Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti fren konusunda yardım...

A.Taha TERCAN

Aktif Üye
Tepki
101
Selamlar herkese,
Bisikletimi yeni aldım. temizleyip bakımını yaptıktan sonra detaylı fotoğraflarını koyacağım. Şu anki sorunum frenlerin konumları. Elimden geldiği kadar sele ve gidon ayarlarını yapacağım birazdan. Fakat frenler şu anki konumundayken çok eğilerek kullanmak durumundayım. Frenleri gidonu yukarıdan tutabileceğim bir hale getiremez miyim. Lütfen yardım...

http://img231.imageshack.us/img231/3659/imag0291wn.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/7972/imag0292qo.jpg

Scudo
Gidon bandını söküp fren kollarının plastiğinin altındaki alyan girişine ulaşın oradan alyanla kolları gevşetip istediğiniz konuma getirebilirsiniz...

Eyvalllah Hocam. Peki yeni bir banda ihtiyacım olacak mı yoksa bunu tekrar kullanabiliyor muyum?

@A.Taha TERCAN

@turan kelleci Arkadaşımızın da dediği gibi aynı bant kullanılabilir. Bende aynı işlemi yaptım ve gidon bandını söküp tekrar taktım sıkıntı olmaz :)

@A.Taha TERCAN

Fren kollarını yukarı alırsan nasıl frenleyeceksin çok merak ediyorum. :)

Videosunu bizimle paylaşırsan öğrenmiş oluruz. :)

kolları hem normal sürüşte hemde dropları kullanırken rahatlıkla frenleme yapabileceğin bir seviyede tutmalısın bir de gion sargısını yeniden sarmadan önce kolların aynı hizada olup olmadıklarını kontrol et ki bir kez daha uğraşmayasın

U frenli yol bisikletimde arka fren özellikle 20km ve üzeri hızlarda kesik kesik frenleme yapıyor. Akort çok düzgün jantta herhangi bir problem yok, fren bacakları ortalı, fren pabuçlarını tektro ile değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. Arka frende gözle görülür bir kusur yok bu sorunun sebebi ne olabilir komple fren değiştirmek sorunu çözermi bilemedim..

@awakening Jant birleşim yerinde sorun olabilir mi? Bir pütür ya da bir kayma.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Akort düzgünse, ve fren kolunu sıkarken pabuçlar çembere aynı anda temas ediyor ise, kafaya takılacak bir şey değil. Gerektiğinde yeterli mesafede durma sağlayabilsin, gerisi önemli değil.

(Naçizane bir düzeltme: U-fren, nostaljik çelik yol bisikletlerinde kullanıldı. Güncel bisikletlerde sadece dağ bisikletlerinde yer alıyor, güçlü frenajı sebebiyle. Bisikletindeki muhtemelen kumpas fren).

• Beğen
Tepkiler: awakening
@awakening Jant birleşim yerinde sorun olabilir mi? Bir pütür ya da bir kayma.
Birleşim yeri oldukça temiz. Fren bacağını elimle yokladığımda sol bacakta oldukça bollaşma varmış somundan sıktım şuan çok daha iyi test sürüşünde işe yarayıp yaramadığı belli olacak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
Geri