Scudo Sports

Yol Bisikleti Donanım Değişimi Hakkında

@Erdal YILMAZ
Boyum 1.90.
58 kadro kullanıyorum. Fabrikadan geldiğinde üstünde 110 luk boğaz vardı. Biraz uzun geldi pek rahat edemedim. 90 lık boğazla değiştirdim. Şimdi gayet rahatım.

Ölçüm sitelerine pek takılmayın derim. Çünkü bu ölçüyü belirleyen birçok faktör var. 1.90 olan başka birinin kol bacak uzunluğu vs aynı olmuyor :) Ve her kadronun üst boru uzunluğu vs de aynı olmuyor :) Ufak değişiklerle kadroyu size uygun hale getirebilirsiniz. Yine de rahat edemezseniz değiştirin tabi ki :) Ama değiştirmeden önce kesinlikle deneyin derim .

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@rahmi kocaman

Canyon sitesi üzerinden böyle bir ölçüm yapmadım. Ancak şöyle bir örnek verebilirim.
http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklete-baslarken/kadro_2D00_boyu_2D00_hesaplama.jpg

Yiğit Dikici

Sensium 200 CP üzerinde Shimano r501 jant kullanılmış. Bu jantların Mavic Aksium ile değişimi bana ne kadara mal olacak bunu da soracağım.

Birazdan Lapierre'yi aldığım yere gideceğim. Son durumu 2-3 saat sonra bir aksilik olmazsa yazmış olurum.

Teşekkürler. :)

@Erdal YILMAZ

Bu tablolar iyi niyetli olmasına rağmen, çoğu durumda yanlış bilgi veriyor. Canyon web sitesinde, baktığınız bisikletin "FRAME SIZE" linkinde açılan ölçüm kısmı var. Bunu doğru bir şekilde yaptığınızda muhtemelen size 56 kadro önerecektir. Ama bu tabi kendi kadroları için geçerli.

Cube agree gts pro sizce nasıl arkadaşlar? 2013 kadrosu.

Karbon kadro, 105 set, arka aktarıcı ultegra, mavic aksium jantlar, ağırlık yaklaşık 8.2kg.

Şu an mağazadayım. Cevap dönerseniz sevinirim.

@Erdal YILMAZ
Hocam peloton kullanıyorum, malzeme kLitesi kullanılan parçalar konusunda hiçbir problem yaşamadım,cube un benim gözümdeki artısı kullandığı parçalarda ucuza kaçmamasıdır,benim yol bisikletim en düşük seviye bisikleti olduğu hakde kablolar jagwire ve maşa karbon örneğin ,sora sistemli alu.kadrolu bisiklet 9kg ağırlık verisi var.pişman olmadım olanı duymadım inşallah doğru kararı verebilirsiniz:rolleyes:

@Ekrem Yılmaztürk

Bisikleti yakından inceledim ve görünce Sensium'dan vazgeçtim. Sadece takasta ki fiyat farkı düşündürdüğü için almadan geri geldim. Biraz daha düşüneceğim sanırım. :D

Bulabildiğim teknik özellik listesi.
50, 53, 56, 58, 60, 62 semisloping
GTC Monocoque Twin Mold Technology
carbon ‘n’ white ‘n’ red
CUBE CSL Race Carbon, 1 1/8"- 1 1/2"
FSA Orbit I-t integrated, oben integriert 1 1/8", unten integriert 1 1/2"
Easton EA30 Oversized, Lenkerklemmung 31.8mm, 8°
Easton EA30 Aero Oversized 31.8mm
CUBE Grip Control
Shimano Ultegra RD-6700GS-G, long cage, 3x10 speed
Shimano 105 FD-5703BLL 2x10 speed, clamp 34.9mm
Shimano BR-R561
MAVIC Aksium S
MAVIC Aksion 23-622, faltbar, 65A Compound, Nylon Protection
Selle Italia X1 Road
Easton EA30 31.6*350mm
RFR Close 34.9mm
8,4 kg

http://www.bikesngps.de/img/cube-agree-gtc-pro-carbon-n-white-n-red-2013-b.jpg

http://www.fitzcycles.ie/content/images/thumbs/0000569_2013_60cm_cube_agree_gtc_pro_actual_56cm.jpeg

http://www.leisurelakesbikes.com/content/images/thumbs/0012755_cube_agree_gtc_pro_compact_racing_road_bike_2013.jpeg

Konuya cevap veren ve ilgilenen herkese çok teşekkürler. Cube agree gtc pro'yu 1 saat önce teslim aldım. Şu an araba'nın arka koltuğunda uykuda.Kazasız belasız keyifle kullanırım inşallah. Şimdilik ufak bir fotoğraf eklemek istedim. Detaylı fotoğrafları en kısa zaman da aktarmaya çalışacağım.

Sağ olun, var olun. :)

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/1012480_10152003202552094_1223526094_n_zpsb5b2b444.jpg

Pek yakışıklı namussuz. :p Güle güle kullan Erdal hocam, XC1000'lerden nerelere... :) Araç nedir bu arada? Merak ettim şimdi, ipucu az, çözemedim. :D

@ahmetcan44

Dostum çok teşekkürler, senin hakkını ödeyemem bana çok yardımcı oldun. :)

Aynen xc 1000 ile başlayan yolculuk cube ile devam ediyor. Çocukluğumdan beri kendi bisikletime sahip olamayışımın acısını çıkartıyorum aslında. Bisiklet kiraladığım günleri hiç bir zaman unutamam.

Araç Renault Megane 2012 Sedan. Şirket aracı, kiralık yani. :D

Estağfurullah hocam, iki amatör bir araya gelince, ortalık şenleniyormuş, onu öğrendik. :p Şimdi nasıl da zevkli olacak yepyeni bisikleti alıp yollara dökülmek, of of of... Bu yeni bir şeyler alma psikolojisine kendimi kaptırmaya korkuyorum böyle şeyleri gördükçe ya. :)

Maşallah; hayırlı olsun Erdal bey, iyi donanımlı, ayrıca rengi ile güzel bir bisiklet. Güle güle kullanın. Bu arada kadro ölçüsünde ne karar verdiniz?

Ekrem Yılmaztürk

Teşekkürler. :)

-----------------------

MuratHan

Merhaba

Lapierre 55 cm. kadro ölçüsüne sahipti ama kafamda hep bu bana küçük diye soru işaretleri dolanıyordu. İlk yol bisikleti tecrübem olduğu için de sanırım bu yüzden yanlış seçim yapmış olabilirim.

Dün akşam kapsamlı bir yabancı site üzerinden ölçüm yaptım ve 58 cm. kadro'nun bana daha uygun olduğunu gördüm. Alırken de bunu dikkate aldım çünkü bacak iç boyum 77 cm, boyum 185 cm. ve bana uygun kadro boyu 58-60 cm. olarak çıkıyor. Kadro boyunu 58 cm. aldım. :)

Teşekkürler.

Geri