Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni Lastik Almak İstiyorum..

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
arkadaşlar benim univegaya yeni bir lastik almak istiyorum.
şu andaki lastiğin üzerinde 700x38c yazıyor. biraz daha kalın bir lastik almak istiyorum. hangi ölçüye bakmam lazım.. bu arada scwalbe marathon plus ilk tercih olarak düşünmekteyim

Scudo
Genellikle nerede/nasıl kullanıyorsunuz,ne gibi özellikler bekliyorsunuz yazarsanız forum daha net bir tavsiyede bulunur.

bence sürekli araziye dağa taşa çıkmıyosanız kalın lastik gereksiz

Swable marathon plus lastiğin diken,zımba,lastik teli cam vs gibi patlatıcı maddelerle karşılaşma ihtimalinin olduğu yerlerde duyduğum en iyi lastiklerden birisidir ama aynı zamanda en ağır lastiklerden birisidir.Araziden bozkırın dikenlerinden çıkmıyorsanız alın ama temiz asfaltta kullanıyorsanız marathon plus fazla gelecektir.Toparlarsak Swable marathon plus 10 numara lastiktir ama sizin sürüş tarzınıza hiç uygun olmayabilir.

Merhaba,
Jant genişliğiniz nedir.
Örn: 15-622
19-622
Jant genişliğinize göre uygun lastiği seçersiniz.Benim jzntlat 15-622 32C orjinal lstiklerini çıkartıp 35C taktım 37C Yi bile takabilirim.
Bu arada dikkat lastik genişledikçe maşaya ve varsa çamurluğa sürtme de yapabilir.

şimdi benim bilmediğim nokta şu;
benim lastikler 700x38c
örneğin 700x35c 700x38c den daha geniş bir lastik mi?

lastiğin tam ölçüsü 40-622 700x35
ben bu lastiğin biraz geniş enlisini almak istiyorum.
schwalbe 42-622 (28 x 1.60, 700 x 40C) uygun olur mu?

700 *35 700*38 den büyük değildir 700*40lastikleri jantınızda
kullanabilirsiniz benim şehir bisikletim var ben kullanıyorum
38 ile40 arasnda 2 mm oynar fark etmez.

siz 28 jant kullanıyorsunuz sanırım şehir bisikleti
eğer öyleyse lastiğinizi kalınlaştırmayın derim.

hay Allah razı olsun Selçuk..peki linkteki lastik için ne düşünüyorsun?
schwalbe advancer mı yoksa schwalbe marathon plus mı?
advancer 700x40
marathon plus 700x38

Neden daha kalın lastiğe geçmek istiyorsun? Normalde daha ince lastiğe geçilir.

@Ertuğrul Karahan
Merhaba,
Maraton plusu kullanıyorum yaklaşık 6 aydır gayet memnunum ,neredemi kullanıyorum İstanbul tüm yollarında sorunsuz,tavsiye ederim. Neredenmi almıştım Almanyadan Kaçamı:55 euro civarında idi çifti.
Umarım yeterli açıklamayı verebilmişimdir.
İyi geceler dilerim.

arkadaşlar; geçenlerde erzin narenciye şenliğinde bisiklet sürdük. bahçeler tarlalar derken benim univegayı üzerindeki lastiklerle zaptetmek imkansız hale geldi..nisan ayında da uzun bir tura çıkmayı planlıyorum. ana güzergah muğla-adana olacak ama yolda tarihi turistik neresi varsa gezmeyi planlıyorum. bu yüzden hem yola hem de araziye gidecek bir lastik lazım. ayrıca patlamaya karşı da dayanıklı olmalı. bu yüzden şimdiki lastiklerimden daha kalın bir lastik almak istiyorum
iki seçeneğe kadar indirdim.

schwalbe advancer (700x40)
veya
schwalbe marathon plus (700x38)

Bunun için daha kalın bir lastiğe geçmeye gerek yok daha kaliteli bir lastiğe geçmek daha doğru olur.

bahsettiğim iki lastiğin de kevlar korumalı olduğunu biliyorum
Schwalbe Advancer 700x40c Wired Tyre Tire w/ KevlarGuard Reflective S/Wall 720g
Schwalbe Marathon Plus 700x38c Wired Tyre w/ Smartguard Reflective S/Wall 940g
ilginçtir, Schwalbe advancer daha kalın olmasına rağmen daha hafif görünüyor

@Ertuğrul Karahan

"Zaptetmek imkansız" derken bisiklet çok mu hızlanıyor ne oluyor bu tanımdam birşey anlaşılmıyor.

murat; en ufak bir toprak görsün kontrol etmek zorlaşıyor. bisikletin üzerindeki lastikler çok kötü anlayacağın. gerçi ne kadar da olsa bir mtb gibi olmayacak ama en azından biraz daha kontrollu olsun istiyorum. yola tutunsun istiyorum anlayacağın.
neyse
sen bu iki lastik hakkında ne düşünüyorsun?

Advancer web sitesinde yok belliki artık üretilmiyor. Bu durumda marathon plus almak daha uygun olur.

Geri