Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yerli malı spor giyim softshell ürünler

Anonim

Üye
Tepki
0
inovatif teknik tekstil teknolojisi kullanılarak KAVİLTEX TEKNİK TEKSTİL tarafından tasarlanmış ve Türkiye’ de üretilmiş ürünler.

(link)

Scudo
destek olmak lazım.

Türk mali diyince bi nebze ucuz olmasini beklerdim ama ithal urunlerle yarisir cinsten fiyatlari varmis. Sagliksiz giyinmeye devam etmekte fayda var.

(link) Bu markanın ürünleri daha uygun fiyatlı, ben montunu aldım iş görüyo.

Türk malı deyince ucuz yapınca tukaka kaliteli kumaştan yapınca çok pahalı zerzenisleri. Dün Türkiye de bir firma tarafından üretilen özel softshell kumaşı fiyatı için üreten firmayı artarak fiyat aldım. Kumaşın metresi 8.5 dolar dedi. Bir mont iki buçuk metreye yakın kumaştan üretilir. 8.5 dolardan Üç metre kumaş hesaplayiniz. Yaklaşık 25 USD sadece kumaşı. 25*3.5 =kumaşın maliyeti. Iplik Ceyran işçilik hariç.dikişler şu gecirmesin diye Bi de kaplama bantı ile dikiş yerleri kaplanıyor. +kaplama bantı masrafı. Softhsell den imal edilen Bir montun üretim maliyeti kumaşı 80 tl.iplik işçilik 100 tl. Kar payı ve kdv yi de ekle. inanmayan softhell kumaş üreten firmaları arayıp kumaşın metre fiyatını sorabilir. 5 tl den bulursanız bana da haber verin önce kendime bir bisiklet montu dikeyim.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Asilzade
katılmamak elde değil

@ahmtbag
Yukarıda kumaşın metre fiyatını ve 100 tl sadece kumaş ve işçilik tuttuğunu yazdım. Okumadın galiba ? Okumadigin bir şeye neden yorum yapıyorsun amacın nedir ?

hayırdır arkadaş bir sen mi biliyorsun kumaşı metreyi fiyatı

@ahmtbag
Sen de mi biliyorsun ? Ozaman softshel yada gore-tex yada event türü kumaşın fiyatını öğrenip buraya yazıver. Türk malını fiyatını ucuza olmasını bekliyorsunuz ucuz kumaş bulun yazın alıp uretelim. Mesela ben tekstilciyim dikim üretim sen necisin bu konuda açıklama yaptım yaptığım açıklamaya yorum yazarak ucuza beklediğini yazdın. 8.5 dolar kumaş fiyatıyla bisiklet kıyafeti nasıl ucuza mal edilir onu bi anlatır misin ? Üretmek isteyenlere de yol göstermiş olursun ne dersin ?

@katlanirbisikletcantasi
Yok ben bildiklerimi yazmayım ozaman daha çok zoruna gider... herhangi bir amacım yok sadece nacizhane bir beklenti babında yazi sadece, fakat siz anlamsız bir şekilde saldırıya geçtiniz, siz necisiniz felan ağızları hiç hoş olmadı haddinizi aşmazsanız forum daha keyifli olur, size herhangi bir iddia da bulunan da olmadı fiyat,işçilik vs konusunda, bana göre pahalı okadar sakıncası mi var.

@katlanirbisikletcantasi eğer firma çalışanı vs. değilseniz gelen yorumlara neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım ama bende arkadaşlara katılıyorum, ürünler hem pahalı hemde tasarımları,renk uyumları son derece çirkin.Softshell kumaşın o kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum, belki aradığınız firma size yüksek fiyat söylemiş olabilir çünkü daha 2 ay önce decathlon mağazasında 69 tl ye softshell kumaştan yapılma bisiklet montu satılıyordu stoklar bitti, yine decathlonda arama kutusuna SOFTSHELL yazınca onlarca 100tl civarında,en azından daha düzgün tasarıma sahip ürünler çıkıyor

Ohoooww adamin fiyat politikasini tartismayin bence. Bireysel alim yapmadigi icin illaki uygun fiyata aliyordur kumasi bunu herkes bilir toptan alimla bireysel alim arasindaki farki o yuzden ben tercih etmem hatta elestiririm ama x kisisi cikar derki fiyati uygunmus aliyim der. Herkesi memnun etmek imkansiz o yuzden kalp kirmayalim isterse kumas 5 tl olsun ne fark eder ben rengini begenmem sen ipini oda kumasini begenmez baska biride fiyatini olay bu kadar basit sirf tekstil isiyle ugrasiyosun diye biseyleri begenmek zorunda degiliz yada fikrimizi degistirmek anlatabilmisimdir umarim saygilar

Firmayı savunmak amaçlı yazmıyorum.

Fiyatları eleştiren veya eleştirmeyi düşünenler, columbia ve jack wolfskin gibi markaların fiyatlarına, kumaş kalitesine baksınlar lütfen, ondan sonra piyasada satılan malların kalitesi ve fiyatına bakıp yorum yaparlarsa, daha sağlıklı olur. :)

Bugün piyasada jack wolfskin'in taklit ürünleri bile, 190-250 TL'sına satılmaktadır.

@ahmtbag
Siz necisiniz derken Tekstil ile ilgili bu kumaslarla ilgili bilginiz olduğunu mu sormak istedim. Vay arkadaş kumaşın fiyatını bir tek sen mi biliyorsun diye yorum attın o bakımdan necisiniz diye sordum. 8.5 dolara kumaşı metre ile de satmiyorlar. Bir kumaş topu 50-75 metre. Kumaş topu olarak satmaktalar. Yani usta mümkün değil ucuza bisiklet giyimi üretimi. Bi kaç firma dan fiyat yazılmış kanyon Vs. Ben mesela yaptığım işi eleştiri almayacak şekilde üretmek isterim. Müşteri ucuza alıp üç ay sonra bana bi dünya laf saydiracaksa ucuz kumaş yerine yapacaksam kaliteli kumaştan yapıp dünya standardı bir ürün yapmak isterim. Çünkü sonra Türk malını kotuluyorlar. Oysa dünya da tekstilin bir numarası biziz. Buna rağmen ucuz üretim sağlıksız üretim kendi ülkemde bile tercih ediliyor. Anlatmak istediğim asıl konu ekonomiyi yerli üretimi böyle batiriyorlar.Çin malları ile.

@katlanirbisikletcantasi

Kumaş ve sık dokuma ürünlerini satan yerlerde, belli bir metre ürün alma olayı var. Eminönü'de başıma gelmişti hatta. 1-2 mt. bir parçaya ihtiyacım vardı. Hangi mağazaya gittiysem koskoca top'a sarılı ürünü alacaksın, kesemeyiz demişlerdi. Top dediğim de yaklaşık 350-400 TL'sına satılıyordu. Elim boş dönmüştüm.

@Erdal YILMAZ
Keşke sadece topla satsalar.dolar bazında fiyat veriyorlar. Bu bir değil iki değil üç değil. Bu şartlarda yabancı firmalara rekabet mümkün değil. Numune dikmek için bile metreye satmiyorlar. Dolar üzerinden kumaş satmak ,bu konuda yazılacak çok şey var ama kimseyi rencide etmek istemem. Belki dolar üzerinden kumaş satan ve haklı olduğunu düşünen birileri vardır burada da. Böyle davranmaya devam ederlerse Çin'in içeriği ne olduğu bilinmeyen kumaşları Türkiye giyim sektörünü ele geçirir. Bir kaç ucuz giyim firması dışında yerli üretim durma noktasına gelir. O yerli firmalar da nerde üretim yapıyor kumaşı nerden ithal ediyor orası da tartışma konusu. Çin malı giysi hiç bir zaman almadım. Cazip görünse de güvenemem. Kanser olmak istemem. Kaliteli kumaş konusu direkt sağlıkla ilgili bir konu.

@Asilzade

Maalesef özellikli teknik tekstil ithal edilen bir malzeme. Ya polimer hammaddesi ya da bitmiş ürün olarak bir şekilde ithal edilmesi lazım. Genelde konfeksiyoncu firmalar kumaş olarak (bitmiş ürün) şeklinde ithal ettikleri için bir fiyat zaten baştan yüksek kalıyor. Hadi işçilik ve diğer masraflardan kıssa arada öyle çok olmuyor. Bir de zaten öyle çok miktarda üretilemediği için ilave maliyet de oradan biniyor.

Bu durumda Decathlon gibi yüksek miktarda seri üretim yaptırarak maliyet düşüren firmalardan başka seçenek kalmıyor zaten zorlayarak para ayıran orta sınıf bisikletçisine.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
fiyatlar konusunu pek bilemiyorum da benim anlamadığım şu, 8,5$'a alınan kumaş tamamen yerli üretimi mi yoksa yurtdışından mı geliyor, sitede ürünlere baktığımda %100 türk malı diye kocaman bir logo var.

• Beğen
Tepkiler: altur
8.5 dolar fiyat veren başka bir firma.burada kumaş üretimi yapan bi firma. Bağlantıdaki site başka bir firma. Yerli üretim Buda.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

180 TL'ye outdoor softshel mont bulan olursa söylesin. Forumda bi ton outdoor markayı kullanan arkadaş var yanlışım varsa söylesin, Jack Wolfskin denmiş yukarda, 180 TL'ye değil softshel mont, polar alınmaz o markadan. Adamlar uygun fiyatlı outdoor giyim hazırlamış bence. Tercih meselesi. Beğenen alır beğenmeyen almaz. Tasarımları çok kötü değil bence zamanla daha iyi olacaktır arz talep doğrultusunda.

Geri