Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeşil Pedal - Aptiv bisiklet kulübünün dağılması

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.855
Bisiklet
Cervélo
Son zamanlarda kurulan en iyi bisiklet kulübüydü ve en hızlı yükselişe geçen kulüptü aynı zamanda. Yeşil renkteki, önlerinde "APTİV" yazan mayolarını çoğunuz görmüşsünüzdür. Bünyesinde Eyüp Durgun, Gökhan Uzuntaş (A.K.A amatör yarış hunter :cool: (Kendisi profesyonel olmasına rağmen)) gibi çok formda bisikletçileri bünyesinde barındırıyordu.

29512697_2067504376837145_5929366510073020416_n.jpg

Hatta kulüp bu yıl UCI 2.2 Karadeniz Turu koşmuştu :eek:

Dün, sosyal medyaya düşen bir video ile grupta yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu açığa vuruldu.

Yeşil Pedal'ın başkanı olduğunu da bu video sayesinde öğrendiğim Mecit Tatlıcılar bu videosunda isyan ediyor ve görevini bıraktığını açıklıyordu. Kendisi aynı zamanda Uludağ Performans Tırmanışı organizasyonunun da başındaki isimlerden biriymiş, bunu da videoda öğrendim.

Bugün kulübün önde gelen sporcularından Eyüp Durgun da, kulübün tamamıyla dağılacağı sinyallerini verdi:

"Takımım @yesilpedalcyclingteam ile son yarışımızı Edirne'de koştuk. Güzel bir takım olduk. İyi işlere imza attığımıza inanıyorum. Zaman zaman işler yolunda gitmesede takım ruhunu hep koruduk. Gönül isterdi ki kendi şehrinizin takımını üst düzey seviyeye çıkartmak ama bazı olumsuzlar çoğumuzu etkiledi. Takım devam eder mi bilmem ama çoğu sporcu aynı olaylara maruz kalmamak adına bağımsızlığını ilan etti. Hakkımızda hayırlısı olsun.Arkadaşlara yeni sezonda başarılar dilerim umarım herkes umut ettiği yerde olur. Bu takımı unutmayacağım..."
(link)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu çok üzücü gelişmeleri malesef yaşadık ve başarılı bir kulübümüz daha kapanma, faaliyetlerini durdurma aşamasına geldi. Forumda var mı bilmiyorum ama, bu kulübün sporcularından da bu durumu dinleyebilmek iyi olurdu. Böylesine iyi noktaya gelmiş bir kulüp bir anda kapanma noktasına gelmemeliydi. Konuyla ilgili ve bilgili forumlaşlarla bu durumu kesinlikle masaya yatırmalıyız. Neden böyle oldu? Bu durum düzelemez mi? Olayların bu noktaya gelmesi kaçınılmaz mıydı, önlem alınamaz mıydı? gibi pek çok soru var sorulabilecek.

Umarım tekrar dönerler :(

Scudo
Her yerde her spor dalında siyaset olursa küçük büyük her kulübü böyle etkiliyor. Belki yanlış düşünüyorsun denilebilir. Özellikle bisiklete karşı ayrı bir düşmanlık var ne istiyorlar ? Soydaşımız Naim süleymanoğlu gibi birisi çıkıp Bisiklette en alınabilesi en önemli başarıyı kazandıktan sonra mı ? Bisiklet sporu önem kazanacak kurumlardaki çıkarcılığın önüne geçilemediği sürece biz daha bunları çok görürüz.

Bursanin Yenişehir ilçesine tayini çıkmış bir bisiklet sevdalısı olarak belki yolda karşılaşıp beraber antrenman yaparız, bu sene kaçtı ama seneye uludağ performans tırmanışına katılacak olmanın sevincini yaşarken bu haber çok kötü oldu. Umarım en kısa sürede normal işleyişine döner klüp.

Yoktan bir kulüp kurmak, yoktan başarılı sporcuları bir çatı altında toplamak ve bir çok başarıya imza atmak gerçekten fedakarlık ister. Bir çok kulübün yapamadığını Mecit Tatlicilar'in yaptığını uzaktanda olsa gördüm. Severek takip ettiğim ender kuluplerden biriydi. Gelin görün ki her zaman olduğu gibi meyve veren ağaç taşlandı. Maalesef ki bisiklet sporu her zaman olduğu gibi değersiz görülmekte. Bir yarışta yeterli bir başarı alamadı diye diğer yarışa alınmaması da ayrı bir saçmalık. Neden o zaman futbol maçlarında (hayatta sevemedim) 4 büyük denilen takımlar bir maçta yenildiğinde diğer maça çıkıyor. Mantıken o zaman diğer maçlarda da oynamamalilar. Türkiye de Bisiklet kulüpleri ve bisiklet sporu gerek EGO, gerek sponsor eksikliği, gerekse yeterince destek verilememe sebebiyle yok olmaya mahkum oluyor. Mecit Tatlicilar'i yakinen tanıma fırsatım olmadı ama insan kendini belli eder. Dik duruşlu, doğruları dan şaşmayan, sporcularına her türlü destegi veren sonuna kadar mücadeleden kaçmayan ender başkanlardan biridir. Bursa gerçekten güzel şeylere imza atan değerli bir bisiklet kulübü başkanını ve sporcularını kaybetti.
Umarım hal çaresi bulunur ve böylesi güzel bir kulüp dağılmaz.
Biraz olsun şu bisiklet sporuna destek...
Bırakın şu hegemonyayı da böylesi değerli kardeşlerimize destek verin

Geri