Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni Mtb Projem: American Eagle by Concorde '94

Melih Koç

Two wheel addict!
Tepki
245
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam arkadaşlar,

Çocukluk yıllarımda oturduğumuz sitede üniversite öğrencisi olan bir komşumuzda full STX-RC setli bir Peugeot MTB vardı. Bisiklete bir tur binebilmek için okuldan geldiği zamanları bekler, yalvar yakar 10-15 dakikalığına izin aldığımda dünyalar benim olurdu :)

Aklımda çok uzun zamandan beri o yıllara ait bir MTB toplama fikri vardı. Öncelikle uzun uğraşlar sonucunda hastası olduğum STX-RC ve Deore LX 550 serisi parçaları topladım. Önce bu parçaları çocukluğumdan kalan chro-moly kadroya toplamaya niyetliydim ancak o kadro için biraz fazla iyi kaldılar.

Yaklaşık 1 sene kadar bu parçalar kilerde bekledikten sonra bir gün internette gezerken 94 model American Eagle marka bu kadroya denk geldim ve tam aradığım şeydi. Kadro kozmetik olarak çok iyi durumda değil ama etiketleri, logolar vs. sağlam şekilde duruyor, bu nedenle boyasına çok fazla takılmadım.

Kadroyu satın aldıktan sonra uzunca bir süre ona uyacak maşa aradım. Tam bu sırada yine o yıllara ait, sıfır ve kutusunda Marzocchi Zokes maşayı inanılmaz ucuz bir fiyata satın aldım.

Kadro ve maşa renk olarak birbirine güzel uyum sağladı.

Bunlar da parçalar.

Şu anda sadece jantlar, gidon, sele vb. eksikler kaldı. İşlerin yoğunluğundan ne zamana tamamlayabilirim şu anda kestiremiyorum ama çoğunluğu sağladığım için mutluyum :)

Güncellemeler gelecek, hatta kalın!

Herkese iyi forumlar.

Scudo
Eagle :)

İlk çocuk bisikletimin markasıydı,parlak gri bir kadrosu vardı,her dönüşte ayağım lastiğe çarpıyordu ama hiç bir sorunu yoktu bisikletin.

• Beğen
Tepkiler: Melih Koç
O dönemin bisikletlerine hayranım, çocukluk dönemim geldi aklıma :) Elinizdeki vites setine bayıldım. Kadro maşaya laf yok zaten.

@Onur Tatlıdil

Teşekkürler.

@Deniz Tezcan

Şimdiki bisikletlerden çok daha güzel görünüyorlar gözüme :) Kadro hariç tüm parçalar sıfır, güzel olacak diye ümit ediyorum.

Ben de konunuzun takipçisiyim. Yakın zamanda sizlere danışarak bir projeye başlamayı düşünüyorum. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Melih Koç
@AbdülkadirArtan

Teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar ;)

@Onur Ali İmren

Teşekkürler ;)

Selamlar tekrar,

Elimdeki bulunan parçaların listesini paylaşmak istedim, eksik olan parçalar için de yine aşağıdaki listeye göre bisikleti tamamlamayı planlıyorum.

Kadro: American Eagle by Concorde
Maşa: Marzocchi Zokes
Arka Vites: Shimano Deore XT RD-M739
Ön Vites: Shimano Deore LX FD-M560
Vites-Fren Kolları: Shimano Deore LX ST-M565 3x8
Aynakol: Shimano STX RC FC-MC36 42-32-22
Arka Göbek: Shimano STX RC FH-MC38
Ön Göbek: Shimano STX RC HB-MC33
Ruble: Shimano CS-HG50 11-32
Fren Ayakları: Shimano STX RC BR-MC33 (Cantilever)

Buraya kadar olanlar elimde bulunanlar :)

Jantlar için yine o yıllara ait Gipiemme Mount jantları kovalıyorum, sıfır olarak buldum ama günümüz jantlarına göre biraz ağırlar. Gipiemme'den vazgeçersem Alexrims DC19 düşünüyorum jantlar için. Telleri Taiwan alırım muhtemelen.

Lastikler için slick bir model alacağım. Schwalbe Kojak 26x1.35 ya da Michelin Run'r 26x1.40 düşünüyorum.

Zincir için sıfır Deore LX buldum onu alırım muhtemelen, alamazsam da standart bir Shimano ya da Sram zincir de işimi görür.

Gidon-Gidon boğazı için Ritchey Classic polisaj olanlardan almayı düşünüyorum. Furç takımı olarak da FSA ya da Ritchey'in standart yarı entegre bir modelini alacağım.

Sele borusu çapı 25.4 olduğu için mecburen no-name bir sele borusu kullanmam gerekecek. E-bay'den Taiwan malı bir şey alırım muhtemelen. Sele olarak da Selle Italia Q-Bik ya da Selle Royal Seta türü bir sele alacağım.

Aklımdakiler bunlar, yorumlarınızı beklerim :)

@serci2001

Sıfır Deore set alırdım, öyle söyleyeyim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Deniz Tezcan

Aynen, ara sıra kutudan çıkarıp seviyorum parçaları :)

• Beğen
@Alphavilla

Teşekkür ederim ;)

• Beğen
@Melih Koç
Bu parçalarla cro-moly kadrolu bisiklet topladığım dönem (orta okul-lise dönemi) ben de sürekli severdim :) Bisiklet ayağa kalmamışken, parçaları ortaya çıkarıp çıkarıp silerdim :) Ne büyük heyecandı be, parça bulamazdık. Eldekinin değerini bilirdik. Çok değerliydi herşey...

Geri