Scudo Sports

ygs-lys hakkında

swaxy

Üye
Tepki
9
Herkese merhaba bende bu sene binlerce insanla ortak kaderi paylaşıyorum:sınav stresi:D
Merak ettiğim bir konu var.Acaba bu sene sıralamalar nasıl olur?Mesela ben geçen senenin sıralamasına ve puanlarına göre düşündüğüm yere yerleşemiyorum ama bu seneki öğrenci başarısı daha düşük olursa yerleşebilirim diye umuyorum:D Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Scudo
Kontejyanlar yüzde 5 arttı. Ama sayısal için öğrenci başarısı düşük değil sanırım. Çünkü YGS sayısal kolaydı. LYS-1'e girdik. Benim için değil ama normal bir anadolu lisesi öğrencisinin rahatlıkla yapabileceği sorulara benziyorlardı. LYS-2'yi de göreceğiz Pazar günü.

• Beğen
Tepkiler: swaxy
@Mustafa Tufan

İşte o sınav feci girecek gibi :D

Sıralamalar fazla oynamaz. Puanlar oynayabilir. Kurallar bunlar. ;)

Sıralamalar da oynayabiliyor aslında ama o özel bir durum. Özel üniversitelerin burslu kontenjanları için geçerli. 3 - 4 kişi burslu alınıyorsa oynama olması beklenebilir.

Benim önerim, sıralamanın istediğin bölüme yeterli gelmesini beklemiyorsan kendini "Bu sene başarı düşük olabilir." diye hazırlamaman olur.

Kontenjanların artması da hedefine göre etkileyecektir seni. İlk 5 - 10 binlik dilimde bir yeri hedefliyorsanız %5'lik bir kontenjan artışı sıralamada ciddi farklara neden olmayacaktır. Sıralama düştükçe kontenjan artışının etkisi daha belirgin olacaktır.

Ekleme: Şunu da belirteyim. Matematik netleri, denemelerdeki netlerden yüksek geldi diye fazla sevinmemek gerek. Eğer bu fark çok büyükse, örneğin denemelerde 25/80 yapan birisi sınavda 75/80 yaptıysa, sevinilebilir. Bunun dışında LYS-1'in beklenenden çok kolay olduğunu unutmamak gerek. 80/80 yapan birçok öğrenci olacak. Bu durum üst sıralarda (ilk 5-10 bin) YGS'nin ve LYS-3/LYS-2'nin daha önemli duruma gelmesi, alt sıralardaysa biraz önce bahsettiğim "Sınavım iyi geçti." sanısından ötürü bir hayal kırıklığı olarak kendini gösterecek.

seneye giricem öss diyim ben siz anlayın işte uzaktan eğitim için
145 mi ilk baraj

@Mustafa Tufan

öss de baraj sistemi 2 yıllık 165 4 yıllık için 185 gerekliydi
sonra değişti 165 145 oldu
lys 2.sınav dimi

sonuçlar bu cuma ya da haftasonu açıklanıyormuş, görelim bakalım nereyi kazandık....

2 yıllık ısparta fizik mazisinin ardından
İstanbul istanbul derken;
İstanbul aydın üniversitesi işletme tam burslu geldi...

not:sürprz bir sondan 2.tercihim geldi üniv. ve bursları hakkında hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim... burslar neyi kapsar ve ne zaman kesilir?

@ahmetdogan

Benim bildiğim eğer bursu okul verdiyse bu bursu geri almaya çalışır.Yani seni ders konusunda bayağı zorlar ve ortalamanı düşürerek bursu geri alır.ama devlet bursu verdiyse o zaman hiç korkma bursu kaybetme şansın yok.:)

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
Geri