Benim merak ettiğim konu ağırlık hakkında. Karbon olmasına rağmen neden bu bisiklet bu kadar ağır ? 8.7 kg karbon kadrolu bir bisiklet için fazla değil mi ?
Ben cevap vereyim. Aynı kadronun boyasız versiyonunu kullanıyorum. whistle lamok diye geçiyor. Bu kadro diğer karbon bisikletlere göre kadro ve maşası yaklaşık 400 gram daha ağır. Sebebi ise bisikletin hassas yerlerinin alüminyum üzerine karbon ile kaplanmış olmasıdır. Bu bisikletin ise ağırlığına etki eden diğer faktör komponentlerin ayrı ayrı ağırlıklarının yüksek olması. Bu kadro yeterince para harcanarak 7 kilo seviyesine istenilirse indirilebilir.
Cevabınız için teşekkürler. Şu an alüminyum kadrolu scott speedster s30 bisikletim var. Hassas terazi ile tarttığımda 8.3-.8.5 kg arası sonuçlar alıyorum. Kadrom ve jantlarım dışında çok fazla ağırlık yapan parça yok. Bence alu bir bisiklet için 8.5 kg idare edecek bir ağırlık.
Bulduğum bisiklet whistle carbon crow, satıcı ağırlık bilgisi olarak 8.9 kg demiş. campagnolo xenon grup set ve shimano r501 jant seti var. Kadro dışındaki parçaların internetten ağırlık bilgilerine bakıp, kendi bisikletimdeki parçalar ile kıyaslayınca olası bir kadro değişiminde 8 kg seviyelerine inerim diye düşündüm. Yani böyle bir işe girişirsem pek değmeyecek gibi.
Siz kadrodan ve gidişten memnun musunuz ? Kadronuzun karbon olması ağırlık harici herhangi bir avantaj sağlıyor mu (rijitlik , gidiş v.s.)
Ben kadromdan fazlasıyla memnunum. İlk yol kadrom bu olduğu için başka kadrolarla kıyaslama yapmam mümkün değil. Yolda gidiş olarak çok iyi. Akıyor bisiklet ama bu daha çok jantlarla ilgili diye düşünüyorum.
Gelelim en önemli konu rijitlik meselesine. Bu kadro ile 7 defa uludağ 2 kere de kartepe tırmanışı yaptım. Bir kere bile kadrodan yana şüphem olmadı. Değiştirme düşüncesi aklıma gelmedi. Kadro kırılana kadar kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca specialized tarmac kullanan bir arkadaşım kadroyu tırmanışta kendi kadrosuna göre test etti ve ciddi bir fark olmadığını söyledi.
Sonuç olarak bu işte en önemli faktör kişisel performans. Parça hafifliği üst seri malzemelerin sürüşe performans anlamında katkısı o kadar da çok değil. Benim bisiklet 8.2 kilo. Yarışçı olmadığım için ağırlığa o kadar da önem vermiyorum.
@Kadir Eskici
Tesekkurler , agirlik kiyasi acisindan jant seti ve grupsetinizi ogrenebilir miyim? Ve sele borusu, gidon gibi parcalarinizda da karbon materyal var mi ?
Jant setim 1735 gram. Set ise aynakol ruble arka aktarıcı ve zincir ultegra diğerleri Tiagra. Diğer bütün parçalar alüminyum. Başka carbon parça yok suluk kafesleri dışında
Değil çünkü kadro, ağırlık bakımından aşağı yukarı komple bisikletin 2/10u kadar gelir. Yani çeyreğinden daha az. Hafiflik isteniyorsa kadro herşey değildir.