Scudo Sports

Yeni jant seti için doğru tel boyu tercihi

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
305
Bisiklet
Specialized
Selamlar. Yeni bisiklet topluyorum. Jantlarımı da mt55 yada crossride düşünüyordum. Ancak gerek sıfırları, gerekse ikinci ellerine istenen rakamları görünce jantları da toplamanın daha mantıklı olacağını düşünüp ztr olimpic çemberler ile circus monkey hdw2 ön-arka göbek seti aldım. İki gündür jant teli boyu ile ilgili araştırıyorum. İki site buldum kapsamlı:

(link)

Circus Monkey HDW2 Ön-Arka.jpg

(link)

Circus Monkey HDW2 Arka.jpg

Circus Monkey HDW2 Ön.jpg

Fakat ikisinde de sonuçlar farklı. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: bekut
Scudo
Arkadaşlar herkese merhaba. Specialized Sirrus Sport 2015 model bisikleti edinmiş bulunmaktayım. Bisikletin kadro kalitesi ve hafifliği oldukça iyi lakin teker grubu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Arka+ön jantlar+lastikler+iç lastikler+ruble+göbekler toplam 4485 gram gelmekte. Elimde Shimano XT M785 Göbek Seti mevcut. Bu bağlamda değiştirmeyi düşündüğü parçalar şunlar :

(link) 480x2 gram
(link) 380x2 gram
(link) 70x2 gram
(link) 64 tanesi 283 gram

Parçaları kafamda kararlaştırdım fakat jantlara uygun tel boyunun ne olacağından emin olamadım. Bu konuda yardımınızı istemekteyim.
Saygılarımla

Bu benimde çözemediğim bir konu,internette yabancı kaynaklarda hesaplama robotları var,bir araştırın isterseniz. Çünkü ezbere alırsanız elinizde kalmış olur.

@ÖnerERKUT Hocam hiç kasma hesabı var onun ama en basit yöntem bisikletçiye git bu göbek ve çembere uygun jant teli de direkt verirler ;)

@Tolga Çelebi bey araştırdım dediğiniz programları lakin genel bir sorun var ki; sonuçların küsuratlı çıkması.
@Anonim muhtemelen o yönteme başvuracağım ama insan bisikletine yeni bir şey alacağı zaman sabırsızlanmaya başlıyor. Bir an önce almak istiyor :)

setup dosyası mevcut muydu

uygulama yapılmış görsellerde göbekten teller açılı olarak çembere giriyor. Bu açının kaç derece olduğunu bulursanız ve Bir hipotenüs oluşturulabilirse belki hesaplanabilir. Veya daha kolay bir yöntem uygulama yapılmış jantlarda jant çemberinin iç çap ölçüsünü kendi çemberinizle karşılaştırarak fark var ise uygun hesaplamayla ekleyip veya çıkararak bulabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri