Scudo Sports

Yol bisikleti almak istiyorum...

@Fatih Olgun

-Geçici boyun ve bel ağrısı olabilir, özellikle uzun bir turdan sonra sürekli başınızı kaldırarak ileriye bakmaktan dolayı. Ancak doğru boyda kadro tercih ettiğiniz sürece bu ağrılar kalıcı olmayacaktır.
-Vites geçişlerinden ziyade freni pratik şekilde kullanmaya alışıncaya kadar şehir trafiğine çıkmayın. Daha önceden deneyimli bir bisiklet kullanıcısıysanız bu alışma süresi 1-2 günü geçmeyecektir. Frenlerin bulunduğu yerin farklı olması haricinde vites geçişleri oldukça pratik keyiflidir diyebilirim. Ancak yarış gidonunun ergonomisi yine sizin el ve kol ölçüleriniz ile uyumlu olmalıdır. Bu sağlandığı sürece sorun yok.
-Bisiklet büyük ihtimal kayışlı pedallar ile gelecektir. İleride bunları kilitli pedal ile değiştirebilirsiniz ancak şu an için oldukça masraflı bir yatırım olur. Bunun dışında mutlaka kask ve suluk alınız. Bu ikisi hayati unsurlar. Eldiven, tayt vs. zamanla edinebilirsini.

Bir de en önemli detay daha önce bu tip bir bisiklet kullanmadıysanız alışana kadar kesinlikle trafiğe çıkmayın. Özellikle kayışlı pedalların kendine has bir kullanımız var. İlk başta size zorluk çıkarabilirler ancak onları üst kısmındaki kauçuk bölümlere basarak şehir trafiği içinde normal bir pedal gibi kullanabiliyorsunuz. Püf noktası bu. Yoksa şehir içinde onları her duruş ve kalkışta ayağınıza tak çıkar yapmaya kalkarsanız kaza geçirmeniz işten bile değil, dikkatli olunuz. Ancak alıştığınız zaman kilitli pedal performansını vermese de oldukça fark hissediyorsunuz özellikle sprintlerde. Ayrıca gidon için farklı tutuş şekilleri var. Bunlara alışıncaya kadar dikkat ediniz.

Scudo
Tutuş teknikleri için iki video, özellikle ilk video oldukça faydalı:

(link)

(link)

Teşşkür ederim.Yazınızı okudum.Videolarda kafamdaki bir kaç soruyu cevapladı.Başkalarının da fikirlerini bekliyorum.

Ben ilk başlarken kron actıve 2012 ile başladım hala elımde ust sevıye bı bısıklete cıkcam ıcın değiştircem kron actıveyı onerırım...

Onu almaktansa Decathlon dan Btwin al en azından onlarda servis olayı daha tutarlı Btwin Triban 3 full sora sistemleri karbon maşa 900 lira fiyatı var ellerinde. İzmir deki bayide daha Cuma baktım. 48 51 54 kadroları vardı belki 57 de de vardır ama bana uzak olduğu için pek bakmadım o boyuna :D . Sedona 601 ikinci el olarak da var adam yanında kaskını da veriyor nete 950 lira değer biçmiş ama arayınca 900 e indi bir dene istersen şansını, ama tabi ki whistle daha iyi .

Çok iyi fiyat. Ben ararken hiç denk gelmedi. Neden bu kadar ucuz acaba?

@erhan.d

Bahsettiğim tür ürünlerin satıldığı yerleri ve durumlarını gösterebilirim. Bence Sedona 601 de 3 aylık bile değil 13 Mayıs 2013 faturalı. Whistle ın da resimleri yeni ve temiz görünüyor. Decathlon daki ürünler zaten sıfır. 3 ü de alınabilir fiyatlar nerdeyse birbirinin aynı ama Sedona sahibi yanında kask da veriyor. Bütçenizi zorlamaması açısından her şey öenmlidir ki bence sağlam pazarlık yaparsanız 800-850 ye de alırsınız. 900 ün altına bırakmam dedi ama üzerine giderseniz bırakır.

tavsiyem şiddetle 2. ellere yönelmendir. ama gördüğüm kadarıyla xrs 800 diyorsun başka bişey demiyorsun. xrs 800 alsan emin ol o fiyata alacağın 2. el bi bisikletten daha erken dökülmeye başlayacaktır. arkadaşların linkini verdiği whistle modoc xenon çok iyi. hem vites grubu sora sistemden daha iyi. gayet de temiz bisiklet. ama karar senin.

Sonuçta para sizin, binecek olan da sizsiniz ama hemen hemen yakın fiyatlara daha iyi marka, daha iyi donanım neden olmasın. Kendinizi bir modele markaya şartlamayın, acele etmeyin, iyi araştırıp bilenlere sorun derim.

Merhabalar herkese :)
Ben yaklaşık 8 -9 yaşımda bisiklet binmeye başladım.Şu ana kadar dağ bisikleti sahibiydim.Ve şu andaki bisikletim bana küçük geldiği için satıyorum ve 1000 tl ye kadar bisiklet bakıyorum.Çevremdeki profosyonel birkaç büyüğüm bana dağ bisikleti öneriyor.Ama ben daha önce binmememe rağmen ilk görüşte yol bisikletlerine aşık oldum.Okuyorum hep yorumları.Rahat mıdır,sahil yolunda kullanmak için uygun mudur diye.Benim vücudum çok hassastır.Sakatlanmalara karşı eğilimli gibi bir vücuda sahibim.Tabi,gerekli ısınma hareketleri yapıldıktan sonra,bu sakatlanmaları bir yere kadar azaltabiliyorum.Yol bisikleti nasıldır,rahat mıdır,belimi çok ağrıtır mı.Bunlar önemli benim için.Taş toprakta sürmeyeceğim bisikleti.Bostancıdan başlayıp kadikoy veya maltepe tarafına.40 km kadar gidebildiğim kadar gideceğim veya belki ileride Turlara katılırım.Otoyolda kullanma durumum pek mümkün olmayabilir.Sahildeki beton zeminde genelde.Bisiklet yolu,nadiren otoyol.Yani alışır mıyım,şehirde kullanıma uygun mudur, gidon hassasiyeti ,manevralar gibisinden ;pişman olur muyum o kadar para verdikten sonra acaba.Bunlardan korkuyorum.Yardıma ihtiyacım var.Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum,önemsiyorum :)

Boyum 1.80
Fiyat olarak 900-1200 TL arası uygun olacaktır bütcem adına.
Model önerilerinizi de bekliyorum aynı zamanda.

Yeni başlayan bir yol bisikletcisi olarak buradaki üstadlara ek olarak bir iki kalem lafda ben edeyim.

1-Alışırsınız deselerde eğer kalcanızı seviyor ve ağrı cekmek istemiyorsanız altı pedli tayt alabilir yada sele kılıfı edinebilirsiniz,bugun ilk defa pedli taytla cıktım aradaki fark tarif edilemez.
2-Kasksız kesinlikle cıkmayın,ilk başta takınca çirkin geliyor insana ama alışılıyor.

3-Bisiklet cantası sele altı vs ucuz pahalı bişey alın anahtar telefon vs ceplere tıkınca cok rahatsız ediyor.

Son olarakta bisiklet boyuna uygun alırsanız bisüre sonra alışırsınız oturuş pozisyonuna

Merhabalar,
@ozi* Yol-yarış bisikleti olarak tabir edilen bisikletlerden rahatlık beklemek biraz sıkıntılı olabiliyor; fakat doğru sürüş pozisyonunuzu bulduktan sonra çok fazla sıkıntı yaşamazsınız. Seleye hala bir çözüm bulamadılar. Tayt ne kadar kaliteli olursa olsun 1.5-2 saatten sonra ah popom diyorsunuz. Yol bisikletini sportif olarak kullanıcaksınız yapısı buna uygun. Eğer alıp da başlarsanız kask almayı unutmayın.
Saygılar...

selam herkese
bnde yol bisikleti alacagim ilk kez ne onerirsiniz cubedan bi model begendim cervèlodan begendim ama pahalilar, akimdada cannodele, trek gibi amerikan modelleride var

baska onerebilecehiniz amerikan veya alman mali bis.ler varsa cok sevinirim

Merhabalar,
@berkayyy Bütçe belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. Yeni mi başladınız? Geçici bir heves mi yoksa uzun yıllar binmek mi istiyorsunuz?
Saygılarımla...

@Speedster911 yok icimde kalan bi ukte ve artik elim para tutuyor saglam alayim diyorum 8-11 arasi fiyat butcem

Merhabalar,
@berkayyy 8-11 bin TL olarak anlıyorum Trek ve Cannondale bisiklet istemenizden. Ben Campagnolo ve Specialized hayranıyım. Piyasada istediğim kadroda Campagnolo grupsetli bisiklet bulmak zor. Ya kadro ölçüsü uymuyor ya da rengi hoşuma gitmiyor falan. Bu yüzden bisikleti parça parça toplamanızın daha zevkli olacağını ve içinize daha çok sineceğini düşünüyorum. Tavsiye olarak ben Specialized'ın carbon kadrosuna Campagnolo Chorus groupsetli, Campagnolo Zonda jantlı bir bisiklet toplamak isterim. Ama uzun bekleyişler, yurt dışı malzeme alışverişi, gümrük memurları ile ilginç diyalogları beraberinde getirecek.

Ben hazır bisiklet istiyorum derseniz ve Shimano setlerle de bir sıkıntınız yok ise Ultegra setli bir Specialized işinizi yeterince görecektir. Linkteki bisiklet Duraace-Ultegra karışık grupsetli gayet güzel bir bisiklet. Jantlarını da değiştirirseniz tadından yenmez.

(link)

Size son tavsiyem bisikletçiye gidip sıradan bisikletlere bakmanız ve incelemeniz. Eğer içinizde bir ukte ise bu en önemlisi içinize sinmesidir. En kötü salonda duvara asıp severek izleyeceğiniz bir bisiklet almanız dileğiyle.

Saygılarımla...

@Speedster911 tsk ler ustam cok saol bilgilerin icin ve iyi dileklerin için, insALLAH alacagim guzel bi bisiklet
toplamak biraz zor be usta ama bi bisikleti komple disardan siparis edebiliyorsak ucuza harika olurdu bide speicalized neden cervélo iyi deilmi
trek yol bisikleti almam bu arada

ooo berkay arayışa devam mı hala, bütçeyi iki katına çıkarmışsın bak bakalım bu olur mu ?
(link)

Geri