Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti Hakkında Merak Ettiklerim

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
208
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
Selam Herkese birkaç sorum olacak cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Specialized Allez model bisiklet aldım ancak yol bisikletine yeni giriş yaptığım için olmazsa olmazlar listeme ekleyip eklememe konusunda tereddüdüm olan bazı şeyler var.

Mesela Patlak önleyici sıvılar... Anladığım kadarıyla bu tür patlak engelleyici sistemleri ya iç lastik içinde yada extradan alıp lastiğin içinde dolduruyorsunuz ancak işe gerçekten yarıyormu? Daha da önemlisi sürüş kalitenize eksisi varmıdır? Çünkü ne kadar az olursa olsun lastiğin içerisinde sıvı olacak bu yüzden gözüm korktu ve çok gerekli değilse almayacağım sanırım. Ayrıca tabi işe gerçekten yarayıp yaramama durumu var. Bazı sıvı patlak önleyiciler 0,5 mm kadar delinmelerde 2 yıl falan koruduğunu söylemekte. Daha önce kullanan vs. varsa deneyimlerini paylaşmasını rica ederim. Yoksa klasik olarak yedek iç lastikle yollara düşücem.

Ayrıca dış lastik seçimi ve zincir bakım ürünleri var tabiki. 700-25c lastik kullanıyor bisikletim standart lastiklere bir şans vereyim ilk başta diye daha lastik arayışına girmedim ancak alacak olsam nerelere güvenebileceğim konusunda da acemiyim. Sonuçta lastik ömrü olan bir şey ve bu tip ihtiyaçları karşılarken hangi site veya mağazaları seçmem gerektiği konusunda bu işte tecrübelilerin bilgisine ihtiyacım var. Tabi aynısı zincir bakımı ile ilgili de geçerli.

İyi Sürüşler Hepinize

Scudo
Ben patlak önleyici sıvı kullanmıyorum, tanıdığım çoğu kişi de kullanmıyor. Bunun en büyük sebebi en kötü durumda ne olduğu; lastiğiniz patlak önleyicinin kapatamayacığı şekilde patlarsa, tutkal kıvamındaki sıvı dışarı fışkırıyor. Patlak lastikle, üstünüz başınız batmış şekilde kalıyorsunuz...

Lastik konusunda ben Continental markasına güveniyorum, Türkiye'de Delta Bisiklet'ten veya yurtdışı sitelerden alabilirsiniz. Ancak lastik değiştirmekte acele etmenizi tavsiye etmem, bisikletinizin üstündeki Espoir'ler hiç de fena lastikler değiller ve yeni lastik almadan önce tecrübe kazanıp nasıl bir lastik istediğinize (hafif mi, uzun ömürlü mü, patlamaya dirençli mi) karar vermeniz gerekir.

Teşekkürler cevap için. O zaman yedek lastikle çıkmak çok daha avantajlı olacak benim için. Continental'ı not aldım göz önünde bulundurucam lastik seçeceğim zaman:in:

Ağırlık önemli değil derseniz schwalbe marathon 23c, önemli derseniz de durano s

schwalbe marathon (440 gram): (link)

durano s (340 gram): (link)

hepsinden hafif olsun derseniz:

ultremo double defense (240 gr): (link)

continental alacaksanız da gp 4000 (205 gr): (link)

25c kullanıcam gibi zaten ağır adamım konfor önemli bu kiloda sizin kadar rahat oturabileceğimi düşünmüyorum açıkçası üzerinde.. Birde bu siteler direk gönderim yapıyormu Türkiye ye? yada güvenilir bildiğiniz bir site var mı bu tür alışverişlerde ekipmanları ucuz ve rahat temin edebileceğim.

Direk gönderi yapmasa koymazdım. bike discount 15 küsür euro alıyor, chainreaction da 7 euro alıyor gönderilerde.

marathon konfordan çok patlamaya karşı dirençli, yüke karşı dayanlıklı bir lastik. 1000 km de daha patlak görmedi, her kullanımda toplam 100 kilo yük vardı bisikletle beraber, hesabı da size kalsın. kendim kullanıyorum.

Durano s da kullandım ama, sevmedim. kaldırdım kenara. ıslak zemin performansı ikisinin de iyi. fakat guardlı lastikle başlayıp ideal kiloya gelene kadar lastiği değiştirmemeniz daha mantıklı olur gibi, aksi taktirde snakebite'dan geçemezsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih EZEN
Çok güzel bilgi teşekkürler ama trekking lastiği bu lastik yolda performans almak zor olur sanırım.

Geri