Scudo Sports

Yeniliyorum: Bianchi Caurus 838

erkoc

Üye
Tepki
41
İsim
Erkoç
Bisiklet
Bianchi
Forumu uzun zaman kayıt olmadan takip ettim fakat artık kayıt olup aktif olmanın zamanı geldi.

Adana'dan 1 ay önce tanıdıklar vasıtasıyla aldığım Bianchi Caurus 838 i trenle Kayseri' ye getirdim ve yavaştan sökmeye başladım. Boyasını söküp yeni bir boya ile boyayıp değişecek parçalarını yenileyip kullanmak istiyorum. Daha önce bu bisikleti yenileyenleri takip etmiştim ama bu süreçte yardıma ihtiyacım olursa siz arkadaşlarım bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Bisikleti tamamladıkça fotoğraf gönderirim. Şimdilik bu kadar :)

IMG_3478.JPG IMG_3470.JPG Bisikletin boyasını sökmeye başladım Başlarda zorlandım ama sonra daha kolay oldu. Çünkü sprey boya sökücü kullanıyordum. Hiçbir işe yaramadı. "Tekkim" marka bi boya sökücü buldum. Fırça ile bisiklete sürüp 15 dk bekleyince boya kabarmaya başlıyor. Tel fırça ile de söküyorsunuz. Bugün üzerinde boya kalan ufak yerleri zımpara ile temizleyip bir kaç gün içinde boyarım diye düşünüyorum

Dosyalar

• 56fe225c-f752-43ac-be6f-7dc3d57e12cf.jpg
    56fe225c-f752-43ac-be6f-7dc3d57e12cf.jpg
    94,9 KB · Okunma: 192
  • IMG_3381.JPG
    IMG_3381.JPG
    62,2 KB · Okunma: 189
  • IMG_3422.JPG
    IMG_3422.JPG
    158,3 KB · Okunma: 191
Scudo
İstediğim rengi bir türlü yapamadık 3 deneme de tutmadı bende ısrarcı olmadım. Şimdilik elimizde olan renkle idare ediyoruz. Bittiğinde paylaşırım ama yorumlardan sonra beğenmezsiniz gibi hissettim:(

O mavimsi turkuaz rengi ortaya çıkınca gözümde biran Bianchi Gavia canlandı =) güzel olacağını düşünüyorum, kolaylıklar.

• Beğen
Tepkiler: erkoc
Umuyorum her şey istediğiniz gibi olur.Tek aklıma takılan nokta,kargo kulağının kadro üzerinde tümleşik olması.Eski kadroların böyle bir riski var.Kadro kulağından kırıldı mı vay haline,kadro duvara dekor olarak kalkıyor maalesef...

@cazci haklısın umarım bir sıkıntı olmaz. Beni de tedirgin eden şey o:harika:

Eveeeett elektro statik boya ile boya yapıldı. Katalogdan istediğimiz renk ile gelen renk arasında çok fark var. Ortaya böyle birşey çıktı. Gözüme hoş görünmüyor Eminim beğenmeyenler olacaktır ama farklı şeyler deneyecez bakalım:(
IMG_3744.JPG

@erkoc Gidon bandı,lastikler,mataralar,jantlar,stickerlar vb devreye girdiğinde bisiklet, kendisini gösterecektir

rengi hiç fena değil haksızlık etme kadroya :D

Ben baya beğendim rengi. Elektro statik boya nerde ne kadara yaptırdınız? Dayanıklılığı nasıl oluyor elektro statik boyanın?

• Beğen
Kolay gelsin hocam bisiklet sizin olacak mühim olan sizin beğenmeniz ki ben beğendim farklı durmuş

• Beğen
@Holidey bir arkadaşımın boya atölyesinde yaptık. Ücret ödemedim. Tek parça bir işiniz olursa Kayseri'den yardımcı olmaya çalışırım. Dayanıklılık olarak normal boyadan daha uzun süre dayanıyormuş ve kolay çizilmiyormuş. Öyle söyledi arkadaşım;)

IMG_3823.jpg
En son geldiğim nokta. Renk bu ;)

@erkoc Peki şimdi ne yapmayı planlıyorsunuz?

@hamlet2006 Zaten bisikleti aldığımda eksiği neredeyse yok gibiydi. Yeni Jantları ve diğer parçaları güzelce temizlenip takılacak. Eksiklerini de bu hafta içerisinde tamamlayıp Cumartesi sürmeyi planlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
Mühim olan sizin içinize sinmesi diğer türlü renk noktasında herkes farklı telden çalacaktır, tamamlandığında eminim kendini gösterecektir. Kadro elimde olsa bende Fuji klasiği tatlı bir haki renk düşünürdüm sanırım.

• Beğen
@Cyanide aynen öyle. Herkes zevkine göre tasarlar Eminim. Başta bu rengi çok beğenmemiştim fakat şu an içime sindi. Tamamlandığında güzel olur diye düşünüyorum. Sizin bahsettiğiniz renkte bir bisiklet mi gördünüz?

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@erkoc Bahsetmeye çalıştığım renk de ki bisikleti mutlaka görmüşsünüzdür, her touring meraklısının gönlünde yatan modelinden :srnsml:

fuji-touring-2017-touring-bike-green-black-EV280154-6085-2.jpg

Geri