Scudo Sports

Yeni tekerlek taktım ama ...

seker156

Üye
Tepki
27
İsim
OMER
Bisiklet
Cube
Kolay gelsin;
Bugün yurtdışından aldığım schwalbe marathon supreme lastiklerimi bisikletime taktım ancak ne yaptıysam tam olarak oturmadılar. Arka tekerleği 4 kere çıkarıp taktım ama olmadı arka jantla ilgili bir sorun olabilir. Ön tekerleğin niye oturmadığını bilmiyorum.

ARKA TEKERLEK
WhatsApp Image 2016-08-10 at 14.16.17(1).jpeg

ÖN TEKERLEK
WhatsApp Image 2016-08-10 at 14.16.17.jpeg

Tekerleği geldiği gibi taktım. Geldiğinde katlanmıştı acaba zaman geçtikçe oturur mu ? Yoksa bir süre sonra çıkarıp yeniden takmam gerekli mi ?

Scudo
levye yardımıyla oturtmayı deneyin. katlanır lastikler ilk gediklerinde biraz şekilsiz olabiliyorlar ama otutturup şişirdikten sonra dipçik gibi oluyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: seker156
jantın izin verdiği ölçülerde bi lastik tercih ettiğinden emin misin ?
jant lastik için geniş olabilir mi ?

• Beğen
Aman böyle sürmeyi denemeyin,böyle sürerseniz maksimum 10 dakika sonra "sonic boom" gibi bir etki bırakabilirsiniz, bu da çevredekiler için sıkıntılı olur :)

Yukarıda Gökberk'in söylediği gibi böyle lastikler ilk başta sorun yaratıyor ama sonra çok rahat girip-çıkıyorlar. Levye ile iyice zorlamanız gerekiyor takmak için. Taktıktan sonrada 1-2 tur attırın lastiğe ki iyice otursun. Eğer yine olmazsa lastiğe biraz hava basıp takmaya çalışın.

Birde bu lastik sökme işleri biraz teknikle ilgili mesela ben ilk önce iç lastiği dış lastiğe oturtup öyle takmaya çalışırım ama çoğu bisikletçi önce dış lastiğin bir kenarını janta geçirip öyle takar,siz de biraz uğraşın mutlaka takarsınız:harika:

• Beğen
@gokberk88 az önce dediğiniz gibi yaptım. Havasını hafif indirip levye ile çıkarttım. Arka tam çıktı ön dede 1mm civarı bir kayma kaldı daha fazla zorlamak istemedim. :D
@Tolga Çelebi Dış lastiğimi değiştirmeden önce videosunu izlemiştim ikinci dediğiniz gibi önce dış lastiği kenara dayayıp iç lastiği içine geçirerek yaptım.
@Tasogare İlk taktığımda iyice şişirmemiş olabilirim lastik yeniydi ve zarar vermek istemiyordum. Bu sefer biraz daha fazla şişirdim. Janttan çıkardığım lastiklerde Schwalbe Country Cruiser 700/35c idi yeni taktıklarımda 700/35c janta uygun olmaları lazım.

Şu anda yapabildiğim kadar düzgün oldu levye ile uğraştım bi 5dk. Teşekkürler.

benzinlikte maximum havayı bas oturur.

pardon jantlar çift aliminyum değil. sen benzinliğe gitme. sürdükçe oturur.

Geri