Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yine bir Kamil Koç rezilliği!

peki böyle hakkımız olan şeyleri kullanmamıza pürüz çıkaran her kişinin cebine 5lira sıkıştırayım işim hallolsun gözüyle bakarsan asalaklar için çalışıyor olmaz mıyız?
birileri hakkını aramayıp kısa yoldan 5lirayla işlerini hallettirdiği için bu insanlarda bunu bekleyip zorluk çıkartmıyorlar mı zaten.
birileri kaz gibi davranmaktan vazgeçmezse her müşteriyi kaz yerine koymayı deneyecekler, hediye gönülden koptuğu için karşındakini mutlu etmek için verilir diye düşünüyorum (arkandan 'yola gel şöyle' denilecek bi şey hediye olur mu bilemedim)

Scudo
@Şerif Şentürk

nasıl devreye giriyorlar anlamadım..

@Samet Koç

Ücret ödemekten pek hoşlanmasam da Pamukkale 10 Tl standart bir ücretle bisikleti montajlı haliyle sorunsuz alıyor. En azından İzmir otogarında bana böyle söylendi. Hatta dik sığmaz diye bagaja yatırmaya bile çalışmışlardı da ben seleyi çıkarıp dik yerleştirmiştim.
Gidonu çevirir, ön tekeri söküp yanına bağlar ve kağıt, naylon gibi bir şeyle sararsam tüm firmalar bagaj sayıp his ses çıkarmadan alıyorlar.
Özellikle iyice temizleyip tekerleri ve yağlı kısımlarını sararsanız pek göze batmıyor.
Ama bu kadar valizle birden bire 30 Kg sınırını hatırlarlar mı bilemem tabi.

@Mehmet Levent

İşte sorun da burda başlıyor ya zaten, tüm bu söyledikleriniz insanların kabullenmesinden doğan hatalar. Şahsen bu söylediklerinizin hepsine olmasa da bir çoğuna karşı faaliyette bulundum. Sabit telefonumdan sabit ücret alınmasına karşı çıkmak adına gönderdiğim 50 den fazla elektronik posta var. Dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyor olduğumuz gerçeği de yine "hediye"lerden kaynaklanıyor. Ankara'nın göbeğinde 3 daire olarak belirtilen bir şirket ofisine ait 2 elektrik sayacından sadece 1i çalışıyor, halbuki ikisi de aktif olmalı, şikayet etmeme rağmen sonuç değişmedi. Tahmin ediyorum ki bu şirket çalışanları da sorunu bir "hediye" ile çözdü.
Özetle anlatmak istediğim, her zaman her yanlışı düzeltemeye biliriz. Ya da her doğrunun peşinden koşamayabiliriz. Ancak elimizde fırsat varken de bu yanlışa tepki göstermiyor olmak, ya da doğrumuzun peşinden koşmuyor olmak kesinlikle yanlış.

@Korkut Sert

kamil koç tek tek yolcularından büyüktür. bunun bilincindeler. eğer tek tek yolcular kamil koç tan büyük olduklarını ispat edebilirlerse, kamil koç a sırt dönebilirlerse; bu hem kamil koç un hem de alternatiflerinin aklını başına getirir. aksi halde, statüko devam eder. bu ise örgütlü ve bilinçli halk birlikteliği ile olur. almanyadan gelen bir alaman (alamanın aptalı türkiyede staj yapar), üniversitelere konulmak istenen 50 marklık (tee o zaman euro dan evvel) kırtasiye ücreti için tüm alamanyanın ayaklandığını, yaşlı başlı adamların biz bedava okuduk bu gençler de bedava okuyacak diye başı çektiği protestolardan sonra geri adım atıldığını belirtmişti. bizler, gencecik insanlar pusularda ölünce sadece internetten 2 satır ile geçiştiriyoruz. aklımızda yazın alacağımız karbon bisiklet devam ediyoruz hayata. çünkü bu toprakların hamurunda o alamanların hamuru yok. bunu nasrettin hocanın timurun filleri fıkrası özetler. demem o ki, sizin yaptıklarınız a dan z ye doğru. ancak, yanlış coğrafya, yanlış toplum.

• Beğen
Tepkiler: sedatergun
Arkadaşımızı tebrik etmek lazım. Her zaman dediğim gibi, ilerleme böyle sağlanacak. Birileri işgüzarlık edecek, birileri müşteri hizmetlerine şikayet edecek, müşteri memnuniyetini her şeyin önünde gören sermaye hep müşteriyi haklı görecek, bisiklet bagaja alınacak. Bu bir süreç ve en önemli noktası aksatılmamasıdır. Yani bunu sık sık yaptığımızda ve her defasında müşteri hizmetlerini aradığımızda, aynı olayla karşılaşan işgüzarlar "abi adama yok dersin sonra firma adamdan özür dilettirir" diyerek susacak ve hiç laf etmeden işini yapar hale gelecek.

Şahsen Kamil Koç'la benzer bir vukuatı yaşadım. Benim bisikleti otobüs almıştı ama servis almamıştı. Adamın adını, hangi güzergahta olduğunu ve saati verdim. Sorun çözüldü. Aynı olay bir daha yaşandı. Yine aynı şekilde çözüldü. Tekrar yaşanacaktı ki, birisi gelip bana laf edecek adamın kulağına bir şeyler dedi (muhtemelen, abi her seferinde şikayet ediyor,el mahkum taşıyoruz,aman bir şey deme). Adam sinir içinde bisikleti kendi koydu bagaja. Olay budur. Bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde sık karşılaşılan bir durum.

Arkadaşım umarım olayın peşini bırakmayacak istikrarı sürdürecektir.

Saygılar.

Gecmıs olsun Mustafa.Gecte olsa sag salım varmana sevındım.Telefonda sesın cok uzgun ve sınırlı gelıyordu.Nasıl bır uslupla konustuklarını tahmın edebılıyorum.

@M.Ozkul
Sayın Özkul işin peşini siz de bırakmayın biz de bırakmayalım. Hepimizin ortak sorunu olan bir problemle karşı karşıyasınız size destek olalım. Bence bir mail hazırlayın, hazırladığınız bu maili bu başlık altındaki herkes firmaya iletsin. Bence çok önemli çünkü şu ana kadar Bisiklet taşıma garantisi veren tek firma bunlardı ve güzel bir haberdi. Ama kendileri ile çelişmeleri çok can sıkıcı. Haydiberberce gösterelim tepkiyi, düşünün aynı dertten şikayet eden yüzlerce potansiyel müşterinin mailini alıyorsunuz. Ha buna rağmen birşeyler değişmezse zaten yapacak bir şey yok. O zaman sevgili Mehmet Levent' in çözümünü benimseyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Korkut Sert
Arkadaşlar son durum hakkında bilgi vereyim;
Dün akşam üzeri Kamil Koç merkezinden Gülsüm Hanım'la görüştüm. İlgili otobüs ve acenta hakkında gerekli cezai işlemleri gerçekleştirdiklerini belirttiler. Banada ücret iadesi gerçekleştirdiler. 0224 224 25 11 nolu telefondan Erhan Güler Bey ya da Gülsüm Hanım'la direk irtibata geçerek bisikletle alakalı bir sorun yaşadığımızda hemen çözeceklerini belirttiler...

@M.Ozkul
Değerli Özkul, bireysel bir çözüm olmuş, çözümünüz kurum tarafından gerçekleştirilmiş olsa bile. Yarınlarda aynı sorun tekrar yaşanacak ve önüne geçilmesi içn bu örnekten hareketle toplu tepki gösterelim derim, ama siz bilirsiniz

@Yusuf Z. Şipal

Bisiklet federasyonu başkanı dün kamil Koç yetkilileriyle tüm bisikletçiler adına görüşmüş, bu görüşme sonrasında yukarıda verdiğim isimler ve tel numarasının tüm bisikletçiler tarafından kaydedilmesi gerekiyor. Yola çıkmadan önce ya da bir sorun esnasında direk görüşülecek yetkili kişilerdir... Yola çıkmadan önce arandığı taktirde bisiklet olacağı bilgisi önceden otobüs görevlilerine bildireceklerinide söylediler... Bu bilgiyi vermesek dahi eğer sorun yaşarsak direk çözüleceğini belirtiyorlar...

@M.Ozkul

:) Teşekkürler Mustafa Tel'i aldım.Mücadelen için tebrik ve destekliyorum...

Daha kalıcı bir çözüm ürettiğiniz için teşekkür ederim. Bu numaraları ve isimleri hemn kaydetmek lazım.

bence de çözüm bireysel değil, herkesi kurtarır nitelikte olmuş =)

ben de telefonuma kaydettim numarayı ve isimleri, teşekkürler mustafa =)

@M.Ozkul

Şahane haber.Helal olsun

Harika bir haber! uğraşlarınız için de sizi tebrik ederiz harika bir iş başardınız

Adapazarı istanbul arasında sıksık bisikletimi taşırım. Eğer bu güzergahı kullanırsanız Vib Turizm'i de tercih edebilirsiniz. Kısa mesafe oldugu için bagajları boş gelip gidiyorlar cogu zaman. Bu yüzden rahat rahat bisikletinizi yukleyebilirsiniz.

Helal olsun. Çok teşekkür ederiz. Umarım kullanmak zorunda kalmayız ama gerekli olduğunda direkt birileri ile görüşmek de iyi bir şey.
Saygılar.

Parayla saadet olmaz/rüşvet/armağan konusu) En iyisi kurumsal kuralları gözlerine sokup yanlarında müşteri hizmetlerini aramak ve gerekirse o otobüsü hareket ettirmemek...

Arkadaşlar bisiklet tartışmaları falan benim gördüğüm manzara karşısında solda sıfır kalır sanırım. Fotoğraf çekemediğime üzüldüm gerçekten. Bayram dönüşü sebebi ile Kamil Koç'a binerken bagaja çantamı koyacağım. Bagaj açıldı bir de ne göreyim. MOTOSİKLET. Hemde şu Harley'ler kadar büyük modellerden biri. Yan yatmış, üzerine de çantalar falan konulmuştu.

Ben de Kamil Koç ile Bartın'dan İzmit'e bisikletimi götürdüm fakat bagaj doluluğu çok az iken. Yani kaptanlar bu noktada biraz sıkıntı yapıyorlar. Bagaj doluluğu fazla olduğu zamanlarda sorun yapabiliyorlar yada bazılarının Kamil Koç'un bisiklet taşıma ile ilgili yönetmeliğinden haberleri yok. Baskın davranmalı ve haklarımızı söyleyip, bisikletin yerleştirilmesinin kolaylığını, pratikliğini, üzerlerine fazla bir işin düşmeyeceğini anlatarak mantıklı ve uysal :) yaklaşmak gerekiyor. sorunsuz seyahatler...

Geri