@EnginK. @Jacksochi @Mustaac arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Dediğiniz gibi 4 cm düşürdüm seleyi. 45km yol yaptım. Bilek ve boyun ağrım nispeten azaldı. Ama bisikletin verdiği hissiyat çok değişti. Sanki çocuk bisikleti sürüyormuşum gibi hissediyorum. 1 cm yükseltip alışmaya çalışacağım. 4 cm indirilmiş görsel bu şekilde. Gidon boğazım 90mm. Sizce biraz kısaltmalı mıyım? Sanki çok eğiliyor gibi hissediyorum hoodlardan tutunca.
Sevindim yardımcı olabildiğime. 1 cm'den fazla yükseltmeni önermem, gayet iyi duruyor. Hatta 1 cm yükselttiğinde bacaklarında uzunluk farkı varsa(insanların çok büyük bir kısmında var) sele/ayak/diz sorunları başlayabilir. Bence önce böyle alışmayı dene.
Boyun ve bilek ağrısının sebeplerinden biri de sürerken omuzlarını kulaklarına yakın olacak şekilde yukarıda (shrug pozisyonunda) tutuyor olman olabilir, sürerken dışarıdan görmemiz lazım bunu söyleyebilmemiz için. Kendin gözlemleyerek omuzlarını aşağıda ve ileri doğru çıkık olmadan tutmalısın. İlk başta sırtın için zor gelecek ve daha da öne eğecek seni tabi.
Başka bir olası sebep de selenin bir tık ileride olması olabilir, tam anlayamıyorum, trainerda veya yolda sürerken kısa bir video olsa onun için de daha isabetli bir yorum yapabilirdim, ama 1 cm geri alıp deneyebilirsin, seni daha çok öne eğse de pedallarken kalçanı daha sabit tutup ellerinden daha fazla yük almanı sağlayabilir.
EnginK'nın dediğinin aksine sele pozisyonu öne ne kadar eğildiğini manipüle etmek için değiştirilmemelidir, sele pozisyonu tamamen bacaklarının pedalla etkileşimine ve kalçanı stabilize edebilmesine göre seçilir, çok öne eğildiğinden şikayet ediyorsan gidonun pozisyonuyla oynamalısın, seleninkiyle değil. Ki bence pozisyonun gayet iyi, 15 günde yol bisikleti pozisyonuna alışmanı beklememeliyiz. Zamanla bisikletin bu ayarlarındayken kalçandan eğilmeye ve sırtını düz tutmaya alışacaksın, belki de pozisyonun çok dik gelecek. Boğazı kısalttığında bisikletin bütün dengesi değişecek, 90mm boğaz senin boyun için çok uygun.
Gidon boğazını uzatman gerektiği konusunda da bu görüşe katılmıyorum, zaten gidonunun altında spacerlar var, bisikletler gidonun altında spacer olmadan kullanılması için dizayn edilir ve o şekilde üreticinin istediği sonucu verir, zamanla pozisyona alıştığında ve sırtın kuvvetlendiğinde tek tek spacerları yukarı almanı öneririm.