Scudo Sports

Yeni Restorasyon maceram (Kona Lava Dome 1996)

abi diğerine yaptıığın gibi buna kesinlikle yeni tip gidon boğazı kullanma eski tip orjinal olsun.bana yolladıgın o resimdekine uyarak topla bence daha hoş duracaktır.tam bir klasik

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@danceros
Haklisinda dostum maşa yeni tip maşa, bu model konalarin orjinal furc takimlari var( inpact ) : sirf bu modele ait baska hc bir bisiklette olmayan, oda zaten yeni tip maşalara uyumlu. Bu duz maşayi zar zor buldum , hem 1 1/8 hemde eski tip vidali furc sistemli maşa bulmak neredeyse imkansiz . Bulunur ama zor

s-l400 (1).jpg inpact furc diye geciyor ve sadece konaya ait

Senin dedigin gbi yapmak icin lazim olan zerzavatlar şoyle ;
Eski tip vidali furc takimi,
1 1/8 alın ölcülü "ama " eski tip vidali furc uyumlu maşa,
Eski tip vidali gidon bogazi
:D beni aşar bu maliyet :D

@danceros
Dediginiz bogazi tam olarak eski model bikletlerde kullana bilir ama bu bisiklet 98 model oldugu icin öncelikle tam bir klasik degil sadece bir retro oluyor ve ayrica malesef yeni nesil kadro geolarina sahip oldugu icin uygun masa ve bogaz 1 1/8".

@Murat Cömez

bu tarz bisikletlere eski tip daha çok yakışıyor o sebepten söylemiştim demek öyle değilmiş bende şu an öğreniyorum.

• Beğen
@Murat Cömez
Abi inpact furc takiminin nasil monte edldigini arastirdim goggle bile bulamadi :D sen yardimci olursan takicam bunu :D

Yani soyle : Çanaklari çaktik okey , alt tarafa da bilya yatagini da koyduk , yuzugude gecirdik maşaya okey anladim. Da ust kisima nasil monte edecez :D

s-l400 (2).jpg

@hydrocon
Sagolasin
:D yutub videolarindaki konustugumuz konulari dusundumde bir an , millet karbona daha ust seviyelere koşarken ben neden bodrumlarda curumeye terk seylerin pesindeyim acaba ? Acaba yaslilik kafasina mi girdim farkinda olmadan dostum :D :D

@mariokaldato
elimizden uçup giden zamanı geriye çevirme arzusu, kaçırılan fırsatlar için insanın kendine yeni bir şans tanıması, "hızla ulaşılacak bir gelecek yok, olduğumuz zamanı dondurabilsek yeter" kaygısı....işte böyle şeyler ve adını koyamadığım oturma organındaki mayasıl misali sıkıntılı durumlar...evet bazıları buna yaşlanma da diyorlar.

@appendix
Cok net ozetledin abi :D Sagolasin. "Geldik, gidiyoruz" demis Bukowski

@mariokaldato

Abi burada önemli olan senin ne ile mutlu olduğun gerisini marko paşa dinlesin :) Yaşlılık falan değil farklı bedende ayyuka çıkan bisiklet sevgisi :)

• Beğen
@Murat Cömez
:D pardon nisan abi

@hamlet2006
Hayalimde buna 1 x 10 bir yeni nesil iksti set koymak var ama once bi orjinal yilina uygun toplayak da sonrasi önumuzdeki maclara bakicaz dostum :D

@mariokaldato
Bütün enerjini bu bisiklet için bitirme.
Mercedes; çıraklık eserin,
Kona; kalfalık eserin olacak
Ustalık eserinde ise işte o zaman havai fişekler patlayacak.:harika::islik:

Merhaba, bu konuyu açıldığından beri gün be gün takip ediyordum. Sonra niye kendini yoruyosun dedim konuyu takip etmeye başladım. Takibe aldığımdan beri günlerdir konuda yeni bir mesaj görmedim. Umarım bu forumda bana karşı cephe alınmamıştır (İlk mesajım). Yapılacak işi merak ediyorum ve konuyu tekrar hortlatıyorum. Herkese selamlar:)

Geri