Scudo Sports

Yol Bilgisayarı

yambaxx

Üye
Tepki
7
Merhaba,(Yeni konu olarak acmaya yetkim olmadigindan burada paylasmak zorunda kaldim). Bir suredir yol bisikletime uygun bir yol bilgisayari(gostergesi) aramaktaydim.Oyle ahim sahim bir para vermek de istemedigimden arayislarim biraz uzun surdu. Ama sanirim sonunda aramalarima degdi. 20TL (6.63$) civarinda cok fonksiyonel bir yol bilgisayari buldum(Kablolu). Montajini ve tekerlek boyumu ayarladiktan sonra ilk deneme surusumde runtastik uygulamasina oldukca yakin sonuclar elde ettim (± 1-2 km/s fark). Yarin yaklasik 10 km lik bir surus planliyorum.Yeni bir sey kesfedersem haberdar ederim. Cihaz ozelliklerine gelirsek,

• 1. SPD: Anlik hiz
  • 2. ODO: Toplam km sayaci (0-99999 KM/Mile)
  • 3. DST: Tur uzunlugu
  • 4. MXS: MAX. Hiz
  • 5. AVS:Ortalama Hiz
  • 6. TTM: Toplam tur zamani
  • 7. TM: Tur zamani
  • 8. RAT: Tum surus zamani
  • 9. CLK: Saat (12H/24H)
  • 10. SW: Kronometre
  • 11. Termometre (-20℃~70℃)
  • 12. TM UP: TRIP TIME UP (Bunun ne oldugunu bilmiyorum)
  • 13. TM DN: TRIP TIME DOWN (Bunun ne oldugunu bilmiyorum)
  • 14. TRIP UP: TRIP DISTANCE UP (Bunun ne oldugunu bilmiyorum)
  • 15. TRIP DN: TRIP DISTANCE DOWN (Bunun ne oldugunu bilmiyorum)
  • 16. Bakim onarim alarmi
  • 17. Dusuk hiz hatirlaticisi
  • 18. Yaglama hatirlaticisi
  • 19. Teker boy ayari (0mm-9999mm)
  • 20. Km sayacina on deger girebilme
  • 21. Mavi renkli arka aydinlatma
  • 22. Dusuk pil uyarisi
  • 23. Otomatik kapanma

10-15 gun gibi bir surede Hong Kongdan, Londraya ulasti. Wired LCD Bicycle Bike Cycling Computer Odometer Speedometer Velometer DP satın aldım. Umarim isinize yarar.

Tekrar merhaba,
yaklasik 15km lik bir surusten sonra edinimlerim soyle oldu,
runtastic 14.15km saat ise 15.5km mesafe kat ettigimi gosterdi,
runtastic 47km/s saat ise 48.49km/s olarak max. hizimi olctu
runtastic 20.5km/s saat ise 21.3km/s olarak ortalama hizimi olctu.

Simdi deneyimli arkadaslara soracagim soru su;
android telefonuma yuklu olan runtastic e ne kadar guvenebilirim?
Eger %100 guvenilir ise saatin tekerlek capi ayar seceneginden hassas olarak ayar yapabiliyorum. Yok saat iyiymis derseniz hic ellemeyeyim.

Dosyalar

• yol-bilgisayari.jpg
    yol-bilgisayari.jpg
    59,7 KB · Okunma: 35
  • Beğen
Tepkiler: edge35
Scudo
12-tırmanma zamanı, 13-iniş zamanı
14-tırmanış mesafesi 15-iniş mesafesi şeklinde olacak sanırım.

Sanirim sayac olayinda bu gun hersey yerli yerine oturdu,
Runtastic ile Sayac birbiriyle cok yakin degerler verdi.

Max. Hiz : 52.7km/s /// 54.64km/s
Mesafe : 13.35km /// 13.3km

Bu arada yol bisikleti ile 54km hiz az midir deneyimli arkadaslara sorarsak rayici nedir bunun?
Ya da siz yola ciktiginizda kaca kadar cikabiliyorsunuz?

Hız konusu egime göre kısacası yolun durumuna göre değişir. Genelde anlik hizdan ziyade ortalama hiz daha değerli.

egim 110m artis 107m azalis ruzgar zorluyor genelde beni.
Ortalamam 22km/s civari onda da trafik etkili oluyor.

Bundan ben de alacaktım aliex ten de biraz paraşüt etkisi yapmasından korkup küçük olanlardan aldım 2.32usd e

23 mod fazla değil mi hem

Baya bir fonksiyonu varmış. Garmini solladı geçti :D

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Iki gundur yaklasik 15-20km mesafelerde surus yapiyorum olcumler bayagi bir oturdu hatta artik runtastic i kullanmayi birakabilirim yakinda bu yeterli gelmeye basladi. 23 fonksiyon icinde 2-3 tanesini kullanmiyorum bile yeni farkettigim birsey ise ortalama hizin altina dustugunuzde yada ustune ciktiginizda ekranda ok isaretleri ile sizi bilgilendiriyor. Komparator ozellegiymis bu. Aslinda 28 fonksiyonlu da fonksiyonlar ingilizce idi anlayamadigimi cevirmedim. :)
Parasut etkisini bilmiyorum lakin olculeri 10 x 4.5 x 2.5 cm.

https://i.hizliresim.com/kvyQJm.jpg

Arkadaşlar elimde bu ürün var, tam olarak montajını yapamadım, ayrıca eksik bir şeyi yoktur umarım? Doğru düzgün videoyada rastlayamadım.

@Samet Horasan şu kelepçelerden mi siyah toka tarzı olanlar yani?

Bu arada şu vidalı mıknatısı nasıl monte edeceğiz onu anlayamadım, vidayı ayırıp cantta mı birleştirip tekrar vidalayacağız?

@mutevaziadam Kardeşime bunun kablosuzunu aldım. Montajı resimli anlatılmış. Yardımcı olur diye düşünüyorum.

Bu kablosuzu ama çok fark yok alıcısının pilli olması dışında. Montajı için kutusundan siyah cırt çıkıyor.

Dosyalar

• 1468846876844-23494087.jpg
    1468846876844-23494087.jpg
    66,5 KB · Okunma: 42
  • Beğen
Tepkiler: mutevaziadam
Yau şu canta monte edilecek şeyin vidasını actıktan sonra ayrılmıyor, kırılacak diye korkuyorum. Kullanım klavuzuna baktım tamamen ayrılabilir mi yoksa bi cm falan mı ayrılıyor cozmedim.

Güzelmiş hocam güle güle kullan....

• Beğen
Tepkiler: yambaxx
@yambaxx Hayırlı olsun, epey güzel gibi geldi. Bisiklet üzerindeki foroğrafını da atar mısın, merak ettim nasıl duruyor.

• Beğen
Tepkiler: yambaxx
o aletin kablosuz kadanslısı var bende şekli biraz daha orjinal görünüşlü ancak sıkca sinyal kayboluyor memnun değilim gerci 49 tl ye geldi bana anca o kadar olur iş görüyor.tekerlek capı dogru gırıldıgı muddetce en dogru sonucu verır.gps virajlara genişten veya dardan aldıgını hesaplamaz o yuzden mesafede hata payı olabılır.bisiklete yeni başlasam ne saat alırım ne nabız ölcer nede kadans kiti hepsini merakla aldım.iyi bir 3000mah pilli akıllı telefon ve runtastic programı açık olsun iş görür hem eğimde ölçüyor runtastic.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@yambaxx teşekkürler, görüntüsü de güzelmiş. Ama verdiğiniz linkte türkiye ye gönderim yok diyor:(

Gerçi artık ebay kullanamıyoruz zaten

@edge35 Turkiye teslimi olayini bilmiyordum ben Londrada yasiyorum. Alet iyi calisiyor simdilik bi sorunum yok.
Ebay yoksa aliexpress dx i deneyin.

@nuruasakir bilgilendirme icin tesekkur ederim bendeki kablolu sinyal kaybim yok sukur. İlk gunku fark markete gitmem gerekti ama runtastic i bekletmeyi unuttum ,markete girdigimde runtastik calisti ama aleti bisikletten soktugum icin olcum almadigindan kaynakliymis. Yani ben markette yururken runtastic olcuyormus. :)

Geri