Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti fren sistemleri hakkında

Aliexpressten Sti kol alınır mı ki?
Niye alınmasın ki?Kalite olarak o sti kolları şikayet eden görmedim.Biraz uzun sürede geliyor ama sıkıntı çıkmıyor yani.Sıkıntı çıksada aliexpressin iadesi iyi.

Scudo
Niye alınmasın ki?Kalite olarak o sti kolları şikayet eden görmedim.Biraz uzun sürede geliyor ama sıkıntı çıkmıyor yani.Sıkıntı çıksada aliexpressin iadesi iyi.
aliexpress'ten bir şey alırken kafamda hep ''Çin malı la bu'' ifadesi var ama aynı ürünü Türkiyede görünce almaktan çekinmiyorum. Aslında hepsi aynı fabrikada aynı standartta üretiliyor :/

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Aynen o algı herkeste var🙃Ama ben hep yorum sayisı en yuksek urünleri alıyorum.

265353 dosyayı görüntüle
merhaba bu fren kullanan kimse varmı ilk defa tecrübe edecegim r7010 diye geciyor normal r7000 e göre daha pahalı avantaj ve dezavantajları nelerdir performans olarak normale göre farkı varmı kullananlar varsa biraz yorum yapıp bilgi verirse sevinirim
7010'lar direct mount. Kadroya bağlantısı ortadan tek vida yerine bacakların eklem noktalarından iki vida şeklinde. Kadroya daha yakın durduğu için aero bisikletlerde tercih ediliyor, başka performans artısı veya eksisi var mıdır, bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Albatros_65 bende sizin yaptığınız gibi bir dönüşüm yapmıştım. Büyük ihtimalle sizde ki sıkıntı fren bacağının kalitesi ile ilgili diye düşünüyorum. Legarda'larda ki fren bacaklarında gerginlik için yay bile yok. Shimano bir fren bacağı ile sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Bendeki fren bacağı deore, pabuçlar baradine 3 renk. Frenlerim efsane. Arkadaşımın 105 freninden çok daha iyi tutuyor. Bence siz nazınızın geçtiği bir arkadaşınızdan shimano fren bacağı ödünç alın, takın bir deneyin.

265363 dosyayı görüntüle
Merhaba konu dışı olacak ama özellikle drop bar dönüşümü yaptıktan sonra spacer'ların tamamını olmasa da bir veya iki tanesini boğaz üstüne almayı denediniz mi? Bu haliyle boğaz altında kalan kısmı kaç cm acaba?

@Samet M. Furç tıpasının yerden yüksekliği 88.5 cm. Belki bu ölçü size birşeyler anlatır. Spacerları boğazın üstüne almayı düşünmüyorum. Gereğinden fazla eğileceğimi düşünüyorum. Sonuçta bisikletin geometrisi yol geometrisi değil.

@MUSA Ç. Teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Verdiğiniz ölçü gayet açıklayıcı oldu. Kazasız günlerde kullanmaya devam edin.

arkadaslar merhaba,ustalara bir sorum olacak.
su asagidaki tiagra fren kollari su eski tip yaris bisikletime uymaz mi?
v fren yuvasi kaynatmaya ne dersiniz?
Screenshot_2021-09-18-22-10-37-846_com.pozitron.hepsiburada.jpgScreenshot_2021-09-18-22-11-28-707_com.miui.gallery.jpg

@mcyavuz Uymaz, kısa gelir. 27" janta geçerseniz uyabilir.

Arkadaki fren köprüsünü aşağı almak için orjinalini kesip yeni bir köprü kaynattığım olmuştu. Ön maşaya da bir fren köprüsü kaynatılabilir ama görüntü olarak rezalet olur diye tahmin ediyorumç

@mcyavuz Uymaz, kısa gelir. 27" janta geçerseniz uyabilir.

Arkadaki fren köprüsünü aşağı almak için orjinalini kesip yeni bir köprü kaynattığım olmuştu. Ön maşaya da bir fren köprüsü kaynatılabilir ama görüntü olarak rezalet olur diye tahmin ediyorumç
ama zaten 27 ki ustundekiler.32-630 lastik var.
kaynak yaparsam boyaticam komple hocam.

@mcyavuz Fotodaki frenleri ne bakımdan istemiyorsunuz?

@mcyavuz Fotodaki frenleri ne bakımdan istemiyorsunuz?
iki pabucun da janta esit mesafede durmasini bir turlu saglayamadim ayar tutmuyor.kontrayi sikarsam sıkışıp geri birakmiyor,gevsek birakiyorum biri tekere surtuyor.guncel pabuc taktim egri durdu.shimano takayim demistim.

iki pabucun da janta esit mesafede durmasini bir turlu saglayamadim ayar tutmuyor.kontrayi sikarsam sıkışıp geri birakmiyor,gevsek birakiyorum biri tekere surtuyor.guncel pabuc taktim egri durdu.shimano takayim demistim.
Maalesef eski fren kollarında öyle sorunlar oluyor. Ben de bunu yaşamış ve kontra fren dönüşümü yaptığım bisiklete ön fren için uzun bacak fren ayağı almıştım.
O resimdekiler olmaz, onlar sizinkine kısa gelir. Ayrıca çok pahalı, tektro marka uzun bacak fren ayağının tekini 140-180 gibi bir fiyata almıştım amazondan.

Yanlış yaptığınız bir şey var. Bacakların boşluk ayarını saplamanın en başındaki birbirine doğru sıkılan (uçtakinin ucu kapalıdır, fotoğrafta) iki kontra somun ayarlar. Frenin açısını ise yayı tutan parça ayarlar. İlk başta yayın açısını ayarlayan parça ile maşanın arkasındaki somunu aynı anda tutup saplamayı sabitlemelisiniz. Sonra da bacakları monte edip kontra somunlar ile bacakların boşluk ayarını yapmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: mcyavuz
Yanlış yaptığınız bir şey var. Bacakların boşluk ayarını saplamanın en başındaki birbirine doğru sıkılan (uçtakinin ucu kapalıdır, fotoğrafta) iki kontra somun ayarlar. Frenin açısını ise yayı tutan parça ayarlar. İlk başta yayın açısını ayarlayan parça ile maşanın arkasındaki somunu aynı anda tutup saplamayı sabitlemelisiniz. Sonra da bacakları monte edip kontra somunlar ile bacakların boşluk ayarını yapmalısınız.
cok anlamadim ama deneyecegim hocam.yayi cikartirsam geri takamam diye dagitmaya korkmustum.ondeki 2vida birbirine kontra.onlar duracak o sekilde degil mi? icinde baska bir somun daha mi var?

@mcyavuz Önce bacakları çıkartmadan yayın geçtiği parçanın ideal açısını bir cd kalemi yardımıyla işaretleyin. Sonra bacakları çıkartıp bu parçayı işaretlediğiniz açıda duracak şekilde maşanın arkasındaki somunu kullanarak allah ne verdiyse sıkın. Böylece saplama ve yayın açısı sabitlenmiş oldu. Sonrasında bacakları saplamaya geçirip yayı bacaklara geçirin ve uçtaki 2 somunu bacaklara yeterli boşluğu sağlayacak şekilde birbirine doğru sıkın. Yani uçtakini saat yönünde, bacak tarafındakini saatin tersine çevireceksiniz aynı anda.

@mcyavuz Önce ayakları çıkartmadan yayın geçtiği parçanın ideal açısını bir cd kalemi yardımıyla işaretleyin. Sonra bacakları çıkartıp bu parçayı işaretlediğiniz açıda duracak şekilde maşanın arkasındaki somunu kullanarak allah ne verdiyse sıkın. Böylece saplama ve yayın açısı sabitlenmiş oldu. Sonrasında bacakları saplamaya geçirip yayı bacaklara geçirin ve uçtaki 2 somunu bacaklara yeterli boşluğu sağlayacak şekilde birbirine doğru sıkın. Yani uçtakini saat yönünde, bacak tarafındakini saatin tersine çevireceksiniz aynı anda.
simdi anladim hocam cok tesekkurler.ben ondeki arkadaki beraber sıkılmalı saniyordum.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri