Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sele borusu ve kadro bağlantılı bagaj demiri incelemesi

Fatih ÇT

Forum Demirbaşı
Tepki
488
Bisiklet
Scott
Son 300+ km lik şehirler arası turda kullandıgığım ürünün linki;

(link)

Şu turda kullandım

Yol bisikleti ile şehirlerarası tur - 2 (istanbul - yalova - bursa - bandırma - kapıdağ yarımadası) - BisikletForum

http://i572.photobucket.com/albums/ss163/zljoyce/Accessories/_DSC2352_zps13e1436d.jpg

standart sele borusu bağlantılı port bagaj demirleri 9kg a kadar kapasiteye sahip oldukları yazıyor. Fakat ben 5kg dan fazlasını tavsiye etmiyorum. Çünkü bozuk yollarda ve çukurlarda gevşeme yapıyorlar veya sele borusuna zarar veriyorlar ya da sağa sola hareket edebiliyorlar.

Bu üründe ise 25 kg oldugunu yazmışlar. Ben 7-8 kg ile test ettim. Gayet başarılıydı ve ben çok memnun kaldım. Kişisel fikrim ise, eğer doğru montaj yapılırsa 15kg a kadar bir problem çıkarmayacaktır. Montaj sonrası sağa sola aşağı ve yukarı sert bir şekilde zorladım. Milim oynama yapmıyordu.
Kadro bağlantısı olmayanlar, tek noktadan sabitlendiklerinden, bu rijitliği bulmak imkansız. Bu da doğal olarak kapasitelerinin düşük olmasına neden oluyor.

Bu ürünün tek dez avantajı, heybe için yanlarda salınan demirlerin çok çok kısa olması.
Bu konuda aklına pratik bir çözüm gelen olursa, benim ile paylaşabilir misiniz?

Özetle bu ürünü kesinlikle tavsiye ediyorum. Yanında gelen kauçuklar ile sabitlendiğinde kadroya hiç zarar vermiyor ve çizmiyor. Ben de en çok bu konuda çekimserdim. Söktüğümde ilk baktıgım şey bu olmuştu :)

nasıl duruyor, bir kaçda foto ekleyelim bari

IMG_3365.JPG IMG_3501.JPG IMG_3502.JPG

fotolar eklendi. Umarım beğenirsiniz

Scudo
bende triban 3 yol bisikleti var, onda bagaj delikleri kadroda oldugu için sanırım buna gerek yok degil mi? kadro deliklerinden monte edilenlerden alsam daha iyi olur herhalde? @Fatih Ç.T.

Kadro arka çatalına paralel giden vites telinin olması bu tip bagaj kullanımına engel oluyor mu?

Temsili resim :)
Kırmızı çizgiyle işaretli bölgeden vites teli geçmektedir

http://i.imgur.com/ioctz9u.jpg

Engel olur, siz tek tarafi baglayabilirsiniz.

Bence tek taraf ile de 10kg a kadar tasima yapilabilir.

Selamlar,

Ev iş arası kullandığım yol bisikletime bu şekilde bir bagaj almayı planlıyorum. Çantada genelde sadece 2 parça giysi ve nadiren 13'' laptop oluyor. Yaklaşık ağırlığı çanta ile beraber 1 kg + laptop da dahil olursa yaklaşık 3 kg oluyor. Şu sadece sele borusuna monte edilen bagajlar yeterli olur mu? Laptop taşıma ihtimaline karşı sağlamlık ve rijitlik de önemli. Yoksa sizin aldığınızdan mı alsam daha iyi olur?

@Kuyu aslında taşımasına taşır. Olabilir. Ama ben sizin yerinizde olsam, eğer uzun süreli olarak bu şekilde kullanacaksanız mutlaka kadro bağlantılı olan başlıktaki üründen alın derim Çünkü sele borusu bağlantılı olanlar 3-4 kiloda da, az da olsa esneme yapacaklar ve metal yorgunluğu nedeni ile gittikçe daha fazla esneyecekler, ve daha fazla seleborusuna zarar verecekler. ya da daha sık sıkılanma ihtiyacı duyacaklar. Senede 10-15 günlük turlar için bunları tavsiye ederim, ama tüm sene kullanacaksanız kesinlikle başlıktaki ürünü alın kafanız rahat olsun.

@Atacan seleborusu bağlantı kelepçesi tam olarak yuvarlak, sizin aero sele boruları eliptik veya üçgen şeklindedir tahminim. Tam oturmaz.
Belki kenarlara kalın kaucuk dolgu ve destekler ile boruya zarar vermeden tutması sağlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kuyu ve Atacan
Bisiklet malzemeleri cok pahaliymis.

Ucuz is goreni yok mu bunun

haklısınız, fakat ben daha ucuzunu bulamadım. Normal sele bağlantılı bagaj satın alınıp, bu modeli kendiniz de yapabilirsiniz.

sele borusunun bağlama aparatları içinde geliyor mu ?

evet gerekli tüm her şey yanında geliyor.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama kafama takılan soruyu burdan sorayım.Triban 520 kullanıyorum bagaj delikleri mevcut fakat ben ağırlık dolasıyla bagajı söküp takmak ve bunu pratik şekilde yapmak istiyorum.Satıcı bana konu resmindeki bagajı önerdi 90tl fiyat biçti bide normal bagaj var direk deliklere monte edilebilen fakat o da pratik değil.Sizce nasıl bi bagaj almalıyım? Pratik takıp sökebileceğim bagaj varmıdır? Bagaj delikleri olmasına rağmen resimdeki bagajı kullanmak mantıklımıdır?
Not: Sabit olan, seleye takılana nazaran nerdeyse yarı yarıya daha hafif ve daha ucuz

bu bagaj da öyle kolayca takılan pratiklikte değil. Yani bagaj delikli ile çok fark olacağını sanmıyorum.
Ağırlık çok önemli ama. Çünkü yol bisikletinde ağırlık merkezi yere yakın olacak şekilde design ediliyor. Fakat bagaj bunu yukarıya çıkardığı için denge bozuluyor. O yüzden hafif olanı almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@Kaang96
Ben yeni aldığım triban 520 de bu bagajı aldım. Gayet hafif. Sadece borusu aluminyum fakat taşıyıcı kısmı sert plastik. İşe gidip gelirken yedek kıyafetlerimi çantada taşımak zorundayım. Sırt çantamı omuzlarıma takıp sürmek beni rahatsız ediyordu. Hem aşırı derecede sırtta terleme hem omuzlarda ağrı yapıyor. Benim için çok faydalı bir bagaj oldu. Fiyatıda 30-35 TL arasında satılıyor. Sizede öneririm.
(link)
(link)

@abzül
Denizli de ufak bir bisikletçiden. İnternette de yakın fiyatlar var.
(link)

• Beğen
Tepkiler: abzül
@Fatih ÇT Hocam sizin kullandığınız ürünle linkteki ürün aynı olabilir mi? (link)

Evet ayni ürün sanırım.
Su da ayni şekilde

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetkhrmn
Uzun süre geçmiş turunuzun üzerinden, aynı bisiklete sahibim ve çok güzel bir tur yapmışsınız...Herkese emniyetli sürüşler dilerim.. :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih ÇT
Geri