak yazılmıştı. Bunda yalan beyan olan tek şey fiyat. @Anonim

@altughansinan Merhaba, siz "yanlış mıyım?" diye bitirmiştiniz mesajınızı ve ben de fikrimi söyledim sadece, polemik değil yani amacım. Yasalar ve mevzuat belli, sizin mantığınıza yatıp yatmaması çok önemli değil yani yaptığınız şeyin suç sayılıp sayılmaması için. Adaletsiz bir vergi sistemi olduğu konusunda hemfikiriz, gümrük sorunları ve çözümleri konusunda hemfikiriz, ancak yalan beyanın "sadece fiyat" olması yaptığınız veya yapacağınız eylemin suç olmasını engellemiyor veya hafifletmiyor. Kamuya açık bir platformda bunu belirtiyor olmanız veya tavsiye ediyor olmanız bile suç kanımca, tabii ki hukukçu arkadaşlar daha iyi bilecektir lakin ben sadece "arkadaşça" bir hatırlatma yapıp yasalara vurgu yapmak istedim. Sadece sohbet olarak algılayınız lütfen, sonuçta alışverişi yapacak olan sizsiniz ve tercih sizin, selamlar.

Selamlar. Benimde amacım kesinlikle polemik değil. Karşılıklı sohbet değil de böyle sadece yazıyla işetişim kurulunca bu şekilde yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Polemik olarak algılamış göründüysem ve mesajım size sert geldiyse özür dilerim öncelikle. Suç olduğu konusunda haklısınız ki ben de bunun farkındayım zaten. Ben yanlış mıyım derken bu yaptığım yanlış mı anlamında değil, hani yapılabilir yani dimi tadında yazmıştım ama işte Türkçenin cilveleri. Sizin de saydığınız gibi bütün her şeyde hemfikiriz. Fiyat konusunu düşük gösterme işini de başka bi yerde okumuştum ve denemek istedim şansımı suç veya değil. Ki belirttiğim gibi adamlardan bunu talep ederken zaten bu işim bi vergi kaçırma durumu olduğunun farkında olarak hareket ettim. Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok birbirimizi gayet iyi anladığımızı düşünüyorum. Uyarılarınız için teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler Ömer Bey. @Anonim

verginin adaleti mi olurmuş, bunlar hep "vergisi ödenmiş kazanç kutsaldır" kafasından geliyor. Bakın arkadaşlar tarım toplumuna geçtiğimiz bin yıllardan beri herkes herkesin üzerinen haraç almaya başladı, net.

Biride bana açıklasın, 75 euro üzerinde yapılan alışvrişte devletin bana ne gibi bir kıyağı oluyor da %18 vergi talep edebiliyor? Hizmet bedeli desen pttyle evime getirmen o kadar tutmaz, yada sanki bu ürünü bana temin edebilmem için ülkede satışını yaptıda oradan pqra talep ediyor, yoo oda değil. Havadan avantasını alıyor ;), haracunı istiyor, ne için
! Karışma..

Yakın zamanda 75 euro üzeri alışveriş yapan bir arkadaş var mıdır acaba? Varsa, tecrübelerini aktarırsa memnun oluruz.

@Serrchi nin dusuncesindeyim
bu fikre bazen katılmamak mümkün değil sanayici şirket sahibi milyon dolarlık maden sahibi devletten para kaçırıyor bizde temel sayılabilecek ihtiyaçlari karşılamaya çalışıyoruz. 160 a satılan lastiği 80 e alanın nesi yanlış?

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@abzül

Dün wiggle.co.uk adresinden 350$ değerinde ürün aldım. Site üzerinde adres kısmına tedbir amaçlı kimlik no yazdım. Gelince unutmazsam eğer buraya yazarım. Muhtemelen önceki gönderiler gibi %18 ödeyip teslim alacağım.

Geri