Scudo Sports

Yeni Yol Bisikleti İçin Tavsiye ve Sorularım.

listeniz çok iyi benim bütçem belli beni biraz aşar bunlar :) benim favorim cube peloton race çok asaletli duruyor. :) aslında giant scr 2 gözüme hoş geldide forumda 14 kg ve 16 vites olduğunu görünce vazgeçtim .

Scudo
ne 14 kg mı ya
ben bizzat kaldırdım
8-9 kg falan

ayrıca yakından çok güzel gözüküyor

bende yol bisikleti seçimi aşamasındayım

ya 2500-3500 arası kaliteli bir bisikletle başlayacağım
yada giant scr 1 gibi biraz daha ucuz ve düşük donanımlı bir bisikletle başlayıp sonra kaliteli bisiklet alıcam

öyle okudum banada garip geldi.:) bisiklet 16 vites tek eksi yönü bu benim için görünüşü 10 numara asaletli bisiklet.

ilgin için çok teşekkürler. biraz daha araştırayım :)

mosso tayvan malı ve kadroları sağlam diye okudum :) mosso 772 race-carraro 032 - bianchi slr 500 kafamdaki ilk 3. biraz daha bekleyip araştıracağım :) boyum 1.77 56 kadro düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Mosso RACE iyidir evet, başka ne modeli vardı yav?? unuttum bir sürü modeli vardıda aklımda kalmadı... RACE RACE :D

Bence yol bisikletinde o kadar kadroya takılmayın o bisikleti düz asfaltta sürecekseniz dağa taşa girmeyeceksiniz. Önceliğiniz donanım ve jant seti olsun.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Siteyi koyayımda kapak olsun diye koydunuz galiba ama 2 tane yol modeli var biri RACE diğerini bilmiyorum :D

Kadronuz kaliteli materyalden güvenilir markadan olursa kullandıkca eskiyen donanımlarınızı değiştirmek daha iyi olur. Kaliteli bir marka aldığınızda bütün bileşenleri kaliteli olur, kadro kulağından göbek teline kadar.

sitede 4 yarış 7 mtb 3 downhill var :) şimdi mossoyla dalga geçmişsiniz ama forumda birçok kişide var ve gayet memnunlar benimde içime sindi bu bisiklet donanımıda iyi peki siz neden beğenmediniz markasından dolayı mı ?

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
bir elin parmağını geçememiş yinede... ankara yiba çarşısında bulunan bir bisikletten medet ummam şahsen.

105 setin fiyatı 1500 tl 105 setli mosso 2000 tl. 'kadro 20 tl ye falan mı üretiliyor' diye soruyor insan.

Cannondale ya da KTM diyorum tavsiye olarak...

• Beğen
@Berke1903

Bu yoruma hiç katılmıyorum.. Türkiye şartlarında düz asfalt nerede var ki? Ayrıca kadro sadece dayanıklılık olarak ele alınmazki, geometri, hafiflik, kaynak ve işçilik kalitesi, aerodinamikler.. Sürülecek yol ne olursa olsun yada bisiklet tipi ne olursa olsun öncelik her zaman kadrodur bence.. Ekipman 300 koyulur üzerine 500 koyulur yükseltilir. Bu bnm kişisel görüşüm tabiki

Volkan Bey acaba hiç Mosso marka bir bisiklet kullandınız mı? Yada Mosso marka bir bisikletiniz oldu mu? Şahsen zannetmiyorum. Tamam cannondale ktm bunlar kaliteli firmalar ama mosso firması hakkında hiç bir bilginiz var mı acaba. Mosso marka bisiklet kullanmış biri olarak söylüyorum Arkadaşın verdiği fiyat aralığı içinde alabileceği en iyi bisiklet mosso race 722 105 dir. Direk olarak da söyleyeyim o bisiklet üzerindeki sıkıntı olacak 2 husus var. Birincisi jant seti idare eder durumda bir jant seti çok kaliteli değil. Sıfır halinden sökülüp satılıp güzel bir jant seti alınabilir. ikinci husus ise maşanın karbon değil alüminyum olması. O da istenirse karbon bir maşa ile değiştirilebilir. Mosso profuondty bir kadro yu 5 yıl kadar kullanan bir arkadaşımdan alıp 6 7 ay kadar da ben kullandım. Sonra da başka bir arkadaşıma sattım ve o arkadaş o kadroyu hala sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Ve bu arada kadro full 7075 aluminyum olduğu halde 1280 gram ağırlığında. Zamanın da o kadroyu maddi imkanısızlıklar için satmıştım. Sattığıma da ne kadar pişman oldum bilemezsiniz. Mosso firmasını ktm yada cannondale le birlikte değerlendirmeniz yanlış. Çünkü mosso firması bir çok firmaya kadro üretip satan bir firma. Piyasa firması değil yani. Bu hususta mosso için işin fasoncusu da denebilir olayın gizli kahramanı da denebilir. Buda kişiye göre değişir. Melih Çolak Bey ben Mosso kadro kullanmış ve race 722 105 modelini de bilen biri olarak alabileceğiniz gayet güzel bir bisiklet olduğunu söylüyorum. Mosso nun kadroları da gayet güzel kadrolardır. Benim tavsiyem 722 105 i alıp direk maşa yı ve teker setini satarak karbon maşa ve güzel bir teker seti alıp on numara bir bisiklet sahibi olabilirsiniz. Ha bu teker seti yada maşa kötü mü? Hayır kesinlikle kötü değil. Maşa gayet iyi. Sadece alüminyum. isterseniz karbon yapabilirsiniz. Teker seti de normal kullanıcıyı 2 sene idare edecek bir teker seti. Belki daha uzun süre bile götürebilir sizi. Ayrıca mosso nun şurada satılması burada satılması kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Tabi ki ufak tefek yerlerde satılacak. Çünkü mosso bisikletleri Türkiye ye ümit bisiklet getiriyor. Ümit bisikletten İstanbul Bebek te Ankara Kızılay ın göbeğinde showroom açıp mosso bisikletleri satmasını beklemiyorsunuzdur herhalde. Forum da bisiklet markaları ile ilgili kısımda mosso firması ile ilgili bir bölüm var. Oradaki konuları okumanızı tavsiye ederim.

Merida sculrura 903 , giant scr 0 , ktm strada 1000 , scott speedster s30
Bu modelller arasında gidip geliyorum bende mossoyu çok düşündüm kafamda saç kalmadı nerdeyse mossonun sadece 105 seti güzel diger kısım jant kadro felan iş yok bence 1 2 hafta önce bende senin gibiydim vazgeçtim sonra üstteki modellere bakıyorum işte :)

• Beğen
@Laçin Aslan

O yorumu yeni yol bisikletine başlangıç yapan arkadaşlar için yazmıştım aslında. Amatör veya daha üstü kullanımlar için söylediğin unsurlar tabi ki geçerli.

Geri