Scudo Sports

Yokuş çıkarken bel ağrısı olması

Serkan Mıstıklıoğlu'nun teknik açıklamalarına tamamen katılıyorum. Bisiklette bel ağrısı diye yaşadığımız olay normal yaşantımızı sürerken çok az hareketli olan sakroiliak eklemlerin bisiklet sürerken hareketlenmesi ve dengesiz bir biniş varsa bu eklemlere binen yükün çok artmasından kaynaklanır.
Ben kendime ait bir tecrübeyi paylaşayım belki bundan da fayda gören olur. Bende 30-40 km. kadar bisiklet sürdükten sonra şiddetli bel ağrısı çekmeye başlıyordum. Ta ki bir gün tura çıktığımda petli taytımı giymeyi unutuncaya kadar. İlgisi ne kadar var veya herkes için bu etkiyi gösterir mi bilmem ama baktım ki o şekilde belim daha uzun km ler boyunca ağrımıyor. Daha sonra tekrar tekrar petli taytlarla ve düz şortla bunu denedim, petli taytla turlara çıktığımda çok daha kısa sürede belimin ağrıdığını keşfettim. Şu anda petli tayt kullanmıyorum, kurtuldum o lanet meretten ve büyük ölçüde bel ağrısından.

Scudo
@SEL PER benimde mtb de ağrı olmamasının sebebi sele olabilir yol bisikletinede aynı seleden sipariş ediceğim artı kısa bir gidon boğazı sipariş ettim bu arada Serkan hocamın önerileride var sağolsun gerek buradan gerek kendisine özel sorduğum soruları bıkmadan usanmadan yanıtladı....

Gidon boğazı açılıysa ters takarak deneyebilirdiniz. Sele açısıda yanlış olabilir. Ön kısmı yüksekse eğiminde etkisiyle arka kısma fazla yük biniyor olabilir. Seleyi biraz öne alıp burun kısmını hafif aşşağıya alabilirsiniz kollara doğru biraz daha yük paylaşırsınız. Gidon boğazı inşallah şu an kullandığınızdan çok kısa değildir. Fazla kısaltmak kontrolde baya zorluk çıkarıyor.

Bel fıtıklı birisi olarak tavsiyem gidon sele va ayarları mükemmel olmalı. Bir de bel kaslarını güçlendiren egzersizlerden yapın iki güne bir

Sele çok geride de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Gözden kaçırılmaması gereken bir konu da selenin genişliğidir. Sele genişliği tam kalça kemiklerinizin temas noktalarına uygun olmalıdır. Sele ufaksa kalça kemikleri destek bulamaz sele dışında kalır ve uzun yolda sıkıntı yaratır

@Emre Doğan tam ayarında aslında @SEL PER evet selem küçüktü şimdi yeni sele sipariş ettim bakalım gelince görüceğiz teşekkürler yorumlar için...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyler reçete yi veriyorum. squat antrenmanı yapın bir süre sonra farkını hissediceksiniz. Sadece bacağınız pedal çevirmiyor. Bel kaslarınızın da büyük bir payı var o tekerin dönmesinde :)

Tekrar merhaba bilgi amaçlı yazıyorum bel ağrım bir hayli azaldı reçetemde gidon boğazını 6 derece 80 mm ile değiştirmek oldu teşekkürler...
Edit: (Bu arada seleyide değiştirdim kendi totoma göre onu yazmayı unuttum [emoji846] hoş onu daha test etmedim bu bisiklette ama mtb de aynı seleyi kullanıyorum eminim daha fazla destek alabileceğim yokuş çıkarken seleden)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serkan Mıstıklıoğlu'nun teknik açıklamalarına tamamen katılıyorum. Bisiklette bel ağrısı diye yaşadığımız olay normal yaşantımızı sürerken çok az hareketli olan sakroiliak eklemlerin bisiklet sürerken hareketlenmesi ve dengesiz bir biniş varsa bu eklemlere binen yükün çok artmasından kaynaklanır.
Ben kendime ait bir tecrübeyi paylaşayım belki bundan da fayda gören olur. Bende 30-40 km. kadar bisiklet sürdükten sonra şiddetli bel ağrısı çekmeye başlıyordum. Ta ki bir gün tura çıktığımda petli taytımı giymeyi unutuncaya kadar. İlgisi ne kadar var veya herkes için bu etkiyi gösterir mi bilmem ama baktım ki o şekilde belim daha uzun km ler boyunca ağrımıyor. Daha sonra tekrar tekrar petli taytlarla ve düz şortla bunu denedim, petli taytla turlara çıktığımda çok daha kısa sürede belimin ağrıdığını keşfettim. Şu anda petli tayt kullanmıyorum, kurtuldum o lanet meretten ve büyük ölçüde bel ağrısından.
Merhaba konuyu hortlatacağım ama ben de benzer bir sorunu yaşıyorum. Selle royal respiro seleyi tavsiye üzerine aldım. Düz yol ve inişte çok rahat. Ancak rampalı turların sonunda belimin sağ ve sol köşelerine bir şey batıyor gibi acıyor. Yine başka bir seleyi sorateksin çok rahat taytıyla kullanınca da belim ağrımıştı. Acaba rahat batıyor mu :). Rampalarda oturuş pozisyonu daha mı geriye atıyor beni? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba konuyu hortlatacağım ama ben de benzer bir sorunu yaşıyorum. Selle royal respiro seleyi tavsiye üzerine aldım. Düz yol ve inişte çok rahat. Ancak rampalı turların sonunda belimin sağ ve sol köşelerine bir şey batıyor gibi acıyor. Yine başka bir seleyi sorateksin çok rahat taytıyla kullanınca da belim ağrımıştı. Acaba rahat batıyor mu :). Rampalarda oturuş pozisyonu daha mı geriye atıyor beni? Şimdiden teşekkürler.
Taytsız denemek lazım. Ben hala tayt kullanmıyorum ama tayt nedeniyle olduğunu tespit etmek şansımız da yok. Deneme yanılma yoluyla ancak. Gördüğüm kadarıyla yaşınızda 40 genetiğiniz yatkınsa bu yaşlar kireçlenmenin de yavaş yavaş ortaya çıktığı yaşlardır, kontrolden geçmek lazım

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Bisiklette Bel Ağrısını Gidermenin 5 Yolu
(link)

Merhabalar 6 aydır geçtiğim yol bisikletiyle beraber pedli tayt da kullanmaya başladım ve zamanla kalçada(sakroiliak) ekleminde ağrı başladı mr çekindim ödem oluşmuş ve şuan yürüyüş bile yapamıyorum seleyi değiştirdim fayda görmedim yardımcı olabilecek var mı?

Merhabalar 6 aydır geçtiğim yol bisikletiyle beraber pedli tayt da kullanmaya başladım ve zamanla kalçada(sakroiliak) ekleminde ağrı başladı mr çekindim ödem oluşmuş ve şuan yürüyüş bile yapamıyorum seleyi değiştirdim fayda görmedim yardımcı olabilecek var mı?
Öncelikle ödem geçene kadar bisiklet kullanmayın,bunun pek çok nedeni olabilir,benim de aynısı olmuştu, doğru sele yi bulmak için 3 kere sele değiştirmek zorunda kaldım,sele nin açısı,gidonla mesafesi,selenin size uygun olması,selenin yükseklik ayarı,bunlara dikkat etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Geri