Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yok olma yolunda depar atan marka Sedona

@Mehmet Metin Levent

Çok yerinde kelamlar. Ancak Sedona çok iyi bir güven yakalamışken firma al sat yapmayı tercih ettiği için bu duruma düştü. Benim gözlemim bu yönde.

Haklı kelamlarına bir örnek vermek istiyorum. Yıl 2017'di sanırım. Çok yakın arkadaşıma Sedona 850 aldık 3000 TL'ye. Arkadaşım biiskletini sorunsuz olarak kullanmaya hala devam ediyor. Avid frenlerin düşük performansı haricinde hiç bir sorunu olmadı. Bir gün vapur ile Yalova'ya geçerken pendik'te ktm bisiklet satışını yaptığını söyleyen bir artiz arkadaşıma aynen şu cümleyi kurdu. '' 3000 TL sedona ya verilir mi ? Sana ktm alırdık. '' 3000 TL o donanımda bir ktm almak mümkün değildi. Adamın niyeti zaten aşikar.

@alicangul29

950 modelinin 17 ve 19 kadrosu var ne yazık ki. Bana uygun olan 21 ancak böyle bir üretim olmadığı için 19 almak zorundaydım.

Scudo
@Liva
Parayı neden boşa harcayasin, cok güzel bir bisiklet aldıniz. İyi günlerde kullanin. Genel anlamda olumsuz yorumlara pek aldanmayin derim. Sedona iyi bir markadır, parasının hakkını verir.

• Beğen
Tepkiler: meren12
@mtb_rider

17'nin de üretimi yokmuş gibi resmen, bulunmuyor. Sadece 19 boylar kalmış, satan herkes elinde kalan 19'u kakalamaya çalışıyor.
Eminim bir küçük boy kadro almak sorun olmamıştır, MTB için daha iyi oluyor hatta. Ama büyük kadro almak sıkıntı.

Sedona 410 ve İstanbul hala candir gonlumde

• Beğen
Tepkiler: Ronin45 ve Şeffaf
Sedona İstanbul
Müthiş bir bisiklet. 4 sene önce üretildi, hala yok satıyor. Bir kaç kişiye aldırdım. Kendim de almak istedim, kısmet olmadı. içimde uhdedir.

sedona türk malı mı ki yav :)

• Beğen
Tepkiler: meren12
@ATALAY16

Evet. Aslı Bisiklet firmasının bir markasıdır.

@alicangul29

Aslında küçük geldiğini ve sürüş posizyonumu etkilediğini söyleyebilirim. Bir önceki bisikletim Sedona 940'tı ve 21 kadro idi. Görsel olarakta bana daha uygun bir kadro boyu 21 inç. Ancak güncel bisikletim 950 önemli bir değişime uğradı ve üretim ruhundan uzaklaşarak bir tur bisikletine evrildi. Arkaya bagaj eklendi. Ayarlanabilir gidon boğazı, gidon yükseltme aparatı ve kelebek gidon eklendi. Son hedefim bir ön bagaj eklemek.

200899 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@mtb_rider Sana katılıyorum hocam. Yerinde ve güzel bir tespit.
Ancak burada yazılan yorumları anlamıyorum açıkçası. Sağlıksız tüketici, yerli malına yeterli saygı gösterilmedi vb.

Kendi deneyimim olarak yazıyim.Geçen sene bir şehir bisikleti olarak sedona 410 almak istedim.Birçok yere bakmama rağmen bisikleti bulamamamdan dolayı mosso almak zorunda kaldım ve halen daha bi 410 gördükçe keşke derim içimden.Bu ve buna benzer durumlar benim gibi birçok kişininde başına gelmiştir tahminimce.Bu kadar çok talep varken markanın bu talebi karşılayamaması veya karşılamaması? anlaşılması zor bir durum.Umarım şirket politikalarını gözden geçirirler.

Sedonayı eleştirmeden önce Türkiyenin krizde olduğunu göz önünde bulunduralım

Şöyle bir göz attığımız da işci maliyeti yüksek, yakıt pahalı, companentler dolarla alınıyor. Haliyle üretimin fiyatıda katlanıyor. Üretimi çinde yapılan bir bisikleti ithal edip Türkiyede 2-3 katı fiyatına satmak varken neden bisiklet yapsınlar?

Saçma geliyorsa neden ithal meyve sebzenin yerlilerden ucuz olduğunu sorgulayın

Sedona 640 yol bisikleti kullanıcısıyım. 6 ay oldu alalı gayet memnunum.

@MamiForum

hayırlı olsun, zamanında bu fiyatlara 105 bisiklet alınıyordu =)

@asilbalaban
Ben 2. el 1800 TL almıştım. Şimdi ki fiyatlar 4.5k çok acımasız. :kötü:

2010 ya da 11 yılında aldığım Sedona 341 benim için o kadar tatmin ediciydi ki ben de yıllarca soran pek çok kişiye Sedona önerdim. Birkaç yıl önce de oğluma yine bir Sedona aldım. Bilenler bilir 341 o dönemde tam bir f/p ürünüydü. Sonra uzun yıllar kaliteli ve uygun fiyatlı bisikletler satmaya devam ettiler.

Geçen yıldan beri yol bisikleti bakıyorum ara ara. Sedona da doğal olarak ilk gözümün aradığı markalardan biri. Hem ürün geliştirme konusunda yol almıyorlar hem de fiyatları gereksiz biçimde yüksek. Sedona f/p markası değil uzun süredir. Aynı özelliklerde ürünü başka markalarda çok daha uygun fiyata bulmak mümkün, üstelik daha yakışıklı halde.

Ben de markanın kötü yol aldığı kanaatindeyim.

@katabasis

Yersiz bir yorum değil aslında ama Sedona üreticileri ortaya koydukları kaliteli ürünün karşısında kazandıkları güven sayesinde iyi bir satış rakamına ulaştılar. Şu forumda kaç tane Sedona konusu vardır. Şu marka mı alsam Sedona mı alsam. Sonuç ekseri Sedona oldu. Yani Türk insanı Sedonayı sevdi ve ona sahip çıktı. Marka ya ihanet eden markanın üreticileridir benim düşüncem.

Yıl 2013 dü galiba İlk bisikletim sedona 721 mtb, ne büyük hevesle almıştım tam 14.5 kiloluk lastikli tanktı kendisi peşin 1000 tl saymıştım tabi o zamanlar asfalt da mtb sürmeknin mantıklı olmadığını bilmiyorduk. Sonra işi öğrendikçe lastikleri inceltip rahatlatmaya çalışmıştım pek işe yaramamıştı sıfır dış lastikleri hâlâ tavan arasındadır tabi fareler yemediyse. kadro geometrisi de acayipti pedallar sele den geride kalıyordu gücü pedallara aktarmak sorun oluyordu tabi bunu yola geçince farkettim . sonra ne mi oldu abim salcano 030 ile İstanbul da kaza yapıp kalçasını kırınca yolu bana verdi benim tankı ona verdim yoldaki rahatlığı gördükçe hâlâ acırım ona verdiğim paraya. Bunları neden mi anlatıyorum hiiiç sedona denilince aklıma geldi öylesine mazi işte.

@MamiForum

Hayırlı olsun. 2 senedir kullanıyorum. Papuçlar hariç hiçbir degişim yapmadım. 2 granfondoya katıldım bir kaç kişide de gordum. 2000 kusur km deyim arka lastik patlamadı. Yani amatoru eglendiren yeterli bir bisiklet

• Beğen
Tepkiler: MamiForum
Son yazı 24 Haziran 2019 da yazılmış yıl 2021 demekkili batmışlar

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Son yazı 24 Haziran 2019 da yazılmış yıl 2021 demekkili batmışlar
Batmadılar. Çeşitli markaların distribütörlüğünü yapmaya devam ediyorlar. Geçenlerde sahibiyle görüştüm, Sedona markasını tekrardan üretim planlarına alabilirlermiş.

inşallah devam ederler. bisiklette kullandıkları parçalar hep kaliteliydi. 2012 yılında aldığım sedona bisiklet giriş seviyesi olmasına rağmen race face marka gidon boğaz setiyle beraber geliyordu. şimdiki salcano, mosso, kron gibi markalara bakıyorum, deore setli bisiklette bile zoom marka gidon boğaz seti, no name çemberli jant setiyle geliyor. şahsen ben bisiklet alırken bu tür parçalara da önem veriyorum

Geri