Scudo Sports

Yol bisikleti için hangi pompa tipleri ?

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.755
Bisiklet
Cube
merhaba,

yol bisikleti aldım almasına da 110-120psi nasıl basacağım ? co2 tüpler pahalı mı? ayaklı mı alıcam hiçbir fikrim yok yardım ederseniz sevinirim

Scudo
Günaydın,

Küçük,taşınabilir pompalarla o basınçları verebilmek biraz zor.
Evde ayaklı büyük bir pompa bulundurmak iyi bir çözüm.

Yolda patladığında taşınabilir pompayla basılabildiği kadar basıp dönüldüğünde kontrol etmek uygun olur diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Evde ayaklı pompa bulunduruyorum, oldukçe gerekli...Ancak tabii ki dışarıda küçük verimli bir pompa da şart...!

Ben, Topeak Race Rocket TRR-1 pompa kullanıyorum.Küçük, hafif, tüm siboplara uygunluk, flexible hortum ve basınç verimliliği özelliklerini biraraya getirmiş ödüllü bir pompa.Uzun süredir de kullanıyorum ve çok memnunum.

(link)

(link)

böyle birşey almam lazım sanıyorum, el pompaları en fazla 70psi basabiliyormuş

giyo air supply modelini aldım, 160 bar maksimum, göstergeli...

(link)

herkese teşekkürler

@AYDIN DİRİCANLI

linkini verdiğin ürün gerçekten çok güzel, şimdilik idareten küçük pompam var daha sonra alabilirim...

Yeni konu açmamak adına bu konuyu hortlatayım arkadaşlar, forumumuzda bir tavsiye konusu açarsa yöneticilerimiz, ufak sorularımızı orada sorabiliriz tabii :)
TOPEAK JOEBLOW MAX II pompayı kullanan var mı? Bu marka genel olarak kaliteli ürünler üretiyor, almayı düşünüyorum, gerçi öyle çok pahalı bir şey değil ama belki daha efektif bir pompa önerisi yapacak vardır :)

Piyasanın en verimli pompası Topeak Road Murph.

Kadroya sabitleme aparatlarıyla birlikte geliyor. Ayrıca tamir takımları ayrı satılıyor.

(link)

@Tuncay Üner
Ayaklı ve göstergeli arıyorum Tuncay, fiyat da 50-60 lira civarı bir şeyler.

@Enes Çatal

Konunun hortladığını görmemişim. :) İlk mesaja göre cevap yazdım.

Büyük pompalarda ben Zefal kullanıyorum. Trek bayisinden 70 liraya almıştım. Pompa ucu hariç sıkıntı yaşamadım. Onuda sökerek düzelttim.

@emrahozkan

Lastiğinizin üzerinde yazan "max basılabilecek basıncı" geçerseniz lastiği kullanılamayacak şekilde patlatır, yarabilir veya deforme edebilirsiniz.

Lastiklerin bazı grubu en fazla 65 psi; bazıları 80 psi, daha kalitelileri ise 120 psi'ya kadar hava basmayı kaldırır. Bu, lastiğin kalitesine göre değişir.

Lastiğiniz örneğin en fazla 80 psi kaldırıyorsa ve siz 110-120 basarsanız, lastiğe elveda diyebilirsiniz.

10 bar yani 145 psi basabilen küçük el pompası görmüştüm daha önce. Daha fazla basanları da vardır. Tabi ki küçük el pompasının fiyatları, basabileceği en fazla havaya göre de değişebilir.

En fazla 3 bar basabilen pompa, doğal olarak 10 bar basabilenden daha ucuzdur.

konuyu hortlatıyorum, ben de bisikletle birlikte dolaşacak şekilde bir pompa alsam mı diye düşüncelerdeim. aslında race rocket var 120psi'a kadar destekleyen, oldukça hafif ve küçük ama 100'ü geçmek için bayağı bir kanırtmak gerekiyor, kol kası yaptım :) ve gösterge olmadığından basabildiğimi basıp yoluma devam ediyorum ama muhtemelen genelde 80-90 civarında kalıyorum. delta'nın sitesinde aynı pompanın biraz daha büyüğü ve 160lık olanı var. deneyen var mı aramızda? ev için bi ayaklı ve göstergeli olsa iyi olcak aslında:)

@Efe Yamac Yarbasi

Kendiniz söylemişsiniz. Ayaklı pompalar, bir seferde mini pompaların 10 katı falan hava basabiliyorlar tekerleğe, hortumları sayesinde sipoba/iç lastiğe zarar verme riski de yok...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Küçük el pompaları bisiklette taşındığından ; Günü kurtarmalık
Büyükmel pompaları ise sağlam hava verdiğinden ; Tam düzeltme ameliyatisyeni gibi birşey :)

Yanınızda taşıdığınız pompalar lastiğinizi istediğiniz basınca ulaştırmak yerine sizi normal bir pompaya idare edecek kadar hava basmaya yarar.
Belli bir basınçtan sonra zaten hava basmak imkansız bir hal alır ufak pompalarda. O yüzden evde ayaklı pompa olmazsa olmazlardan. Hele ki ince lastik kullanıyorsanız.

Ben aşağıdaki ürünü kullanıyorum. Shrader ve Presta uyumlu. Max 10 Bar basabiliyor. Tavsiye ederim.

(link)

@Edip Dinçer

(link)

linkteki pompayla 120psi'a kadar gayet rahat hava basabiliyorum. daha fazlasını denemedim, muhtemelen basar.

framefit olduğu için kadroya monte edilebiliyor.

@Tuncay Üner

Tuncay, bu da çok ufak bir pompa sayılmaz. Benim bahsettiklerim (link)gibi pompalar.

Geri