Scudo Sports

Yıllar Sonra Bisiklet Sürdüm

Pes etmeyin sakin. Kalp rahatsizliginiz yoksa yorulmaniz normal. Kaslariniz ve kalbiniz tempoya alisik degil zorlanmasi dogal. Yavas yavas tempoyu artirirsaniz hergun kendinizi daha da dinc hissedeceksiniz.

Bisikletiniz oldukca akici, bu size rahatlik saglayacaktir. Maddi yetersizlik olmadigi surece kesinlikle geri vermeyin.

Scudo
Yıllar sonra bisiklet surecek olmanızın verdiği heyecan da etkilemiş olabilir..ikinci kez ayni şeyin olmayacagini dusuniyorum..Eger olursa arkadasin desigi gibi doktora gorunmenizde fayda var..

• Beğen
Tepkiler: mrjoney1str
Araya giren kış mevsimi hatta bir kaç günlük ayrılık bile bitkinlik ve yorgunluk hissi yaşatıyor insana..pes etmemek lazım ama evdeki kondisyon bisikletleri bile önce doktor kontrolü ister.. Siz yinede önce bir onay alın sonra ağırdan alın.. Kendinize fazla yuklenmeyin.. Pedalı hızlı çevirip yavaş yol almaya bakın.. Ki buna yüksek kadans diyorlarmış bende yeni öğrendim yeni şeyler öğrenmeye devam..

• Beğen
@mrjoney1str Sorunun temelinden burada bahsetmişsiniz zaten. Bu kilo ile normal yaşadığınız sıkıntı. Arkadaşların da belirttiği gibi kendinize zaman tanıyın mutlaka faydasını göreceksinizdir. Yine de benim önerim bir hekime başvurup uygun bir diyet ve kontrol eşliğinde devam etmeniz yönündedir. Maddi imkanlarınız doğrultusunda bir nabızölçer temin ederseniz oldukça iyi olur ayrıca. Benim önerilerim bu kadar sadece kendinizi yıpratmadan devam edin tahmin ettiğinizden kısa sürede meyvelerini almaya başlayacaksınız. Sağlıklı yaşamlar dilerim.

• Beğen
@mrjoney1str
merhaba
bisiklete başlamanız iyi olmuş, kilo konusunda korkmanıza gerek yok,
ben de 100 kg ın üzerideyim, bisiklete ilk bindiğniz gün daha önceden kondisyonunuz yoksa. bu sıcak havalarda o duruma gelmeniz normal,
bundan sonraki sürüşlerinizi mümkün olduğunca düz zeminlerde gerçekleştrin, düşük viteslerde yavaş sürüş yapın, mümkün olduğunca susuz kalmayın,
çarpıntı hissederseniz temponuzu düşürün yada biraz dinlenin,
ben de ilk sürüşlerimde o 3 -4 km de yoruluyordum, şu anda bisiklet üzerine binince 30 35 km yapabiliyorum,
kasım dan beri fırsat buldukça bisiklete biniyorum ama ramazanda biraz ihmal ettim

• Beğen
Arkadaşlar bugün 1 saatte 14 km yol yaptım 6. viteste sürekli pedal çevirdim düz zeminde sonuçta amacım uzun yol yapmak değil zayıflamak sizce iyi mi ?

@mrjoney1str Gayet iyi bence sıvı alımını ihmal etmeyin ve nabzınıza dikkat edin yeterli.

fazla adrenalin salgılamış olabilirsiniz heyecandan...bisiklet böyledir...yıllar yıllar önce aynı olayı yaşadığımı hatırlıyorum o an dönüm noktası olmuştur benim için...8km sürdükten sonra yolun kenarına çektim ve satacam ben bu bisikleti dedim ama yola devam ettim...kayseride perşembe akşamı bisikletçilerini kurdum ve türkiyenin en büyük gruplarından birisinin kurucusuyum şuan :))

@mrjoney1str
Arkadaslar hemen herseyi soylemis ama bende kendi tecrubemi yazayim belki motivasyonunuza etkisi olur ;)
20 li yaslarda uzun sure bisiklet kullandim ve meniskus yirtigi, ivir zivir hayata dair birseyler girince araya 10 yil kadar ara verdim. Birgun "yas 39. Gobekte ilerlemeye basladi hamladin oglum. Kendine gel! 40 yasinda -spora baslayacaksaniz doktorunuza danisin- klisesine 1 yil kaldi" gaziyla eski bisikletimi topladim ve sonradan 1,3 km oldugunu ogrendigim cok hafif egimlerde iceren ev - iş arasi yolda eve dondugumde ölüyorum sandim. Esim korktu halimi gorunce. Surat kirmizi-mor arasi, elim ayagim titriyor, nefes nefeseyim, ter bosaliyor serin havada her yerimden. Bir yandan da dusunuyorum "yahu ben eskiden butun gun nasil biniyormusum bu merete!"
Elbette surus hatalari da var. Yillarin hamligi, bir anda alisik olmadiginiz bir hareket ve efore donus, bilincsizce vites araliklari ile egimlerde yuksek kadans, vites degistirme araligini ayarlayamamak ve asiri gucle dusuk kadansta kendini bulmak vb.
Kisacasi sakin olun. Alisma doneminde rahat vites araliklarinda, duzenli nefes ve duzenli kadans uygulayin. Gerekirse sizi hirpalayan egimlerde yuruyun veya egimi cikinca 1-2 dakika soluklanin.
Derken hersey yerine oturmaya baslayacak, kendinizi iyi hissedeceksiniz ve gitmek istediginiz mesafeleri arttirmaya baslayacaksiniz ;)
Su anda keyif icin turlayacaksam 30 km altinda mesafe gidersem kendimi huzursuz hissediyorum :)
Guzel bir surece pedal atiyorsunuz!
Kazasiz, belasiz, patlaksiz, arizasiz keyifli pedallar :)

• Beğen
Yaş 25 iş bitmiş....Bak atasözü bile uymuyor.Yaş 70 iş bitmiş bak nasıl uyuyor.O yüzden gençliğinin kıymetini bil ve o pedallara asıl.Hayatının monotonluğunu pedallardan nasıl akıp gittiğini göreceksin..

• Beğen
@suat akman benimde hedefim 30 km gitmek ilk bindiğimde hızlı geldim ve yokuş bayağı vardı ondan böyle oldum sanırım şuan 14km sürdüm sadece biraz el titremesi var oda geçti gibi iyi ki sizin tavsiyelerinize uymuşum yoksa geri verecektim :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
13 yıl aradan sonra ilk bindiğimde bir bastım bir bastım 10km gittim indiğimde totom acıyor ellerim titriyordu.Sanırım fazla hızdan ve heyecandan olsa gerek.Şimdi alıştım işe gidip geliyorum aynı heyecanla.Daha uzaklara gitmek istiyorum ama yalnız gitmeyi gözüm kesmiyor.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri