Scudo Sports

Yeni pedal aldım içini yağlamam gerekir mi?

dönen iç kısmı sormuştum ben.
Yeni pedallar da extra bir işleme gerek yoktur. Pedal zamanla yıprandığında düzenli aralıklarla dediğiniz yere yağlama yaparak hareket kolaylığı sağlanır. Ağır bir bakımı yoktur.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
@osmancan71 Her pedalın yatağı bollandıkça açılıp temizlenip yağlanıp tekrar kapatılma ihtiyacı vardır zaten, bilyalı göbekler gibi. Youtube'a "how to service pedal" yazarsan nasıl açıldıklarını görürsün. Normal pedalda lokma veya pipo anahtar gerekiyor. Kilitli pedalsa mili çıkarmak için Shimano'ya özgü olan plastik anahtar gerekecek. Look vs diğer marka kilitli pedal açmadım hiç, onları bilmiyorum.

Yeni pedallar da extra bir işleme gerek yoktur. Pedal zamanla yıprandığında düzenli aralıklarla dediğiniz yere yağlama yaparak hareket kolaylığı sağlanır. Ağır bir bakımı yoktur.
Extra işleme gerek yok mudur? Yatakta boşluk oluştuğu zaman söküp çöpe atıyorsunuz o zaman pedalı?

Extra işleme gerek yok mudur? Yatakta boşluk oluştuğu zaman söküp çöpe atıyorsunuz o zaman pedalı?

Bence konu başlığının "yeni pedal aldım..." diye başlaması sonra farklı kişilerin yazdığı mesajlarda bahsedilen pedalların da yeni pedal olduğu algısı doğuruyor, cevaplar yeni pedala göre oluyor.

Merhaba arkadaşlar,

bu yaz bolca güneş altında bıraktığım eski Bianchi marka şehir bisikletimin pedalı sesli dönmeye ve seyir halindeyken gıcırtılar gelmeye başladı.
Ancak pedalları nasıl söküp yağlanacağını bilmediğim için, bu başlığı inceledim.
İşin içinden çıkamadım ve bisikletçiye göstermeye karar verdim.
İlk gittiğim bisikletçi, “abi bunu söküp yağlaması benim yarım saatimi alır, uğraşamam. İstersen 70 tl ye yenisi var, değiştiririm,” dedi.
Ancak takacağı yeni pedal, metal çıkıntıları olan, ayakkabı kaydırmaz türdendi.
Ben de geçmişte ondan kullandım. Metal çıkıntılar yanlışlıkla dize çarparsa çok fena ses getirdiği için istemedim. Ve değiştirmekten ilk etapta vazgeçtim.

Yakında başka bir bisikletçi daha vardı ve bir de şu pedal yağlama işini ona sorayım dedim.
Adam abi getir yağlayalım,dedi. Eğ bisikleti yana doğru deyip, pedalın dışındaki kısımdan göbeğine yağ damlattı.
Borcum nedir dedim. Para istemez abi dedi.:)

Pedallar sökmeye gerek kalmadan yağlandı. Sessizleşti ve kolay dönmeye başladı.:komik:

Bundan sonra da kendim düzenli yağlayacağım.
Özetle bu tip pedal sökmeden yağlanabiliyormuş.:)

439D156B-83B6-44D1-8B69-A9213BEA3E9D.jpeg

• Beğen
Tepkiler: MokaPoT
Arkadaşlar merhaba. Pedalım Zozo FP-953ZP Rulmanlı Platform Pedal. Erdoğanlar bisikletten aldım(10.07.2021 tarihinde). Link:(link) Tam 1753 km yol yaptım. Pedal kendi ekseni etrafında rahat dönmüyor, direnç uyguluyor bu da performansı etkiliyor. Pedalı söktüm resim ekliyorum. Bu pedala nasıl bakım yapabilirim? Neyle temizlemeliyim ve yağlamalıyım? Kasanın içinde rulman var, pedalı komple tinere yatırsam zararı olur mu?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-07-13 at 8.53.21 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-13 at 8.53.21 PM.jpeg
    70,8 KB · Okunma: 44
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Merhaba arkadaşlar,

bu yaz bolca güneş altında bıraktığım eski Bianchi marka şehir bisikletimin pedalı sesli dönmeye ve seyir halindeyken gıcırtılar gelmeye başladı.
Ancak pedalları nasıl söküp yağlanacağını bilmediğim için, bu başlığı inceledim.
İşin içinden çıkamadım ve bisikletçiye göstermeye karar verdim.
İlk gittiğim bisikletçi, “abi bunu söküp yağlaması benim yarım saatimi alır, uğraşamam. İstersen 70 tl ye yenisi var, değiştiririm,” dedi.
Ancak takacağı yeni pedal, metal çıkıntıları olan, ayakkabı kaydırmaz türdendi.
Ben de geçmişte ondan kullandım. Metal çıkıntılar yanlışlıkla dize çarparsa çok fena ses getirdiği için istemedim. Ve değiştirmekten ilk etapta vazgeçtim.

Yakında başka bir bisikletçi daha vardı ve bir de şu pedal yağlama işini ona sorayım dedim.
Adam abi getir yağlayalım,dedi. Eğ bisikleti yana doğru deyip, pedalın dışındaki kısımdan göbeğine yağ damlattı.
Borcum nedir dedim. Para istemez abi dedi.:)

Pedallar sökmeye gerek kalmadan yağlandı. Sessizleşti ve kolay dönmeye başladı.:komik:

Bundan sonra da kendim düzenli yağlayacağım.
Özetle bu tip pedal sökmeden yağlanabiliyormuş.:)

276886 dosyayı görüntüle
Harika bilgi teşekkürler, benimde pedaldan gicirti gelmeye basladı.

Birde sagdaki pedalin normal, sagdaki pedalın ters dis oldugunu yeni ogrendim 😄 cok iyimis yani abanarak sıkmaya gerek yok, zaten surekli kendi sıkıyor 👍

Arkadaşlar birde bir şey soracaktim bilgisi olan varsa, XLC vp-960, ic kisim plastik dis cercevesi metal, merak ettigim sey pedalin iki yuzude birbiriyle ayni mi ? Arattim googleda ama koca internette herkes ayni fotografi kullanmis, iki yuzude belli olmuyor.

Son düzenleme:
Kasanın içinde rulman var, pedalı komple tinere yatırsam zararı olur mu?
Fotoğrafta pedal gövdesinin içinde gördüğüm şey rulmana değil bilya çanağına benziyor. Bence bu pedal rulmanlı değil, bilyalı. Bilya boşluğu iyi ayarlanmadığından sert dönüyordu muhtemelen. Çoğu ucuz pedalda böyle oluyor.

Gövdedeki deliğin fotosunu koyarsan yardımcı olabilirim pedalı toplaman için.

Geri