Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeniden bisiklete binmek

@dwain

Gidon yükseltme aparatını herhangi bir serviste taktırabilirsin

Scudo
benimde özellikle sol kolum uyuşuyor. kendi bisikletimden kadro olarak başka bir boy kullanmaya başladım onda hiç uyuşma olmadı. ama bunda da dizlerim ağrıdı kendime uygun bir boy yakalayamadım sanırım. benim vücudda dengesizlik var heralde :) ama uyuşma çok sıkıntı veriyor uzun km lere çıkınca

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Kadro boyu ile ilgili bir sıkıntı değildir umarım. Yani boy olarak baktığımda aslında bana uygun görünüyor. 54 boy aldım ki bana cube ün boy skalasında 55-57 gösteriyordu. Ama bir sonraki boyu 58 benim bisikletimin. Büyük olması gidonu daha da uzaklaştıracağından onda daha da uyuşma olabilir. 50 boy da çok küçük o yüzden 54 bana uygun olandı diye düşünüyorum. Boyum zaten 1,77

Bu sanırım selenin biraz ileri gitmesi ile ve belki de gerekirse bir de gidon yükseltici ile çözülebilir.

• Beğen
@Ardennes Böyle bir sorun yaşıyorsanız, kadro meselesine biraz daha teknik bakmaniz gerekebilir. Kadro ölçüleri nelerdir, bisikletin hangi açılari hangi duruşlara uygundur, vb. konuları daha detayli öğrenmeniz gerekiyor olabilir. Bisikletler toplu üretildiği için ortalama vücut ölçülerine göre imal ediliyor ve dediğiniz gibi, bazılarımızın vücut ölçüleri ortalamaya çok uymuyor. Kendi arayışınızi yapmaniz gerekiyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ardennes
@Rocketman
Arkadas gayet guzel aciklamis sorun bileginizi cok bukmede buyuk ihtimal. Fren ve vites kollarini daha asagi egimli yapin yani koldan ele duz bir hat seklinde tutun uyusmalar gecer. Gidonu yukseltmekte bir cozum fakat ruzgari cok yersiniz ve sele ye bagli agrilariniz varsa artabilir cunku dik oturdugunuzda vucut agirligi direkt totoyo biniyor. Iyi pedallamalar..

• Beğen
Tepkiler: dwain ve Rocketman
Rahat olun bende 22 yıl sonra bir bisiklet aldım bindikce mesafe arttırıyorsunuz bisiklete binmek için bahaneler arayın her yere bisikletle gisin

• Beğen
Tepkiler: Ergün E.
@dwain

Seleniz de yüksek olabilir. Selenizi biraz indirin ve öne çekin.

@dwain

Merhaba , anlattığınız olay çok normal :) bende aynı durumdayım. Yaşım 35 ve bir çoğunuz gibi benzer düşüncelerle , bir hafta önce bisiklet aldım, şimdilik hem Ankara'da ki uygun olmayan hava koşulları , hemde uzun bir aradan sonra ilk kez biniyor olmam nedeniyle , birer gün arayla kısa turlar ve dönüşler/ manevra, ani duruş vs antreman yapıyorum henüz, acele etmemek lazım . Hazır olduğumda biraz daha uzun turlara çıkacağım İnşallah :)

@dwain gidonu fazla sıktığınızdan olabilir bugün benim de başıma geldi. Geçenlerde kaza yapmıştım kazanın verdiği tekrar düşerim korkusuyla farketmeden gidonu sıkı tuttum galiba. Durum müsaitse arada tek elinizle sürüp diğer elinizle aç kapa hareketi yapabilirsiniz gidonu farklı pozisyonlarda tutmayı deneyebilirsiniz.

Benim de ilk zamanlar yaşadığım durumdu bu. Btwin marka eldiven ve Velo Ergo elcik ile çözdüm. Fren kollarını ve elciği aşağı indirmeyi deneyin. Iyi olan pozisyon, önkol ile el arasında 180 derece olması. Bende mesela, fren kolları adeta yere bakıyor (elim büyük) :)

Dogru konumlama boyle olmali.
Screenshot_20170516-005546.png

@Ergün E.
Çok başarılı bir çizim olmuş. İdeal pozisyon bu. Yanlış açı bilek üzerine binecek olan basıncı artırıp tendonların sinirleri sıkıştırmasına neden olacaktır. Bu da zamanla uyuşmalara, ağrılara sebebiyet verip sürüş zevkinizi baltalar.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Ben Cube'ün kendi gidon için headset spacer'ını getirttim ama bisikleti aldığım yer onları kullanırsam gidon kapağını kapatamayacağımı söyledi. Gidon borusu kısa olduğu için. Başka aparatlar kullanmam gerekiyormuş. Fikri olan var mı?

@dwain Bu tabiki normal bir durum bir andan çok fazla yüklenmeyin zaten zamanla herşey yoluna girer.

@dwain

Bisikletçiye sorsaydınız ya. Aparat değil parça ekleterek uzatmak lazım ama bu durum bana çok normal gelmedi. Bisiklet boyunuza göre küçük mü?

normal değil kesinlikle. 1.77 boyunda birinin 80 civarı olması lazım, sen ekstra 15 kilo daha taşıyorsun. ben ilk bisikleti aldığım gün 30 km yaptım, hiç yorgunluk hissetmeyince 3. gün 100km yaptım. hem de dağ bisikleti. bundan önce en son çocukluğumda sürmüştüm :)

zayıfladıkça kaslar geliştikçe toparlarsın ama 10km'de değil bisikletle, yürüyerek bile yorulmaman lazım.

gelişmek için ise mesafeyi ve hızı artırmalısın. zaten bir ay sonra bile 10km'nin bisiklet üzerinde ne kadar kısa bir mesafe olduğunu farkedersin.

@clubber Sanıyorum uygun. 54 kadro. Ben 177 boyundayım. İç bacak uzunluğum da 82 cm civarında.

@efeozata şu anda yorgunluk ile ilgili bir sıkıntım kalmadı. Ama benim güzergahım 12-13 km kadar. Uzun uzadıya şu anda mesafe pek arttırmıyorum. Zaten 99,5 kilo ile başladım. Neredeyse 20-25 kilo fazlam var. Şu anda 97 kiloya indim. Yani belki gittikçe daha da iyi olacak. Şu anki tek sorunum kollarım uyuşuyor baskıdan. Yukarıda iletilen tutuş şeklinden farklı tutmuyorum bu arada.

@dwain gidonu farkında olmadan çok sıkıyor olabilirsin, gidon çok aşağıda olabilir ellerine çok yük biniyor olabilir. ya da aynı pozisyonda çok uzun süre kalıyorsundur. benim ellerim hiç rahat durmaz yarım saat sürsem en az 5 dakikası gidonu tutmadan pedallarım.

• Beğen
Gidon bence de biraz aşağıda. O yüzden spacer aldım ancak meğersem almam gereken o değilmiş. Bir süre daha devam edeceğim bu şekilde. Daha korunaklı ve pedli bir eldiven de belki alabilirim. Duruma göre karar vereceğim.

@dwain

Kadro boyuna uygunsa şu makale sana yardımcı olabilir.

(link)

Geri