Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

yerli bisiklet donanımı üreticisi ?

Tepki
36
bizim varmı bilmiyorum . hep japon amerikan alman marka sahipleri var . bizde bunu yapabilcek adam mı yok anlamıyorum . tamam markamız var ama marka demeye dilim varmıyo . bize donanım yedek parça üreticisi lazım. en azından orta seviye bi teknolojiye sahip olsun zamanla tutulur ve gelişir yalanmıyım ?

Scudo
Engin Bey kadro üreten bir firmamız bile yok. Donanım işi kat kat daha zor bence. O işi yapabilmek için çok fırın ekmek yemesi lazım Türk firmalarının.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Bence öncelikle bisikletin sadece çocukken sürülmeyeceği, parasızlıktan değil sevildiği için binildiği gibi olguların anlaşılması gerek daha sonra kadro da üretiriz yedek parça da. Önce bisiklete ve bisikletliye saygı duyulması gerekli.

• Beğen
Tepkiler: fatihtemizer
Yanlış anlaşılmasın ama ne kadro üretebiliriz ne de yedek parça. Daha doğrusu üst-orta segment olarak zor üretiriz. Sermaye üretmekten çok satmakla ilgilenir. Ülkemizde bu kalitede bir üretim yapmak için yatırım yapan bir girişimci bunu kaç yılda kurtarır sizce? Yerli otomobilde de aynı durum söz konusu değil mi? Girişimci yatırdığı parayı 5-10 yıl da kurtarmak ister ve bu aşamada ne yazık ki mümkün değil.

Donanım değil ama belki yedek parça suluk kafes falan üreten vardır :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
valla spor diyince akla futbol , araç diyince akla modifiye şahin geldikçe ve ülke çapında teşvik olmadığı sürece haklısınız . nesilden nesile böyle gidiyor .

türkiyede adam akıllı sanayi varmış gibi... hadi orasını geçtim zaten artık herşey uzakdoğuda üretiliyor. mantıklı olanıda budur maliyet açısından. bugün ülkenin bakanı bile çıkıp uçak yapacağız ama küçük uçak olacak bu büyük firmalarla(boing airbus) rekabet edemeyiz diyor. haklıda bu zihniyetle oyuncak uçak bile yapamassınız siz.

Cüneyt Bey çok iyi bir noktaya değinmiş. Şuan vites fren parçaları üreten 5 firma var. ( Shimano, compagnolo,sram,microshift ve tiso) Eğer bunlara benzer yerli bir firma kurulursa bu firmalarla rekabet edebilmesi ve piyasa da kendine yer bulabilmesi gerekir. Bu da neredeyse imkansıza yakın bir durum. Bu firmalar içinde bile görmediğiniz kullanmadıklarınız var. Hadi tiso bu işin uç noktası ve ürünleri aşırı pahalı. Microshift donanım kullanılan bisiklet gördünüz mü hiç. Hadi onu da geçtim yılların yol bisikleti parçası üreticisi olan compagnolo. Türkiye de satılan kaç bisikletin üzerinde compagnolo donanım var? Çok uçuk bir fikir. Kadro bile üretemeyen firmaların yerli firma ismiyle hatta bazı kullanıcılarının tabiriyle dünya markası ismiyle bisiklet sattığı bir ülke de donanım üreten bir firma. Bence karşıdan bir ütopya gibi görünüyor.
Bence sanayimiz zannettiğimiz kadar kötü değil. Ben bundan eminim. Bu işin altına elini koyan bir firma olsa gayet aluminyum kadro üretebilecek durumdayız. Hatta spacer furş kapağı sele borusu vs karbon parçalar bile üretebiliriz kanaatindeyim ben. Üreten olursa da kesin kullanırım. Bu kadar da milli düşünen biriyim. Yerli firmalarımızın hepsi bisiklet toplayıp satıyorlar. Bu yüzden marka değil firmalar zaten. Tasarıma, üretime, arge ye önem verip kendileri birşey yapsalar, İşin sadece ticaret boyutunu düşünmekten vazgeçseler markalaşmanın kendiliğinden oluştuğunu görecekler zaten.

bizim sanayicilerin kafası farklı çalışır.
herşeyde devlet desteği beklerler, milli duyguları pompalayıp kolay para kazanma derdinde olurlar.
yerli araba diye zamanında dünyanın en kötü binek otomobili olan Anadol kakalandı bu millete.
şimdide aynı şeylerin peşindeler.
gerekli arge yatırımını yaparsan her kalitede her türlü üretimi yaparsın,
tüketicide bakar "tamam bu ürün kaliteli" der ve alır.
ama sen sırf milli duygularla oynayayım ve vatandaşa "yerli malı, yurdun malı, herkes bu döküntüyü kullanmalı" masalıyla ürünün kakalama derdinde olursan onun adı çakallık olur.
tutan mı var onları? devletin birilerine engel olduğunu hiçkimse söyleyemez.
bizim zenginlerimizde herşey için para var. ama milli duygularla hareket etmezler.
vatanı milleti düşünmekde böyle biz fakirlere kalıyor maalesef.
buyrun yapsınlar.
bakalım yerli imalata, fiyat/performans olarak diğerinden daha iyi ise alırım, yoksa işim olmaz.
milyar $ ile oynayan zenginlerimiz batmasın diye kendimi kasamam, kimse kusura bakmasın.
bende milliyetçi bir insanım ama milliyetçilik duygularım kazıklanmayı kabul ettiremez bana.
zenginlerimiz adam olsun önce. sonra sıra bizde

Zamanın t anında bir imalatçı bu işe başlayacaktır.

Ben de ismail eren arkadaşıma katılıyorum milli duygular uzerine oyanip kalitesiz mali kullanmamızi isticekler boyle uretilecekse hic üretilmesin. Ama koskoca Türkiye bu tip uretimlerde geride kaldi. Oysa gerekli destek saglansa gerekli saglam araştırmalar yapilsa ortaya kaliteli seyler cikmasi mucize degil. Tabi toplum olarak bisiklete bakış acimizida değiştirmemiz gerekiyor. Benim ilgim daha cok yeni ama o kadar pismanimki neden bisikletten bu kadar uzak kaldim diye. Umarim bizimde bir bisiklet markamiz olur ve ben de gucumun yettigi yere kadar onu kullanirim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence bundan daha önce üretmemiz hatta uzun süredir üretiyor olmamız gerek bir sürü ürün var.

Aynı şey yerli otomobil için de geçerli. Sırf motora yapacağınız yatırımı kurtarmak için 10 milyon araba satmanız gerekiyor. Diğer donanımları siz düşünün. Bu işler ancak devlet eliyle olur. Bakınız: Volkswagen, Saab, Volvo vb... Bunlar devlet destekli sonradan da özelleştirilen firmalar. Devlet zararı düşünmeden bu işe girecek ve beş sene belki 10 sene kar amacı gütmeden geliştirecek. Sonradan gerisi gelir. Ama özel sektör bunu göze alamaz. Bu otomobil gibi bisikletten çok çok komplike bir ürün için geçerli olan durum. Ama bisikletin satışının arabaya göre azlığını, bisiklet maliyetinin araba maliyetine oranıyla karşılaştırdığınızda yaklaşık olarak eşit çıkacaktır diye düşünüyorum. Yani oturmuş firmalarla rekabete girmek hiçbir şirketin harcı değildir. Çünkü kar edemezler.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Yerli otomobil satmak aptallık diyen ülkemizin ileri gelen aileleri varken hiç bişey olmaz bu ülke de zaten iyi mühendisi kaçırıyoruz yurt dışına , hal böyle olunca birileri bişey yapmak istese bile önünü keserler olmadı intihar ettirirler. Bizim ülke de çalışkan kişileri harcamak çok kolay...

Bence bunlara takılıp o güzel beyinlerinizi yormayın, biz shımanoyu evladımız gibi bildik.

vites kadro falan hayal de delta sele falan uretiyor bildigim

Abi bir ulus dünyada olan tüm ticari varlıkları üretecek diye bir şey yok.Ekonomik olarak globallesmeyide göz önüne alırsak hiç gerek yok.saygılar :)

Geri