Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş için 12-36 9'lu rubleye geçmeye değer mi?

@C.Koc benim dizimde menüsküs ile ilgili bir sıkıntı oldu bende turlarda bazen dik yokuşlara geldiğimde dizlerimi çok zorlamadan çıkmak için sizin yaptığınız gibi bir uygulama yapmak istiyorum yanlız ben 3x8 li arka aktarıcısı alivyo olan sistem kullanıyorum 9 lu 12-36 lı ruble takıp 8 li kullansam yani 14-36 gibi olur mu acaba?

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Scudo
İşin içinde yük varken değişiyor. 36 28 le çıktığım yokuşları yüklü halde çıkamıyorum. Zonguldakta 120km ye 3.2km elevatıon olan yüklü bir tur yaptıydım yokuşlar beni benden almıştı. Arkadaş her şeyden öte kafasımda bitirmiş zaten almak istiyor bizden kendin ortak olmamızı istiyordu sadece :D

@inceyasarValla aktarıcının desteklemesi önemli 1. Olarak aktarıcının 9 ruble yi desteklemesi lazım ki sanmıyorum 2. olarak da takmak istediğiniz oranı 12-36 veya 11-34 gibi desteklemesi lazım ben sonradan farkına vardım aktarıcım 34 rubleye kadar destekleyenden ama 36 lık rubleyi takmış bulundum şu an sıkıntı yok ama ilerde muhtemel aktarıcı değiştirmem gerekecek 3. Olarak Da 8 li rubleden 9 lu ya geçecek olursanız aktarıcınız desteklese bile vites kolu desteklemiyecek ekstra masraf demek benden size tavsiye yine aktarıcınızın desteklediği max oranda ruble takın...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@inceyasar
Bir dişli eksiltip 8'li ruble oluşturmak münkün. Ancak 8'li ruble ile 9'lu rublenin dişli yaprakları arasındaki açıklık farklıdır. Shimano 9'lu sistemde bu açıklık 8'liye göre yakl. 0,5 mm daha azdır. Böyle bir fark 8 dişli için hesaplandığında ilk dişli ile son dişli arasında yaklaşık 4 mm'ye kadar bir sapma yaratır. Bu nedenle, eğer aynı vites kolunu kullanmaya devam ederseniz arka vites ayarı hiç bir zaman tam tutmayacaktır. Bu tür bir modifikasyonlar, vites kolu değişmeden ancak aynı dişli açıklıklarına sahip ruble-kasetler de yapılabilir, örneğin 7'li ile 8'li gibi.

Eğer 9'luyu 8'li haline getirecekseniz, vites kolunu da 8'liden 9'luya değiştirmeniz yeterlidir. Ancak tabiki baştaki veya sondaki viteslerden birini kullanmayacak şekilde aktarıcınızın limit ayarlkarını yapmanız gerekir. Bacak boyu yeterliyse arka aktarıcının değiştirilmesine gerek yoktur.

anladım ben en küçük dişliyi kullanmayacak şekilde ayar yapıp yani 12-14-16-18-21-24-28-32-36T dişlilerde 12 dişliyi kullanmadan 14-16-18-21-24-28-32-36T kullanmak istemiştim ama aktarıcının da 36 dişliyi desteklemesi gerektiğini bilmiyordum bir araştırayım teşekkürler

@Haluk Eke işin içine kol da girince galiba elime alıp yürüsem daha iyi olacak gibi :D

Aynı şeyi bende düşünüyorum. Şimdi bazı arkadaşlar kondisyonunuzu artırın demiş ama, düzenli bir şekilde bisiklete binemeyenler için yokuşları rahat çıkmak önem arzediyor.
Benim adıma durum şu. Dik yokuşları olan bir yerde oturuyorum. Yokuşlarda inip binmek bazen zor geliyor. Bacakları zorlayınca dizlerimde ağrı oluşuyor. Yaptığınız değişiklik çok faydalı olabilir. Kolay gelsin.

benim arka aktarıcım alivio ama modeli hakkında tam bir fikrim yok, sanırım dikkatli bakıp en fazla kaç dişliyi desteklediğini öğrenmeliyim ilk önce @yanık_orhan teşekkürler

@Haluk Eke şimdi baktım 8 li 11-34 dişliler var bu anlattığınızdan yola çıkarak sadece 11-32 olan rubleyi 11-34 yapabilirim başka birşeye dokunmadan 2 diş belki yeterli olabilir bana teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@inceyasar Ben şahsen geçmenizden yanayım evimin yakınlarında sağlam rampalar var ve haftanın en az 3 günü ordayım yinede bu bir bünye meselesi herkesin bünyesi kuvveti ve acı eşiği bir değil helede turlarda ee yaş faktörüde bunda etki ne kalbimi, nede dizlerimi zorlamam açıkcası bu işin devamlı antrenmanla ilgiside yok en azından bende değişen hiç bir şey yok ömrümün en az 21 yılı sigara denen pisiliğe ayrıldı bisiklet sayesinde kurtuldum et,balık,tavuk vb.. karbonhidrat ve protein alıyorum kısaca kendime bakıyorum ama olmayınca olmuyor acaba diyorum hiç sigara içmeseydim nasıl olurdu???

Günümüzde profesyonel bisikletçiler bile yeri geldiğinde 32-34 kaset kullanmaya başladılar ki bu adamlarda kondisyon bizimkinin kim bilir kaç katı bence istediğinizi kullanın lakin arka aktarıcı, arka aktarıcının bacak boyu ve vites kollarının bu değişimi desteklemesi önemli ve zaten @Haluk Eke abimiz bunu güzelce ele almış. Benim şimdiye kadar gördüğüm tek sıkıntı 8-9'lu sistemlerde kaset dişlisi büyüdükçe aradaki açıklıklar artıyor ve düz yolda giderken o tatlı vitesi yakalamak biraz zor oluyor.

İşin bence kondisyon boyutu zamanla kazanılır kazanıldıkça yokuşları bir alt dişlide yada daha yüksek kadans da çıkmaya başlarsın ama benim gibi tur bisikletine sahip olan arkadaşlar eğer arka aktarıcıları destekliyorsa bu değişimi yapmaları bisiklete extra katıyor tavsiye ederim birde dikkat ettiğim piyasa iyi olarak bilinen markaların çoğunda genelde 34 ve üstü dişli mevcut...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
@inceyasar Aslında 11/34 takmak en ucuz çözüm tabi. Ama elde edeceğiniz ekstra vites oranı sadece % 6,25 olacak, buna değer mi bilemiyorum doğrusu. Eğer performans odaklı sürüşler yapıyorsanız dereceniz üzerinde az da olsa etkili mutlaka.

@C.Koc sizde 32'den 36'ya geçmek gerçekten anlamlı, çünkü vites oranınızı % 12,5 arttırmış oluyorsunuz. Ben bunu yol bisikletimde 50/34 aynakol ile birlikte kullanmak için yaptım ve özellikle çok dik ve uzun tırmanışlarda çok yararını görüyorum.

@Tolga Çelebi Yaklaşık 20 yıldır sele üstündeyim artık bazı şeyleri öğrenmişimdir diye düşünüyorum ama halada öğreniyorum elbet. şu an boyuma göre kilom fazla beyaz olan ne varsa ekmekde dahil kesdim ama şu göbek var ya ah!! o göbek gitmiyor.

Oh mis rubleyi gördümde tabak gibi maşallah ben 11 25 kullaniyorum 11 32 geçicem bir ara

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@miyamoto musashi bu adamın taktığı 28 den 36 ya çıkış arada boyut farkı çok var adam yol bisikletini tura çevirdi resmen :)

Arkadaşlar bu gün tekrar yazma gereği duydum Kocaelinde oturuyorum bu gün bir arkadaşımla tura çıktık 35 km lik kısa bir tur ama rampası bol bir tur oldu tepe tırmanışı yaptık %5-7 arası rampalardada 36 lı dişli gerçekten işime çok yaradı özellikle %7 lik rampalarda eğer değişim yapmak istiyorsanız işte konunun cevabı 36 lı rubleye geçmeye değer :harika:

Ben de ablamın kullanılmayan bir sağlık bakanlığı biskleti var,onun donanımını araştırıyorum.Yokuşu daha iyi çıkması içn ruble alıp değiştireceğim

Geri