Scudo Sports

Yol bisikletçileri için 4 haftalık antrenman planı

aslında böyle bir program arıyordum ben de, ama çalışan insana zor.
her gün 1.5 saat erken kalkıp yaptığımı hayal ettim de, ilk gün gazla yaparım, ondan sonra uyku tatlı gelir. :D

Scudo
bi ben anlamadım herhalde nasıl uygulanacağını :)
"Salı : 1 saat, 5 setlik 5x15 saniye yüksek kadans antrenmanı" aradaki dinlenme süreleri kendi kadar olsa 5 setti 1 saatte nasıl yapcaz 5*15**5454**45*8*/*/ :)

Problem yok bro böyle trafiksiz yol böyle böyle problemsiz yol bulursak yaparız. Ben pedal tarzı bile tutturamıyorum. Koca turda 4-5 kere bilgisayara bakabiliyorum. Bakarken yol boş başka yere bak
40 tane araba çıkar. 5x15 falan artık Ege'ye yerleşince.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Son 1 haftadır, günde 1 saat %70-80 nabız aralığında (134-153) olabildiğince yüksek kadansta bisiklete biniyorum. Öncelikli amacım yağ yakmak. Bu programı kısmen de olsa kendime adapte edebilirim sanırım. 15 gündür ara verdiğim fitnessa da tahminen Temmuz başında tekrar başlayacağım, hafif kilo-yüksek tekrar şeklinde haftada 4 ya da 5 gün tüm bölgeleri çalıştıracak şekilde bir programa başlamayı düşünüyorum. Antalya'da yaz sıcağında bisiklete binmeyi mecburen minimuma indireceğim için(kalkabilirsem sabahın çok erken saatleri ya da akşam 9'dan sonra), spor salonunda yüksek tekrarlı (4set/20-15-12-12tekrar) antrenmanlar dayanıklılığımı artıracaktır. Bisiklet antrenmanı esnasında BCAA, hemen sonrasında ise Whey protein tüketimi, spor sırasında kas yıkımına engel olup, sonrasında kas inşaası ve toparlanma süresini hızlandırıp, oluşacak ağrıları minimuma indirecektir. Bir mataraya su ve diğerine suyla karıştırdığım toz BCAA'yı (ayrıca faydalarını araştırabilirsiniz) koyuyorum. Antrenman sürem max. 1 saat 15dk olduğu için ihtiyacım olan 1lt. sıvı bu sayede tam denk geliyor. Biraz dağınık anlattım sanırım, kusura bakmayın :) Bu arada program ve çeviri için teşekkürler.

bu programa yakın bir antreman programım vardı fakat ramazan ayı sebebiyle ara verdim ramazan sonu tekrar başlayacağım

gerçekci antrenman planı uygulanabilinir, bende kendimce buna benzer gidiyordum bilinçli bir şekilde değil tabi kafama göre ama bunu ramazandan sonra uygulayabilirim, bir şey soracağım peki bunun içinde kas kuvvet antrenmanlarına yer verilmemiş onu nasıl yapcaz.

Bu antrenman planını uzun turlarda dayanıklılık ve biraz da hız isteyen birinin yapmasında sakınca var mı tur bisikleti ile ?

çok başarısız bir natreman programı istreyen arakdaşlara haftalık vereblirim helekş yarış koşuysanız yada hazırlanıyorsanız birebir antremanlar

Geri