Yoğun fiziksel aktivite sonrası gün boyu baş ağrısı

B

BF Okuru

Misafir
@trainspotting35 mercimek kurufasulye ve benzerlerini affetmiyorum zaten ama yinede doktorum tavsiye etti bende kullanıyorum tansiyon bendede var düzenli başladım ilaca şimdilik rahatım
ama arkadaşlar haklı bizde tansiyon olanlar'da, vücut diyor yeter! daha zorlama diye ama biz anlamadık. yoksa yemekle ve suyla ilgisi olmadığına emin oldum ben.
 
Scudo

sargonnas

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
540
Tepki
1.501
Şehir
.
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Diğer
Her şeyden önce hiç bir öneriyi doğru bulmuyorum sağlık sorunları kişiseldir aynı yer ağrır farklı sorunlar vardır. Ufak tavsiyeleri denedikten sonra açlık su vb. geçmiyorsa bir kalp damar hastalıklarına gidip detaylı muayene olun derim. Tam kan testi efor testi damar testi kalp ölçümleri gerekli görülürse holter gibi cihazla takip ettirin kendinizi derim. Bilmediğiniz ritim bozuklukları dolaşım sistemi bozuklukları bu konuyu tetikleyebilir.

Edit : Çok basit bir şey de olabilir. (Kaskı çok sıkıyorsunuzdur.)

Doktora gidin. :uzgnm:
 

Watts Per Kilo

Aktif Üye
Kayıt
6 Nisan 2018
Mesaj
189
Tepki
377
Şehir
İzmir
İsim
Ege
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Su için, karbonhidrat alımınızı artırın, sürüşten 3 saat önce yemek olayını bitirin. Sürşe çıkmadan 1 dilim pirinç patlağı keki ile 1 kaşık fıstık ezmesi yiyin ve yanında 2 bardak su için
 

mehmetgz

Üye
Kayıt
25 Kasım 2017
Mesaj
63
Tepki
153
Yaş
55
Şehir
ordu
Bisiklet
Carraro
@sargonnasçektirin kurtulun, dişiniz ağrıyıca ne yapıyorsunuz? başınızı çektirin ama önce anjio, allerji testi, kemik dansitometri, ıq testi, uyku apne testi yaptırın onedio daki bütün testleri yapın geçmezse açık kalp ameliyatı olmazsa karaciğer nakli olun sakın doğal birşey kullanmayın bolca ilaç ve kimyasal içecek alın tüm branş doktorlarına gidin onlara güvenmeyin göç edin göçtüğünüz şehirde aynı işlemleri tekrarlayın unutmayın doğal olan herşey zararlıdır

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

sargonnas

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
540
Tepki
1.501
Şehir
.
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Diğer
@mehmetgz Nasıl anladın da böyle saçma mesaj yazdın acaba? Garip. :D
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Teşhise gerek yok arkadaşlar onun yeri burası değil zaten sadece bu tür bir durumu sadece ben mi yaşıyorum yoksa diz ağrısı gibi genel bir durum mu merak ettim? Açlık susuzluk rüzgar gibi farklı nedenler ile benzer durumu yaşayanlar olmuş ama kişiye özel bir durum gibi görünüyor. Özel durum derken şunu demek istedim yanlış pedala basarsan, düşük kadansta çok yüklenirsen ve yeterince ısınmazsan diz problemi yaşanabilir gibi genel bir durum değil gibi.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Koray Gürel Ben bugün check-up sonucu aşırı zorlama yapınca, belli hız ve km sonrası tansiyon tavan yapıyormuş onuda öğrendim iyi oldu.yani benim sorun su ve yemek değilmiş.
 
B

BF Okuru

Misafir
Aynı ağrı bende de olurdu.

Bir süre sinüzitim var sanıyordum fakat doktor tetkiki sonrası olmadığından emin oldum.

Uykusuz ve dinlek değilken fiziksel olarak zorlandığımda da oluşuyor; sıvı tüketimi ve beslenmemin yetersiz olduğu zamanda da. Bu durumlar tansiyonumu da etkiliyor olabilir. Çünkü ağrı varken üstüne efor sarf edersem ağrının şiddeti artıyor. Soyda yüksek tansiyon yaygın, benim de normal koşullarda tansiyonum 13,5 tur hep.

Yorgun iken zorlamamaya özen gösteriyorum. Sürüşlerde ve de sonrasında mutlaka performansa göre suyun dışında 1 yada 2 izotonik içecek ve bol maden suyu tüketiyorum. Beslenmeye de aynı şekilde dikkat ediyorum. Uzun zamandır bu ağrı oluşmuyor.
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
@Turcu_75 evet önemli bir nokta. En azından böyle bir durum var mı kontrol ettirtebilirim ben de.
Peki artık zorlama yasak mı nasıl bir önlem alıyorsunuz?
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.686
Tepki
2.295
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Ben de de aynı rahatsızlık var, buna ek olarak, sağ ya da sol kulakta tıkanıklık oluyor. Dinlenince bir kaç saat içerisin de geçiyor ama belli ki bir sıkıntı var.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Koray Gürel Önlem olarak biraz daha yavaş tempoda sürmeye başladım ve bisikletide hafifletmeyi düşünüyorum yol bisikletim'de sorun yok,katlanırda problem değil sadece şehir bisikletimde biraz ağırlık fazlam var suyu bisiklet üstünde iken yorulmadan içmem lazım hep dinlenirken içiyordum buda yanlış aslında. bakalım artık zamanla ne olacak tecrübe edindikce yazarım.
 
Kayıt
21 Temmuz 2017
Mesaj
65
Tepki
75
Yaş
28
Şehir
Denizli
İsim
Ali göktaş
Bisiklet
Bianchi
Sıvı tüketimine önem ver baş ağrısının ana sebeplerinden birisi susuzluktur
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlı Levent Polikliniğinde Spor Hekimliği merkezi ve uzmanları bulunuyormuş.
Sağlık bakanlığı sisteminde 2 hafta için randevu yok görünüyor ama takip ediyor olacağım. Randevu alabilirsem bir danışmak istiyorum

Spor hekimliği, her düzeyde egzersiz ve fiziksel aktiviteye katılıma bağlı olarak ortaya çıkan yaralanmalar ve rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, önlenmesi ve rehabilitasyonu ile uğraşan,tedavisinde egzersizin fayda sağladığı değişik hastalıklarda egzersiz reçeteleyen,fiziksel olarak aktif bir yaşam biçimini topluma benimsetmeye çalışarak halk sağlığını korumaya çalışan diğer branşlarla birlikte çalışan bir alandır.
Polikliniğimizde öncelikli olarak profesyonel veya amatör düzeyde spor yapan tüm sporculara,
  • Spora başlangıç öncesi sağlık taramaları,
  • Spora yönlendirme,
  • Performansın geliştirilmesi,
  • Sporcu beslenmesi,
  • Doping ve ergojenik yardım,
  • Sporcu psikolojisi gibi.konularda sporcuyu bilgilendirme,
  • Spor yaralanmaları sonrası tedavi ve sakatlıktan korunma,
  • Erişkin ve pediatrik dönem spor travmatolojisi,
  • Yaşlılık dönemi sporcu sağlığı,
  • Sporcunun yapılan fiziksel ölçümleriyle tespit edilen kas iskelet sistemi problemlerine yönelik kişiye özel egzersiz programları,
  • Spor cerrahisi sonrasında da normal aktiviteye ve spora hızlı dönüş için sportif rehabilitasyona yönelik ev programları ile ilgili hizmetler verilmektedir
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de spor gün geçtikce daha çok insanın ilgi alanı haline gelmiştir. Fakat yanlış yapılan birçok hareket yarardan çok vücuda zarar vermektedir. Bu noktada spora başlamak isteyenler için sağlık kontrolleri yapılmalıdır.
Polikliniğimizde İzokinetik test sistemi ve ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) cihazı bulunmaktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan k.
B

BF Okuru

Misafir
@Koray Gürel

Koray bey migren hastalığınız var ise kesin doktora görünün,yanlız bu ülkede bisikletten anlayan ve de sporcu hekimlere başvurun digerleri bilmez,
44 yasinda bir arkadaşın yüksek tansiyonu vardı, gruba yetişmek için 30 derece sıcaklıkta basınca fenalık geçirdi , kalp krizi sonucu vefat etti,kesinlikle hastalığı olanlar sporcu hekimlerine başvuracak ne yiyecek onu bilecek idmanları nasıl yapacak sporcu doktorların önerileri doğrultusunda hareket edilecek,yanlış yapılan sporun bizlere katkısı yoktur,her kişinin metabolizmasi farklıdır bu nedenle sporcu doktorlara başvurulması hayatı meseledir
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
İşyeri hekimi görüşü
> önce yüksek tansiyon olasılığını eleyelim
> yüksek ihitmal migren bağlantılı

Spor hekimliğinden 17 Ekim için randevu almayı başardım. Bakalım neler olacak. 10dk'lık muayne süresi var iyi değerlendirmemiz lazım :)
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Baltalimanı Kemik Hast. Levent Polikliniğinde Spor Hekimliği bölümünde kontrollerimi yaptırdım.

- Tansiyon kontrolleri yapıldı. Normal zaman, aktivite hemen sonrası ve 2-3 saat sonrası
- EKG
- Efor testi (koşu bandı üzerinde)
- Kan ve hormon testleri (aç halde)

Sonuç olarak tüm dğerler normal çıktı. Ağrının efor ve zorlamaya direkt bağlantısı olmadığı kanaatine varıldı.
Migren, yorgunluk, sıcaklık, açlık ve rüzgar gibi etkenler kaldı masada.
Migren için yapılacak birşey yok.
Biraz beslenme üzerinde oynamalar yapacağım. Artık bir düzelme olmazsa yapacak birşey yok, önemli olan başka birşey çıkmasın. Migren ile yaşamaya alışığız zaten.

İyi pedallamalar...
 

sedat3133

Üye
Kayıt
26 Eylül 2016
Mesaj
59
Tepki
61
Şehir
istanbul
İsim
sedat
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Haftada bir kısa oteki uzun olmak uzere yuksek nabizda tur atarim. Herhangi bir gün içerisinde nabzim beynimin üst kısmında atıyormuş gibi oluyor.Bir anlik olsada tedirgin oluyorum. Aynısı olan var mi?