Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti bagaj tercihi

@mariokaldato
triban 500 düşünmüştüm ben bu iş için. onda da bagaj delikleri var diye biliyorum . bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Recephan Yılmaz
Guzel ve garibana can gelecek , yağ bal gelecek bir secim

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
50 litre kamp çantasını dekatlondaki sele borusu bagajına buşekilde yükledim. Çantanın ağırlığı 9 kg.20190605_001314.jpgYarın yola çıkıyorum arkadaşlar, deneyimleri buradan aktarırım artık.
Ayrıca arka ışık için güzel bir çözümde buldum; dekatlondaki minik 5 lümenlik ışığın bataryası 3 saat gidiyor. Küçük sele altı çantasının içine, vidafonun bedavaya verdigi ve hicbir işime yaramayan 1500mah power bankı bağlayıp fermuarınıda kapıyorum bir hafta hiç durmadan yansa bile bitmeyecek gibi görünüyor. Gezi bitince bunların hepsi sökülecek ve tempolu sürüşlere kaldığım yerden devam edilecek. Tur bisikleti almadan kotarmaya çalışalım derken, bisikletin belini kırmayız inşallah. 20190605_001904.jpg
Ayrıca arka frene geniş yüzeyli bir mtb papucuna benzer bir papuç aldım. Müthiş oldu ve sırt çantasi sırtımda deneme yaptım, kaya gibi tutuyor. Disk frenmişçesine verdiğiniz baskıya tatlı cevap veriyor.20190605_003135.jpg20190605_003044.jpg20190605_003438.jpg

Son düzenleme:
@Wberlin
Kesinlikle yanlis bir uygulama bu sevgili dostum ; Asla ama Asla agirlik merkezini yukari taşima. Inanilmaz dengesizleşecek bisiklet. Onun yerine normal port bagaj takip yuku asagilara cekmelisin

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben 70 kiloyom, çanta 9 kilo ikimizde yukarıdayız, şuan bisikletin üzerindeki jantı aldığım adam 1.90 boyunda ve 110 kilo civarındaydı ve yol bisikleti sürüyordu. Ondan ilham aldım. Ben daha avantajlıyım hatta ?

• Beğen
Olay sadece ağırlık değil, moment diye bir konu var. Yarım metredeki 9kg ile 1 metredeki aynı şey değil. Ayrıca sadece yükseklik ve yatay denge değil doğrusal denge de önemli, ağırlık merkezinin iki teker arasında kalması lazım. Yokuşlarda özellikle dikkat edin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Tavsiyeler için sağolun, bir miktar dengesizliği göze alarak bunu yaptım. Fızik biliyorum. Aslında hazırda var olan kamp çantamı bu şekilde değerlendirmek istiyorum. Bisikletli kamp sürekli yaptığım birşey değil. Bisiklet çantalarına ederinin üzerinde paraları vermek istemedim. Tehlikeli bir dengesizlik olsa saçma olurdu ve bu riske girmezdim. Tempolu olmayan gezinti modunda bir sürüş için yeterli dengede. Görüntü biraz kaba görünüyor ama yük okadar fazla değil.

@Wberlin
Bende bagajin tepesine böyle yüklemeler yaptim zamaninda, inan bana en ufak sarsintida makina savruluyor ve bu itme gucu katlanarak yansiyor bana guven.

Bilemedim yükseğe bagaj taktım
Böyle bir hatayı nasıl yaptım
Dedimki bir deneyeyim dostlar
Kaldato derki denedim de caydım

Tur benim neyime yol pisikletiyle
Hele birde törneyli alu bayılırım rengine
Derler momentumu katmadınmı fiziğe
Kaldato derki savruldum da kaldım ?

• Beğen
@Wberlin
Vay bizdensin dostum gariban crew :D ya sele borusundan bisiklet arka bacaklarina siktirmali olan bagajlardan al tak benden demesi o senin kullandigin bagaj cok ama cok hafif yukler icin oluyor

Onu gördüm çok güzel, ama bu bagajın iki katı ağırlıkta diye vazgeçtim. Bunun güvenli taşıma limiti 10 kg. Bağlantı noktası 4 alyanlı. Sizin bahsettiğiniz klipsli ve çok sıkamıyor. Sağa sola kayma yapmış bazı kişilerde. Birde, tatil bitmeden önümüzdeki iki 3 günü boyle değerlendirecegim. Aslında turcuk olacak çok uzun bir mesafe degil. Baktım oluyor, haziranda büyük tur.

• Beğen
@Wberlin
Bundan bir sonraki mesajda kadrom sele bağlantısından nasıl çatladı diye mesaj gelecek gibi duruyor :(

Bir soru; Kaç günlük bir turun yükü bu?

Yük gereginden fazla haklısınız, çantaya baktıkça birşeyler azaltıyorum içinden.
Kadro çatlarsa söz başlık açmicam ?

@Wberlin
hocam şunun gibi sele altı 10 lt çanta,kadro için çanta ve gidon çantası ile aslında rahat tur yapılabilir,aliexpress te iyi fiyata kaliteli bir çanta seti toplanabilir

Dosyalar

• 1559729511766.png
    1559729511766.png
    111,7 KB · Okunma: 63
  • Beğen
Arkadaşlar bende bu bagajdan var geçen sene köye giderken arkaya çantalarımı bağlamıştım. Triban 500 aliminyum yol bisikleti ile sorunsuz gidip gelmiştim 2 çantamın agırlıgı yaklaşık 5-7 kilogram arasındaydı..
Bu yaz yine aynı rotayı yapmak istiyorum. Bagajım aynı ancak bisikletim farklı , bisikletim yine. Sele borusu aliminyum , kadro aliminyum.. Sizce sorun teşkil edermi? Bisiklet merida scultra 100.. Sele bağlantı yerinden falan çatlak verecekse hiç geregi olmaz.. Yüküm yine hemen hemen 5-6 kg arasında olur..

9532348694578.jpg

Arkadaşlar bende bu bagajdan var geçen sene köye giderken arkaya çantalarımı bağlamıştım. Triban 500 aliminyum yol bisikleti ile sorunsuz gidip gelmiştim 2 çantamın agırlıgı yaklaşık 5-7 kilogram arasındaydı..
Bu yaz yine aynı rotayı yapmak istiyorum. Bagajım aynı ancak bisikletim farklı , bisikletim yine. Sele borusu aliminyum , kadro aliminyum.. Sizce sorun teşkil edermi? Bisiklet merida scultra 100.. Sele bağlantı yerinden falan çatlak verecekse hiç geregi olmaz.. Yüküm yine hemen hemen 5-6 kg arasında olur..

232194 dosyayı görüntüle
Şu anki turumu bu bagaj ile yapıyorum. Arkada 17 kg lik bir yük taşıyor. Ara ara bağlantı cıvatalarının gevşemesi dışında bir sorun yaşamadım. 5 6 kg yük için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
Bu bagajdan almayı düşünen arkadaşlar varsa da ürün kaliteli bence. Tek bir dezavantajı var bagaj alt bağlantı noktası tekerlerin yanından geçen kadro borusuna bağlanıyor. 17 kg yükleyince acaba kadroya zarar verir mi diye korkutmuyor değil. İlk turu bitirdigimde daha uygun birşey almayi düşünüyorum. Ama 10 kg altı yükler için bence çok kullanışlı.

• Beğen
Tepkiler: okuyucuoptik
Şu anki turumu bu bagaj ile yapıyorum. Arkada 17 kg lik bir yük taşıyor. Ara ara bağlantı cıvatalarının gevşemesi dışında bir sorun yaşamadım. 5 6 kg yük için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
Bu bagajdan almayı düşünen arkadaşlar varsa da ürün kaliteli bence. Tek bir dezavantajı var bagaj alt bağlantı noktası tekerlerin yanından geçen kadro borusuna bağlanıyor. 17 kg yükleyince acaba kadroya zarar verir mi diye korkutmuyor değil. İlk turu bitirdigimde daha uygun birşey almayi düşünüyorum. Ama 10 kg altı yükler için bence çok kullanışlı.
Somun civata sabitlemek için aşağıdaki ürün birebir. Tavsiye ederim. (Satıcı değilim kullanıcıyım.)

(link)

@Osman2302 (link)
Ben de bu ürünü kullanıyorum. Titreşimden dolayı gevşeyen bağlantılar için üretilmiş. Daha önce spd-sl ayakkabı kallerinden birinin vidasını farkına varmadan düşürmüştüm. Bunu kullandıktan sonra bir problem yaşamadım bir daha.

@sargonnas @EnginK. Önerileriniz için teşekkürler :) ilk fırsatta deneyecegim. Ben de bir civatayı çoktan kaybettim 😅. Neyseki yük bölgesine etki eden bir cıvata değildi. Metal bir tel ile tutturdum.

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
Merhaba arkadaşlar,

Yol bisikletinde portbagaj ve çocuk koltuğu nasıl olur ? kaç kg kadar kullanılabilir.

Aramızda kullananlar varmı varsa tavsiyeleri nedir. Lastiğe veya janta zarar verir mi ?

Geri