Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti çamurluk

Fiyattan daha önemlisi tam boy lastiği tam kapatan olsun..

Scudo
@Çetin ŞAHİNÖZ
Tam boy çamurluğu eğer yol bisikleti için arıyorsanız, Crud Roadracer oldukça popüler. (link)
http://cdn4.coresites.mpora.com/rcuk/wp-content/uploads/old_images/uploads/images/Huge/10747.jpg
Şehir bisikleti için arıyorsanız kendi kullandığım SKS longboard öneririm. 45mm genişlikte oldukça uzun bir çamurluk. Kargoda da herhangi bir sorun yaşamadım.
http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/arka_zps9b00b1cb.jpg

Longboard için maşa ve çatalda çamurluk montaj yuvaları zorunlu. Crud Roadracer da böyle bir zorunluluk yok. Her çeşit yol bisikletine uygun görünüyor.

Yok dostum ben kendim için aramıyorum, bak benimkiler bunlar zaten. Ama yukarıda arkadaşların taktıkları çok para yav, yazık o kadar paraya
http://cdn-users1.imagechef.com/ic/stored/2/130918/uimg64fd6bb50b3b6cb4.jpg

http://cdn-users1.imagechef.com/ic/stored/2/130918/uimg5394639092f1b404.jpg

Buradan 40 / 70 liraya aldığım çamurluk ayakkabımı ıslatıp, çöpe gideceğine 100 liraya oradan alırım, param cebimde kalır. Burada bir faydadan bahsediyorsak neyine yazık onu anlamadım. Üstelik bir önceki mesajda "fiyattan önemlisi" diyerek faydasının önemini vurgulamışsınız, şimdi de yazık o paraya diyorsunuz. Doğrusu ne istediğinizi pek anlayamadım :)

@rahmi kocaman

yol bisikleti icin uygun ve populer denilen camurluk resimlerden anladigim kadariyla hem onde hemde arkada cirt kelepce ile sabitlenmis.Bu iyi bir ozellik degil bana gore.ben turun sekline ve hava durumuna gore aninda cikarip takabilecegim urunu tercih ederim.zefal olani da topeak olanida her turlu sartta denedim tam boy olmasalarda yeterli korumayi sagliyorlar.ayakkabi islanmasi durumu ise su gecirmez ayakkabi kilifi olmadan zaten islanmamasi imkansiz cunku sadece tekerden degil yukaridan yaganlar ile hiz ile dikine carptigimuz su damlalari da yeterli islanmayi sagliyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Aslında konu başlığının başından okuyunca belli ama yine de açıklayayım;

Resmini koyduğum bisikletimde takılı olan çamurlukların, tek özelliği tam boy kapatan olması ve ücreti bisikletçinin kredi kartımdan çekmeye değmeyeceği kadar da ucuz.
İstanbul a bu sonbahar ilk yağmur düştüğünden beri aralıksız biniyorum ve paçamdaki tek çamur yanımdan geçen araçların sıçrattığı, sırtımda ise hiç yok.

Bedavaya yakın kalitesiz, plastik markasız çamurlukların performansı bu ise, 70-100 vb fiyatlara alınanlarınkini alanlar yazsın bakalım ne kadar o parayı hak ediyorlar.

Demek istediğim buydu, yeterince açık mı..

@rahmi kocaman

@Çetin ŞAHİNÖZ
Cetin bey konu zaten mtb icin camurluk degil yol bisikleti icin camurluk.piyasada zaten yol bisikletine uygun en ucuz camurluk 70 liradan basliyor mtb gibi 15-20 liraya camurluk bulunmuyor.yazik derken de bu kisisel tercih meselesidir eeger ki yagmur altinda kullanmak istiyorsaniz ve islanmak da istemiyorsaniz camurluk yagmurluk ayakkabi kilifi gibi aksesuarlari almak zorundasiniz.su gecirmez ayakkabi kiliflari da 50 liradan basliyor hem su gecirmesin hem sicak tutsun derseniz 100 lirayi sadece ayakkabi kilifina veriyorsunuz kezza su gecirmez eldivenler de 70-80 liradan baslar.Zevkin fiyati veresiyesi olmaz ya bu butceler ayrilacak yada islak ve soguk bisiklet killanimina alisilacak hicbiri olmuyorsa yagmurda surulmeyecek :)

@ferhat köse

Mutlaka öyle tabi ama yukarıda "tam boy çamurluk" gibi bir talep gelince bunu önermiştim :)

Kendi adıma konuşmam gerekirse de ; hafriyat kamyonlarının sağda solda bıraktığı sürpriz çamur birikintileri canımı sıktığı için ekstra tam boy çamurluk kullanıyorum. Yağmurdan ıslanan ekipman bir şekilde kuruyor ama o çamur illetini temizlemek zor oluyor.

Evet haklısınız yazık o kadar paraya biraz değil tamamen " duygusal " bir yorum oldu.
Herkes parasına farklı değer verir .

ama üç otuz paraya bu kadar iyi sonuç alınca, arkadaşlar niye bilmesin diye çırpınıp durdum, benimkiler de yol bisikleti çamurluğu aslında,
ama 26x 2.00 maxis overdrive excell de ve SEDONA 721 de gayet iyi durdu.

@ferhat köse

@ferhat köse

Turun şekline göre çıkarma gibi bir şansınız olmayacak, çünkü cebe sığar cinsten aletler değil bunlar.
O nedenle evden çıkmadan önce duruma karar vermek gerekiyor.
Bu durumda cırtlar bence en güzel çözüm gibi geliyor. Birden çok kullanılan aparatlara göre hem çok daha ucuz, hem çok daha sağlam. Takıp çıkarması da bir yan keskiye bakar.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Sizinki yol bisikleti camurlugu degil sehir ve mtb icin kullanilacak bir camurluk.yol bisikletindeki U frenden gecmez ayrica yol bisikleti kadro ve masasinda baglanti civatasi attiginiz civata yeri yok.bende mtb kullansam bulabildigim en ucuzu alirim hepsi asagi yukari ayni ama is yol bisikletine gelince zaten en ucuzu 70 lira oldugundan mecburen paranin karsiligini arayip cesitler deniyoruz ve baskalari ayni ikilemi yasamasin diye burada paylasim yaptim.

• Beğen
Ferhat Bey;

İşte bu konuda iyice yanılmışım, ben bunları yol bisikleti çamurluğu sanıyordum, ama mtb çamurlukları bu şekilde nası olsun onlar hep yukarıda ve yarım oluyor,
yani bu çamurluklar ile mtb kendi ortamında nasıl yol alsın 2 dakikada çamura saplanıp kalır.

Ama dediğiniz gibi şehirde kullanılacak MTB ler için yapılmış yol çamurluğu ise o zaman tamam ve bu güzel bir üretim olmuş bence..

@ferhat köse

@Gökhan Toros

Gokhan cantasiz cikilan antreman icin demedim zaten tur dedim ozellikle.tamam cebe sigmaz ama ufacik bir cantaya sigabilecek seyler bunlar.ben triatlonlarda verilen kask ayakkabi torbasinda tasiyorum.su cantasina da sigiyor.cirt kelepceli model sorun cikaracaktir cunku camurluklari gercekten camurda ve karda kullandiginiz zaman ic yuzeylerinde birikme yapiyor camursa donuyor kar. İse buz kalibi oluyor.bu yikselti tekere carpabiliyor boyle durumlarda hemen sokup icerisini temizlemek gerekiyor her seferinde kelepce kesip yeniden kelepcelemek bence problem.dedigim gibi topeak bu isi zaten cozmus hem montesi cok kolay hemde kelepceli gibi saglam duruuor.

• Beğen
@Çetin ŞAHİNÖZ

Konunun yol bisikleti olduğunu Ferhat Bey gayet iyi açıklamış size o kısımlara cevap vermeye gerek kalmadı.

Yukarıdaki siyah bisiklet benim ve yazsınlar bakalım dediğinize göre cevap vereyim o halde. Ama yazdıklarımın tümünün genelleme değil, kendi ihtiyaçlarım olduğunu da belirteyim.
Memlekette bulunan ve 28" bisiklete uygun çamurluklar ile fiyatları şu şekilde:
a. Karttan çekmeye değmez fiyatta dediğiniz çamurluklar, mahalle bisikletçisinde satılan hacı dede işi nikelajlı ağır çamurluklar ve ön tekeri sizin çamurlukta olduğu gibi tam kapatmıyor ve çok çirkin.
b. Zefal marka daha hafif olanlar ise yine sizin ön teker gibi tam kapatmadığı için elendi. Fiyatı 70 lira
c. Paçasız olarak satılan Taiwan malı çamurluklar da yine ön tekerde tam koruma sağlayacak kadar uzun değil ve ağırdı. Fiyatı 50 lira.

Ben tam boy kapatan ve hafif olan bu çamurluğu crc'den 30Euroya aldım yani 81 lira. Bunun nesi pahalı ?

Farkına gelince ; ön tekerde oluşan sprey etkisinden nefret ediyorum ve buna uygun bir ürün aldım. Çok memnunum, böyle bir şey arayanlara kolaylık olsun diye önerdim. Sizin kullandığınız çamurlukları ben iki sene işe gidip gelirken kullandım. Ön tekerden püsküren pislikten bıktığım için spor yaptığım bisiklete çamurluk alırken bunu dikkate aldım. Şimdi çok rahatım ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ama ne gerek var da denilebilir tabi. O kadar araştırmaya, amaca özel ürün üretmeye ve kullanmaya...

Demekki benim lastiklerde sıçratmayı az yapıyor zira ön tekerdeki çamurluğum bu kaptma miktarina göre bile sprey etkisi yapmıyor.
Ayrıca benimkiler en ucuz ama ağır nikelaj değil a şıkkında yazdığınız gibi ama yinede ucuz işte ama çirkin göreceli bir söz
mesela benim resimdeki ön teker çamurluğum sizce çirkin mi duruyor.

@rahmi kocaman

Sizin çamurluk güzel duruyor :) Ben de kullandım onlardan işe giderken mtb bisikletimde. 26" yaygın olduğu için seçenek de çok ve hesaplı. Yerlerde biraz su ve çamur biriksin, siz de hızlı gittiğiniz bir vakit ne demek istediğimi anlarsınız yakında zaten.

Ama halen konuyu tam anlamadınız. Konu 28" uygun çamurluk hatta yarış bisikleti için çamurluk. Benim kullandığım hızlarda, ön tekerdeki o açıklık işimi görmüyor özetle diyerek kapatayım ben konuyu.

• Beğen
Ben genellikle 20-25 ile gidiyorum ve yazdığım gibi İstanbul da yağan son 2-3 gündeki tüm havalarda sürdüm, yeteri kadar su birinkitisi hatta göllenme vardı maalesef.

Ama yazdığınız gibi hız her şeyi değiştirir. Ne kadar hızlı gittiğinizi yazmamışsınız gerçi ama tabii ki su birikintisine giriş hızınız çamurluğun bile dışında sıçrama sebebi olabilir.
Lastiğin profilindeki su tahliye kanalları da buna etken bence.

Konu yol bisikleti için çamurluk arkadaşlar. Dual pivot frenlerle kullanabileceğiniz, ince lastiklerin yapısına uygun çamurluklar. Bu tip çamurlukları tecrübe edenler bilgilerini paylaşırlarsa daha güzell olur kanımca.

@Ferhat Köse
konuya ekleme yapayım,ferhat abinin dediği çok doğru zefalin oynama sorunu var.açıkçası zefale olmadı dedim ilk taktığımda.yağmurda test ettiğim zaman sırtıma yüzüme suyun hiç gelmemesi çamurluğun görevini yerine getirdiğini gösteriyordu ama ıslaklıkla beraber çamurluk kadroda kaydı lastiğe doğru.en takıldığım şeylerden biridir evden çıktığım gibi gelememek .sonra daha dikkatli baktığımda montaj lastikleri yırtılır korkusuyla çok sıkmamıştım onları gerdirdim ve plastik kelepçelerle iyice sıktım.şimdi geldim bisikletten ve hiç oynama olmadı şu an için oldukça iyi ama benim birde zefalde eleştireceğim nokta kadro bağlantı noktalarının tasarımının işlevsel olmaması özellikle maşada monte zorladı beni.uzattım farkındayım ama alacak arkadaşlar hazırlıklı olsunlar ben ferhat abinin yorumunu okuduğumdan hazırlıklıydım ,,, toparlarsak;görevini yapıyor ,şık duruyor, ben forumdan bir abimizden aldım f/p için ideal ama montaj kısmı beni gereksiz meşgul etti eksi olarakta bunu söyleyeyim..

700C tekerli yol bisikletim için (link) bu ürünü almam uygun olur mu sizce?
topicin başlarında bahsedilen topeak marka ürün sanırım bu?

Geri