Scudo Sports

Yol bisikleti için hangi pompa tipleri ?

dostum ben qiyo kullanıyorum çift yönlü hem iterken hem çekerken basıyor ve basınç yeri de var fiyat 50 tl 80 -90 verip tek yönlü alacağına 50 ver çift yönlü al rahat et,düzgün iç lastik kullanırsan sibop ucu bozulmaz

Scudo
@A.Tahsin

Bana dediyseniz hortumlu olması şart, sırf o yüzden presta siboba geçtim. İki üç kere sibop yarıldı çünkü.

@Yunus Emree

160 psi zorlamadan basabilecek bir el pompası bana pek inandırıcı gelmiyor. Basıyor diyelim, ancak hangi lastik tipi için 160 psi gerekli bunu merak ediyorum!

@Erdal YILMAZ
160 psideki mantık şu; basınç kapasitesinin yarısını rahat bassa biraz daha zorlamayla istenilen seviyede hava vurulabilir bence. 120 olunca da zorlasam 70 olsa yine yetiyor, en azından lastik için önerilen basınç aralığında hava basmış olurum. Bu da geri kalan basıncı petrolde tamamlamam için yeter.
160 istedik diye 160 basacaz değiliz, sadece ileride yol bisikleti alırsam minimum 100 basmam gerekirse bunu 160lık mı daha rahat yapar yoksa 120lik mi diyerek 160 diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Bende pompa bakıyorum,,

Popeak race rocket iyi iş görüyor sanırım herkrs memnun deltada 85 civarı, uzun tip olanı ise 100 tl,
Hangisi iyi peki uzun olan mı kısa olan mı? Bu fiyatlar mantıklı yuksek psi için.

Bontrager larda güzel duruyordu özellikle gövdesi yapısı, 100-120tl arası fiyatlarıyla

(link)

(link)

@r.ezk
Acelesi yoksa 100 liralık olanın 85 liralık boyunda olan bir modeli var onu alın yurt dışından. Aynı fiyata geliyordu heralde.

(link)

XLC POMPA ROAD PU-R03 7BAR/100 PSI ALL CP/MAVİ AV/FV çok memnunum tavsiyedir.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Elle basmak, tamam basılır da adamın canı çıkar... 5-10 TL plastik küçük bir pompa ve prestayı benzinlikte sisirecek aparat benim onerim.. Evde kullanmak için de Decathlon'dan bacak arasına plastik büyük pompa 60TL civarı bir kaç harekette 100 psi ulaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
Hocam model bilmiyorum ama çift yönlü yüksek psilere basmaya alışkın değilseniz fazla yorar, önerim alacağınız pompanın olabildiğince teleskobik olması. Mesela bende scott ın var suluğuma bile sokacak kadar boyutları iyi, hafif ve içinden 2 teleskobik katman çıkıyor. Çok tekrar yapıyorum ama kuvvet kazancı yapacaksam yoldan kaybetmeyi göze almak lazım ;)

(link)
Bunu kullanıyorum, çift yönlü basıyor. 55 tl ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Bir kere alınıp ömür boyu kullanılacak cinsten

Decathlonda pompa apartlari var ondan bir tane yanımızda bulundursak minik pompa ile basabildiğimiz bassak sonra en yakın benzinliğe gidip apartı kullanarak istenilen havayı bassak mantıklı olmaz mı

Hortumsuz modeller bana hep sibop kırılması hatırlatıyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker
Hortumlu modeller ile yanlış bir bağlantı veya hareket ile, şayet iç lastik sibopları kalitesiz ise, sibop başını kırmak mümkün. Basit plastik küçük pompalardan bir kaç tane çöpe atmışlığım var. Ayrıca benzin istasyonu olmayan yerlerde, elinizdeki ucuz pompanın arızalandığını ve benzin istasyonuna yürümeniz gerektiğini düşünün.

Benzer durumları yaşadığım için yazmak istedim. Bu yüzden en iyisi, kaliteli bir iç lastik ve yine kaliteli bir küçük el pompasını yanımızda bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

Acelesi var bugun yarın alıcam,, 2 modele indirdim... Hortumsuz ikiside ve presta tabiki

Topeak mini rocket iglow (led li)
2013 tasarım ödüllü bir model youtube videolara bir bakın derim...
106 tl deltada bunu alıcam buyuk ihtimal,
160psi, 63gr ölçüleri kibar fiyat 108 tl
(link)
Veya
Topeak mini rocker cb (carbon)
İglow dan biraz daha ince kalem gibi..
55 gr 160psi fiyat 100 civarı

Siz olsanız hangisini alırsınız?
Bir yerde güvenlik bir yerde estetik :)

• Beğen
Tepkiler: apeironur
Beyler şöyle bir kompresör almayı düşünüyorum pompa yerine. Sizce sıkıntı çıkarır mı?
(link)

250Psi basabiliyor ve göstergesi mevcut.

@Yunus Emree

Merhaba, aşağıdaki modeli bir inceleyin isterseniz. Hortumlu. Kesinlikle pişman etmez.

(link)

@Mustafa Y.
Benim almayı düşündüğüm modelin linki yukarıdakiydi ama onun acelesi olduğundan deltadan tr 1b olanı almayı düşünüyorum. Boyutu büyük sizin yazdığınızın.
@r.ezk
Hortumlu olarak ararsanız uzun tip (100 liralık) olanı alabilirsiniz.

http://www.kismetbisiklet.com/images/urunler/4c26a8104.jpg

Aynı araştırmaları ben de yapmıştım. Sigma delta jet pump aldım, hem evde hem yolda kullanıyorum. 100 psi hava rahatlıkla basılıyor ve daha hiç sibop bozmadı. Tavsiye ederim.

Arkadaşlar sormaya biraz çekiniyorum ama konu pompalarla ilgili olunca yazmak istedim. Iki adet bisiklet kullanıyorum biri katlanir 20 inç diğeri triban 3. Yol bisikletini bikaç hafta önce aldım. 8 aydır dahon d8 kullanıyorum ve şansıma lastik hiç patlamadı. Birtane ufak decatlon dan aldıgim ucuz bir pompam var. Sormak istediğim hava basma olayını neye göre yapıyoruz. 20inc te arada lastikleri elle kontrol yapıp inmişse hafif takviye yapıyorum. Ben bu pompayi yol bisikletinde kullanamıyorum sanırım. Ne bastığımı göremediğim den dolayımı yoksa pompa belli bir noktadan sonra basamayacagindan dolayı mı ? Her iki bisiklette kulabileceğim bir model tavsiyeniz olursa mutlu olurum.

@Yunus Emree

o daha güçlüdür ama uzun olan model 30cm e yakın,
hafif küçüklük ve kompak lık çok önemli sanırım
topeak micro rocket cb (carbon ) almalıyım,

• Beğen
Tepkiler: apeironur
Geri